info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Ilyen a vintage evőeszköz készlet

Ilyen a vintage evőeszköz készlet

Az evőeszköz több, mint néhány kellék az étel elfogyasztásához. A kanál, a villa, a kés a kifinomult ízlés tükröződése. Elválaszthatatlan része az asztalon lévő kompozíciónak: harmóniában van a terítővel, az étkészlettel, a szalvétával és veled.

Ha a vintage lakberendezés kedvelői közé tartozol, akkor nem elégszel meg az átlagos, szimpla evőeszközökkel. Fontos számodra, hogy kifejezze az életérzést, amiben hiszel, és a kés, a kanál, a villa is sugározza a vintage hangulatot.

De ezt hogyan képes egy evőeszköz készlet megadni számodra? Ennek három titka van:

  • Különleges, stílusos formája,
  • a rajta lévő design mintázat,
  • és az anyag amiből készül.

Az evőeszköz készlet anyaga

Ha minőségi és tartós evőeszköz készletet vásárolsz, mindenképp nézd meg az anyagát, amiből készítették. A legjobb a rozsdamentes acél, de itt sem mindegy melyik. A rozsdamentes acél evőeszközök előállításához használt két fő összetevő a króm és a nikkel. A számok a felhasznált króm- és nikkeltartalom százalékos arányát mutatják. Például a 18/10 rozsdamentes acél azt jelenti, hogy 18% króm és 8-10% nikkel van benne, míg a 18/8 18% krómot és 1-8% nikkelt tartalmaz.

Hogy megértsd, hogy az egyes evőeszköz készletek miért drágábbak, mint mások, segítünk megérteni hogy mik az egyes fémek tulajdonságai. 

A króm egy fémes anyag, amely keménységét és rozsdaállóságát is biztosítja a terméknek. A nikkel javítja a korrózióállóságot, és ezüstszerű fényt nyújt. Ezért a magasabb nikkeltartalom mellett a rozsdamentes acél rozsdaállóbb és csillogóbb felülettel rendelkezik.

Ez biztosítja azt is, hogy áthatolhatatlan az élelmiszerekben lévő savak számára is.

A jó minőségű evőeszközt érezned kell a kezedben: nemcsak kézre áll, jól kiegyensúlyozott és ezáltal kényelmes étkezést biztosít, de a felhasznált fémek miatt súlyuk is van. Emellett fényes és tükröződő a felületük. Az alacsony minőségű evőeszközök ezzel szemben könnyűek és hiányzik belőlük az egyensúly és a fény.

A minőségi evőeszköz készlet olyan, mint egy jó barátság - megtartja ragyogását, és sok évig tarthat. De fontos az is, hogy rendszeresen karbantartsd és az sem mindegy, hogyan. Az evőeszközök tisztításához használj finom mosószert. Kerüld az acélgyapot és a vegyszerek, például fehérítő, alkohol vagy sütő tisztítószerek használatát. Javasoljuk az azonnali szárítást.

Vintage mintázatok

Egy vintage készlet attól is különleges, hogy kap egy bájos mintázatot.

evőeszköz készlet

Ez lehet egyszerűbb minta is, de akár az egész evőeszközt befedő míves, virágos dombornyomott mintázat is.

A Katie Alice gyönyörű, új evőeszköz készletén a dombornyomott, vésett virágminta stílusos és különleges hangulatot ad az étkezésekhez és egy hétköznapi vacsorát is képes alkalommá varázsolni. A virágminták az evőeszköz mindkét oldalán megtalálhatóak. 18/10 rozsdamentes acélból készült, melyre bizonyíték fényes, tükröződő felülete és ha a kezedbe veszed ezen szépségeket érzed a súlyukat, de mindamellett ergonomikus a kialakításuk,  kényelmes vele az étkezés. A kanál, a villa és a kés formatervezése, vonalai elegánsak, de összességében játékossága miatt nem okoz feszengést az asztal köré ülők részére. Ideális választás a romantikusok esetékre vagy a különösen elbűvölő eseményekhez.

evőeszköz szett

Evőeszköz szett – vintage indigo

A Vintage Indigo Katie Alice legsikeresebb tervezése. A kollekcióhoz tökéletes kiegészítő ez 4 személyes,  18/8 rozsdamentes acél evőeszközkészlet. A kés, villa, kanál, kiskanál nyele műanyag, ívelt fogantyúkkal, amit kényelmes tartani és a már jól ismert kék rózsák díszítik.

evőeszköz vintage indigo

Süteményes villa

A főételek elfogyasztásához használjuk a nagykanalat, villát, és a kést, de ezen kívül szükségünk lehet a további fogásokhoz is speciális villára, késre vagy kanálra.

A finom sütemények elfogyasztásának is add meg a módját. A desszert jellegétől függően használhatunk desszert villát, kanalat és kést is, és ezek kisebb méretűek. Míg a nagy villa általában négy foggal rendelkezik, addig a kisebb desszertes villáknak 3 foguk van. Ezen a porcelán nyéllel rendelkező süteményes villákon lágy rózsaszín színpalettán virágokon repdeső pillangók társaságában fogyaszthatod el kedvenc süteményeidet.

süteményes villa

A desszertek, torták szervírozásához tortalapátot használhatunk, mellyel, ha rendelkezik éllel, fel is szeletelhetjük a tortákat.

Ehhez a gyönyörű süteményes villa készlethez tortalapátot is választhatsz.

tortalapát

 

Kávéskanál

Ha az étkezés után felszolgálunk teát vagy kávét, akkor az ennek megfelelő teáskanálra vagy kávéskanálra is szükségünk lesz.

A kávé elkészítésének módjától függően használhatunk latte kanalat vagy kisebb, eszpresszó kávéhoz illő kanalat.

Ez a négy darabos latte kanál készlet rozsdamentes acélból készült, izgalmas réz színezettel. A kanalak kellően hosszúak egy latte kávés pohárhoz.

latte kanál

Evőeszköz etikett

A tálaláskor figyeljünk az evőeszközök helyes elhelyezésére. A kanálnak és a késnek a jobb oldalon van a helye. A főételekhez evőeszközöket mindig kívülről befelé helyezzük el, a menü sorrendjében. Tehát a terítéknél kívül helyezzük el a saláta vagy halkést, és belül a főételeknek szánt evőeszközöket. A desszerthez készített desszertkanalat vagy villát a tányér mögé, merőlegesen a többi evőeszközre.

A stílusos és jó minőségű evőeszközök nélkül az ünnepi étkezések sosem lesznek teljesek. Lehet, hogy elsőre nagy beruházásnak tűnik, de megfelelő gondozás mellett a rozsdamentes acélból készült evőeszközök akár évekig is veled lesznek. Fontos, hogy olyan evőeszköz készletet válassz, amely nem csak praktikus, de illik a stílusodhoz, a konyhádhoz, otthonodhoz.

Az asztalod ragyogni fog a minőségi kanalaktól, villáktól, késektől.

 

 

Használd keresőnket!

Kosarad