info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

23 vintage lakberendezési tipp a romantikus otthonodért

23 vintage lakberendezési tipp a romantikus otthonodért

A kopott és elegáns shabby chic bútorok és a vintage dekorációk bájos, meghitt és romantikus otthoni belső életteret tudnak teremteni otthonodba. A régi felújított vagy éppen a vadonatúj vintage bútorokkal és lakáskiegészítőkkel a lakóterek tágasak, kényelmesek, elegánsak és takarosak. A klasszikus vintage bútorok és a vidéki stílus lehetővé teszi, hogy a szobákat pasztell kék, rózsaszín és lila színekkel, vagy szürke és rusztikus barna színű berendezéssel díszítsük.

A fapadlók, a restaurált antik parketták, az üreges fadeszkák, a fa ablakkeretek és a falakon lévő nyitott polcok pompásan harmonizálnak a kopott, elegáns bútorokkal és vintage stílusú dekorációval. Puha pasztell és fehér színek, a koptatott, régies festési technika és a tökéletlenségek adják a vintage és a shabby chic lakberendezésnek bájos és egyedi megjelenésüket. Most adunk néhány ötletet, hogy az elragadó és romantikus, a koptatott és elegáns dekorációval valóban gyönyörű és egyedi szobákat varázsolhass vintage stílusban.

A vintage stílus első lépése, hogy engedd el amit eddig megszoktál hagyományos és hétköznapi lakásdekorálásban. A vintage szokatlan, váratlan és egyedi. Ebben a stílusban az is jó, hogy lépésenként, apránként is megvalósíthatod. Elég kezdetnek egy régiesnek tűnő gyertyatartó, váza vagy konzolasztal a nappaliba. 

Nézzük helyiségenként.

Vintage konyha

Sokunknak vannak kellemes, nosztalgikus élményei édesanyánk, vagy nagymamánk konyhájáról. A konyha ideális a vintage stílus elkezdéséhez: időtlen bútorok és konyhai kiegészítők sokasága áll rendelkezésünkre.

1. Vintage tálalószekrény

A tálalószekrények otthonunk legsokoldalúbb és leghasznosabb bútor darabjai. A vintage tálalószekrény a stílus és az anyag tökéletes kombinációja, elegáns és nosztalgikus módja a ház szinte minden szobájába. Nemcsak az edények és evőeszközök tárolására alkalmas, de nappaliban vagy halószobában is dekoratív, praktikus tároló. 

Ez a tálalószekrény masszív mangó fából készült. A vintage stílusra jellemzően erősen koptatott a felülete, antikolt, régies hatást kelt. Díszítése körkörös alakú mandala stílusú. Két oldalán 1-1 ajtós szekrény, felül négy fiók kapott helyet.

vintage tálalószekrény

Elférnek benne kedvenc evőeszközeid, étkészleteid, és a tálaláshoz szükséges egyéb kiegészítők is.

2. Vintage evőeszközkészlet

Hogy milyen a vintage evőeszközkészlet? Biztosan nem a szokványos és egyszerű darabok. Van benne valami különleges és egyedi, amire minden vendéged emlékezni fog. Nemcsak a kialakítása és a vonalai különlegesek, de van rajta valamilyen magával ragadó, csinos és díszes. 

Ezt a dombornyomott vintage evőeszközkészletet Katie Alice tervezte. Elegáns vonalain, mindkét oldalán végig fut egy kis bájos, antik 18. századbeli díszes minta. Fogása kényelmes, komfortos.

vintage evőeszköz készlet

3. Vintage étkészlet

A vintage étkészlet az alapja a vintage hangulatú életszemléletnek. A konyhai tálalás, a családi ebédek és vacsorák alapozzák meg azt a békebeli életérzést, ami felé újra haladni szeretnénk... mi... 'vintage rajongók.”

A pillangók bájos szimbólumai a tavasznak, az életnek, az újjászületésnek és a szabadon szárnyalásnak is. Emiatt népszerű és gyakori mintája a vintage kiegészítőknek és az étkészleteknek is. Az olasz Easy Life Majestic Butterfly kollekciója csontporcelánból készült, mely a kerámia ipar talán legnemesebb terméke. Vékony, ámde strapabíró, és lehetőséget kínál a csodás díszítésre is. 

csontporcelán vintage étkészlet

Ebben az étkészlet kollekcióban nemcsak a tányérok találhatóak meg, de számos olyan porcelán kiegészítőt is találsz, mely illik a csodálatos vintage asztalra.

4. Katie Alice virágmintás maratott pezsgőspohár készlet

Különleges alkalmak, különleges pezsgő és mindehhez különleges poharak. Katie Alice - a vintage lakberendezési stílus egyik kiemelkedő tervezője - készítette ezeket a különleges pezsgős poharakat. A pezsgős poharak teteje virág mintával van díszítve, alján enyhe rózsaszínes színátmenet. 

vintage pezsgős pohár

Pazar és stílusos módja a kivételes alkalmak megkoronázásához.

Vintage nappali

A modern, digitális időkben egyre többen vágyunk vissza a régi, kifinomult, elegáns békebeli érzésre, és harmóniára - hacsak egy picikét is ki akarunk szakadni a mindennapi rohanásból. A nappali számos lehetőséget kínál erre: dohányzóasztal, konzolasztal, csillár, gyertyatartó, egy fénykép egy régies fényképkeretben szeretteinkről.

5. Vintage mennyezeti lámpa

Most kezdjük rögtön egy olyan elemmel, mely a szoba központi eleme és meghatározza az egész szoba hangulatát. Ez a vintage virágos, krémszínű, erősen koptatott lámpa valóban a régi idők hangulatát varázsolja a nappaliba.

Vintage Virágos Antikolt Mennyezeti Lámpa

6. Antikolt vintage fali lámpa

Ez az antikolt, fehér színű fali lámpa igazán romantikus darab, melyet elhelyezhetsz hosszabb folyosókon, lépcsőfordulóban, vagy akár a hálószobában is. 

vintage fali lámpa

 

Fém keretének díszes kialakítása csak növeli vintage jellegét.

7. Vintage komód

A vintage bútorok klasszikusa, a komód, amit még a dédszüleink is használhattak. Masszív, univerzálisan használható és meghatározza az egész szoba hangulatát.

vintage komód

Ez a 6 fiókos komód, a vintage stílusra jellemzően, koptatott, antikolt felületet kapott. 6 fiók található benne, szép kerámia fiókgombokkal. Elférnek benne kedvenc darabjaid, tetejét pedig további vintage dekorációkkal tovább növelheted a romantikus varázs erejét. 

8. Vintage gyertyatartó

A kanapé, az asztal, a fotelok és a szekrények megfelelő kiválasztása alapvetése a kényelmes és stílusos otthon kialakításához. De mindig ott vannak azok a kis apróságok, amelyek segítenek az enteriőrt új szintre emelni. Az egyik izgalmas módszer a vintage stílusérzék elérésére a vintage gyertyatartók használata. 

A gyertyákat nemcsak a különleges alkalmakkor használhatod, bár kétségtelen, hogy egy romantikus vacsora, este elengedhetetlen része. De a gyertyák bármikor felhasználhatók és mindig meghitt légkört teremtenek a nappaliban, a szentélyt a fürdőszobában vagy romantikát a hálószobában. Míg a viasz mindig elég, a gyertyatartókat újra és újra fel tudod használni, így szánj rá kellő időt a számodra megfelelő kiválasztására.

A gyertyatartók szó szerint bárhova elhelyezhetők - a komódra, az ablakpárkányra, az étkezőasztal közepére vagy akár a folyosón lévő konzolasztalra. És a történelem különböző korszakaiból származó, nagyméretű vintage gyertyatartóknak köszönhetően biztosan megtalálod a számodra megfelelő darabot. 

vintage gyertyatartó

Ez a nagyméretű, 82 cm magas 7 ágas gyertyatartó igazán szembetűnő, markáns darab. Megjelenése elegáns és régies, felülete koptatott, díszítése a vintage egyik kedvenc szimbóluma, a rózsák. Nemcsak a gyertyákat meggyújtva nyújt látványt, de önmagában is kell karakterisztikus dekoráció.

9. Vintage fényképkeret

A fotó legszebb emlékeink megörökítése, időtlen, emlékezünk szeretteinkre, boldog pillanatokra, feledhetetlen érzésekre. Tehetjük falra, vagy komódra, de adjuk meg a kellő tiszteletet nekik a megfelelő keretbe kiválasztásával.

Ez a pillangós képkeret egy bájos darab, antikolt, arany színű míves díszítéssel. Jól mutat kedvenc szekrényeden.

fotókeret

10. Vintage falióra

A falióra díszíti otthonunkat, színeivel és változatos mintáival. Egyben mutatja az időt, elég csak odapillantunk. A mérete és mintája meghatározhatja a szoba hangulatát, stílusát.

Ez a falióra kopottas, de mégis elegáns és bájos: régies kannák, bútor és friss virágok valamint vintage jellegű motívumok díszítik. 

vintage falióra

11. Nagyméretű falióra

A vintage stílusú lakberendezés alapvető eleme, egy szép, lehetőleg nagyméretű falióra. Az óra külső, antikolt burkolat színe, a jellegzetesen „vintidzses” pillangós mintázata az egész helyiségnek megadja a szeretett hangulatot.

nagyméretű vintage falióra

A faburkolat elegáns díszítő elemmé teszi az órát, és ez lehetővé teszi, hogy dolgozószobában, nappaliban, műteremben vagy galériában kapjon helyet.

12. Vintage konzolasztal

A konzolasztalok a 17. századi francia és olasz palotákból származnak. Az előszobában lévő konzolasztal azonnali hatást kelt ahogy vendégeid belépnek otthonodba, és meghatározhatják az otthonodról alkotott elképzelésüket. De jól mutatnak folyosón, nappaliban, vagy hálószobában is. A konzolasztalok elegáns és funkcionális szerepet is töltenek be. Nemcsak az enteriőr hangulatát határozzák meg, de tárolhatsz benne kis táskát, neszesszert, kulcsot, pénztárcát.

Ez a vintage stílusú, kézzel vésett motívumokkal díszített konzolasztal igényes és dekoratív bútordarab romantikus otthonokba, irodába, váróterembe. 

konzolasztal Vonalvezetése elegáns, és kecses. 

 Vintage fürdőszoba

A fürdőszoba az a helyiség ahol a nap kezdődik és végződik. Fontos, hogy reggel frissességet, este pedig megnyugvást adjon. A vintage mindezt képest megadni, akár már néhány apró kiegészítővel.

13. Szappantartó szett

Ez a kék virágos vintage fürdőszoba szett friss és romantikus hangulatot varázsol a fürdőszobádba. A szettben találsz folyékony szappanadagolót, fogmosó poharat, fogkefe tartós és szappantartót is.

vintage fürdőszoba szett

14. Szennyes kosár

A szennyes kosár a fürdőszoba elengedhetetlen része. Egy jól megválasztott textil vagy rattan kosár képes bájos megjelenítést biztosítani a funkcionalitás mellé.

szennyes kosár

A bézs szín igen elterjedt a lakberendezésben: semleges, mégis sugallja a tisztaságot, ártatlanságot és sok bútor jól mutat mellette. Ez a textil, rattan stílusú szennyes kosár szett szinte bármilyen fürdőszobában jól mutat, kedves Home felirattal.

15. Dohányzóasztal

A nappali központi eleme a dohányzóasztal, vagy ma inkább kávés asztal, ami egyszerre szolgálja a kényelmet és a rendet is és meghatározza a szoba hangulatát. 

Ez a krém fehér színű dohányzóasztal masszív mangó fából készült, természetes és lágy pasztell színe a révén illeszkedik a vintage otthonokba. 

 Miért jó a mangó fa bútor?

A mangófa ​​felhasználása környezetbarát. A mangófák gyorsan növekednek, és akár 25 méter magasságot is elérhetnek. Körülbelül 15 év alatt ízletes gyümölcsöket adnak nekünk majd ha a gyümölcstermelés csökken, a fákat kivágják, és felhasználják bútorok építéséhez. A mangófa ​​nagyon kemény és tartós. A dekoratív textúrája lehetőséget ad különleges megjelenések kialakítására. Mivel minden fa egyedi így az egyes bútorokban különbség lehet felületében és a színben, az ágak textúrája és a fa hasadása miatt, de ezek a tulajdonságok nem csökkentik a bútorok értékét. Éppen ellenkezőleg: ezek a jellemzők jelzik a mangó fa bútorok egyediségét.

 

16. Vintage tükör

A tükrök régen fa keretben voltak és a díszítésük a készítő ügyességéről és ihletettségéről mesélt. Ma egy antikolt, koptatott hatású fa keretben lévő fali tükör igazi vintage darab, mely a fürdőszoba elengedhetetlen része. 

A natúr fa és a fehér szín a leggyakoribb a tükör keretnek, mert a fehér a tisztaság és a béke színe is. Ahogy ez a nagy méretű fali tükör, gyönyörű míves és koptatott fa keretben.

vintage tükör

 Vintage hálószoba

 17. Fésülködő asztal

Az első fésülködő asztalok, ahogyan azt ma ismerjük, Európában a 17. század elején jelentek meg és a 18. századra vált ismertté. Akkoriban a társadalmi hovatartozás szimbóluma is volt, valamint a kifinomult formatervezés és luxus bútorként volt ismert. A tökéletes vintage fésülködőasztalok kiváló kiegészítésként szolgálnak a hálószobákhoz, vagy lenyűgözik a vendégeket a vendégszobában. A tükrözött fésülködő asztal a fény lenyűgöző illúzióját hozza létre és növelik a teret, a kifinomultan részletezett fa fésülködő asztal elegáns íveket és díszes mintákat használ a bájos hatás elérésére.

 fésülködő asztal

 18. Ágytakaró

A vintage hangulat megteremtésében a textileknek is jelentős szerep jut. A hálószobában egy fehér, rózsa mintás ágytakaró a tisztaságot és a vidéki romantikus jelképezi.

 

steppelt ágytakaró

Ez a steppelt rózsás ágytakaró biztos választás ha szereted ezt a stílust. 

19. Díszpárna

Akárcsak ez a frissítő színű tele virágos díszpárna, mely nemcsak a hálószobában, de a nappali kanapén is jól mutat.

virág díszpárna

20. Tárolóláda

A tárolóládák lehetőséget jelentenek, hogy legféltettebb kincseidet különleges helyen tárold. Ráadásul a vintage tárolóládák különleges varázst is adnak a szobának.

tárolóláda

Adj egy kis vintage, rusztikus hangulatot otthonodnak vagy irodádnak ezzel a fa tároló ládával. A láda dekoratív antik stílusú hevederekkel zárható. Két oldalán pedig fogantyú segíti a felemelését.

 21. Vintage ruhásszekrény

Az élet olyan, mint a jó ruhásszekrény. Szép, strapabíró és vidám.

vintage ruhásszekrény

Ez a vintage 4 ajtós ruhásszekrény masszív mangó fából készült. A vintage stílusra jellemzően erősen koptatott a felülete, antikolt, régies hatást kelt. Díszítése körkörös alakú mandala stílusú. 

Kerti bútorok

 A kert is megérdemli a vintage stílust, és ide is akadnak szép számmal olyan kiegészítők, mellyel - legyen tél vagy nyár - romantikus hangulatot adhatsz a szabad létnek.

22. Lámpás

A dekoratív lámpások meghitt, romantikus hangulatot adnak otthonodban, vagy kertedben az esti beszélgetések alkalmával.

Ez a fehér színű, fa lámpás gyönyörű antikolással készült, vintage stílusban. Tetején csillag kivágású minta még romantikusabbá teszi, ahogy az estéken a fény gyengéden megvilágítja. Bensőséges, romantikus hangulatot teremthetsz vele otthonodban, kertedben. 

vintage lámpás

23. Vintage stílusú kerti bútorok

Ez a kovácsoltvas kerti hintaszék gyönyörű antikolással készült, és meghitt, nyugodt pillanatokat tartogat számodra, de akár a pároddal is beleülhettek, mert van benne elég hely. 

kerti hintaszék

Ívelt, míves vonalai és díszítése a régi, békebeli időket idézik.

Összegezve

A Vintage nem mindenki szól, de azoknak, akik álmodni mernek, kifinomult, időtálló, békebeli hangulatra vágynak, sosem fognak unatkozni. Nincs helyes vagy rossz beállítás, választás csak a Te számodra megfelelő. Meleg, romantikus és nosztalgikus otthont hozhatsz létre.

A vintage stílusú lakásdekoráció a múltat idézi fel, de nem feltétlen a régi felújításáról szól. A vintage stílust ötvözheted modern darabokkal, amelyek frissek, de mégis tele vannak varázzsal és a múlt történelmével. Remélem nagyszerű ötleteket és inspirációkat találsz nálunk, amelyekkel megvalósíthatod álmaid otthonát. 

 

Használd keresőnket!

Kosarad