info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Vintage komód

Vintage komód

A komód egy olyan bútor, ami nagyobb a szokványos szekrényeknél, fajsúlyosabb a polcos bútoroknál. Egy vintage komód az egész helyiségre rányomja a bélyegét, feldobja, stílust ad neki.

A vintage egyet jelent az időtlenséggel. Azok a bútordarabok, amik a vintage jegyében születnek, időtállóak, nyugalmat sugároznak.

Egy vintage komóddal berendezett nappalira és hálószoba békét és feltöltődést adhat nekünk.

Vintage komód tulajdonságai

 

A vintage komód strapabíró, kinézetre akár robosztus is lehet és főleg, méretében elég nagy. A modern bútorok egyik hibája, hogy keskenyek, nem elég mélyek, és a polcok sem elég vastagok ahhoz, hogy tetemes súlyt elbírjanak.

 vintage komód

 

A vintage komódban „van anyag”, ahogy a régiek mondják. A fából készült bútor egyik nagy előnye, hogy javítható, kiegészíthető, felújítható. Ezért képes a megújulásra, és hosszú az élettartama.

Ezen kívül, a fából készült komódok ritkán utánozható varázsa, hogy egyedi módon díszíthetőek. Lehet szó a faragott keretről, díszes fogantyúkról vagy kedves feliratokról.

Vintage komód anyaga

A vintage stílus természetes anyagokkal és anyagokból dolgozik. Ezekkel harmonikus, nyugodtkörülményeket termethetünk az otthonunkban.

Leggyakoribb a natúr fa, vagy az antikolt világos fa színű és anyagú komódok. A fogantyúk is készülhetnek fából, de gyakoribb az időtálló hangulatot fokozó öntött vasból készült vintage fogantyú.

A faanyagból készült komódok nagy előnye, hogy javítható, kiegészíthető, átfesthető, díszíthető.

Vintage komód méretei

A vintage komódok általában szélesebbek és mélyebbek egy átlagos polcos vagy fiókos szekrénynél. A 80 – 120 centiméter szélesség biztosítja, hogy a nappaliban például már nem kell másik bútor, ebbe a komódba minden befér.

Amikor pedig a szélessége kevesebb, akkor magasabb a komód. ezért kiválaszthatjuk azt, ami pont illeszkedik az otthonunkba.

A szekrények és polcoknak a pakoló méretét, vagyis, hogy mi minden fér el rajta és benne, a mélysége adja meg. Az átlagos mélység 20 centi körül van, egy vintage komód akár 38 centiméteres mélységgel bír, vagyis bőven lehet bele pakolni.

Vintage komód színei

A vintage stílus színvilága inkább világos, gyakran fehér, tört fehér, világosszürke vagy natúr, természet közeli színekből alkot.

A vintage komódok leggyakrabban natúr fa, fehér vagy világoskék, koptatott hatású színek jellemzik.

A hagyományosan sötét barna szekrényeket felválthatjuk világos hatású vintage komódokkal. ezzel az egész otthonunk hangulata világosabb, nyugodtabb színezetet kaphat. Ráadásul a komódok nem csupán belső pakoló térrel rendelkeznek, de a felülre, a felületükre is sok minden elfér, ami egyrészt díszít, másrészt praktikus.

vintage komód 

A vintage bútordíszítés szépsége, hogy nem csupán a fogantyúk, de maguk az ajtók is díszíthetőek, leggyakrabban faragásos díszítő elemekkel. Ezért a vintage komód egyedi és megismételhetetlen hangulatot ad a szobának.

Összegezve

A vintage komódban „van anyag”, méretében fajsúlyos. Meghatározza a szoba hangulatát, ezért a vintage komódok nyugalmat és az időtállóság hangulatát adhatják az otthonunknak.

A komódok a legpraktikusabb bútordarabok egyike, mert széles és mély, ezért a pakolótere elég nagy, szemben egy átlagos szekrénnyel. Ráadásul a komód tetejére is lehet a díszeken kívül is gyakorlatiasan pakolni.

Ráadásul a vintage komódok szépek. Színben általában világosabb, natúr színűek. A fogantyúk készülhetnek öntött vasból, mely fokozza a komód „megállt az idő” hatását.

A vintage komódok legtöbbször fából készülnek, ennek nagy előnye, hogy a bútor hosszú életű, tartós, javítható és modernizálható a díszítése.

Használd keresőnket!

Kosarad