info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Gyerekkori kedvencünk: a pöttyös bögre

Gyerekkori kedvencünk: a pöttyös bögre

Biztosan Neked is vannak emlékeid a régi, „békebeli” időkről, gyerekkorodról, azokról a napokról,  melyekre édes nosztalgiával emlékezel vissza. Én soha nem fogom elfelejteni nagymamám kis konyháját a Bakonyban. Kredenc, hokedli, sparhelt…olyan kifejezések, nosztalgikus bútordarabok, amik lassan már csak az emlékezetünkben élnek. Kedvenc kakaómat pedig egy piros pöttyös bögréből ittam a reggelinél. Szerencsére ez utóbbi még ma is elérhető, és visszahozza a régi, szép gyermekkori emlékeket, az önfeledt játszadozást, a gondok nélküli mindennapokat, a békebeli hangulatot és az ízeket.

Piros pöttyös bögre

A régi időket idéző pöttyös bögrék közül talán a piros az igazi. Ez a piros pöttyös bögre a régi klasszikus formát idézi, amelyekből a még nagyszüleink is ittak. Ha a kezedbe fogod, felvillannak gyermekkorod szép emlékei, a forró kakaó illata és íze. Amikor megittad kértél még belőle, aztán szaladtál ki a testvéreddel és a barátaiddal játszani.

piros pöttyös bögre

A színek skálája persze nemcsak a pirosra korlátozódik. Van belőle zöld, kék, barack, és a sárga színű is igen népszerűé volt, kisebb és nagyobb méretű is.

pöttyös bögre

Pöttyös kanna

A múlt megidézésére nemcsak a bögre, de a pöttyös kanna is emlék a múltból: tejeskávé, kakaó, és tea, a kedvenc italaink reggelihez vagy vacsorához. Ez a kerámia kanna ötvözi a funkcionalitást, az esztétikát, és a múlt hangulatát, egyszóval mindent, ami az emóciók felébresztéséhez szükséges.

pöttyös kanna

Ez a piros fehér pöttyös kanna 1 literes, tökéletes a reggeli és vacsora közben feltálalni a gyerekeknek és persze magunknak a teát. 

Elérhető még fehér, zöld és kék színben is.

Pöttyös edény

A pöttyös kollekcióhoz hozzátartozik még az edény is, amiben főztünk, vagy a kis edényke, müzlis tálka is.

pöttyös kis edény

 A reggeli müzli elfogyasztásához, vagy éppen friss gyümölcsök tálalására alkalmas kis edényke. 

Ha szeretnéd Te is felidézni megnyugtató gyermekkori emlékeidet pöttyös kerámiákkal, bögrével, kannával, edénykével, akkor nézz szét itt pöttyös kollekciónkban!

Használd keresőnket!

Kosarad