Gyerekkori kedvencünk: a pöttyös bögre

13 Jul , 2020

Biztosan Neked is vannak emlékeid a régi, „békebeli” időkről, gyerekkorodról, azokról a napokról,  melyekre édes nosztalgiával emlékezel vissza. Én soha nem fogom elfelejteni nagymamám kis konyháját a Bakonyban. Kredenc, hokedli, sparhelt…olyan kifejezések, nosztalgikus bútordarabok, amik lassan már csak az emlékezetünkben élnek. Kedvenc kakaómat pedig egy piros pöttyös bögréből ittam a reggelinél. Szerencsére ez utóbbi még ma is elérhető, és visszahozza a régi, szép gyermekkori emlékeket, az önfeledt játszadozást, a gondok nélküli mindennapokat, a békebeli hangulatot és az ízeket.

Piros pöttyös bögre

A régi időket idéző pöttyös bögrék közül talán a piros az igazi. Ez a piros pöttyös bögre a régi klasszikus formát idézi, amelyekből a még nagyszüleink is ittak. Ha a kezedbe fogod, felvillannak gyermekkorod szép emlékei, a forró kakaó illata és íze. Amikor megittad kértél még belőle, aztán szaladtál ki a testvéreddel és a barátaiddal játszani.

piros pöttyös bögre

A színek skálája persze nemcsak a pirosra korlátozódik. Van belőle zöld, kék, barack, és a sárga színű is igen népszerűé volt, kisebb és nagyobb méretű is.

pöttyös bögre

Pöttyös kanna

A múlt megidézésére nemcsak a bögre, de a pöttyös kanna is emlék a múltból: tejeskávé, kakaó, és tea, a kedvenc italaink reggelihez vagy vacsorához. Ez a kerámia kanna ötvözi a funkcionalitást, az esztétikát, és a múlt hangulatát, egyszóval mindent, ami az emóciók felébresztéséhez szükséges.

pöttyös kanna

Ez a piros fehér pöttyös kanna 1 literes, tökéletes a reggeli és vacsora közben feltálalni a gyerekeknek és persze magunknak a teát. 

Elérhető még fehér, zöld és kék színben is.

Pöttyös edény

A pöttyös kollekcióhoz hozzátartozik még az edény is, amiben főztünk, vagy a kis edényke, müzlis tálka is.

pöttyös kis edény

 A reggeli müzli elfogyasztásához, vagy éppen friss gyümölcsök tálalására alkalmas kis edényke. 

Ha szeretnéd Te is felidézni megnyugtató gyermekkori emlékeidet pöttyös kerámiákkal, bögrével, kannával, edénykével, akkor nézz szét itt pöttyös kollekciónkban!