info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Kerámia és porcelán vajtartó

Válogass közel 30 féle stílusos és minőségi vajtartóink között.

A vajtartó igazán elegáns megoldás a finom vaj tárolására, és felszolgálására. 

Kerámia és porcelán vajtartóink többféle stílusban is elérhetőek: vintage, levendulás, rózsás, antikolt, rusztikus mintákban.

 

A kategóriában lévő termékek száma: 1-24 of 24Szűkítéshez használd szűrőnket
Vajtartó - Violin Levendula
Regular price5.290 Ft
    Vajtartó - Romantik Levendula
    Regular price5.290 Ft
      Vajtartó - Antik Natúr
      Regular price6.090 Ft
        Üveg vajtartó Clayre Eef
        Regular price5.780 Ft
          Üveg vajtartó madárkás
          Regular price2.450 Ft
            Üveg vajtartó Vintage Style
            Regular price3.890 Ft
               

              Mi az a vajtartó?

              A vajtartó egy kis, néha fedeles tál, amelyet az étkezőasztalon használunk, hogy egy vagy több darabka vajat találjunk fel benne. A 19. század óta használják a vaj tárolására.

              A vajtartónak különböző formái vannak, egyesek a vajat jégdarabok fölött tartják, másoknak van egy fémnyílásuk, a mai darabok legtöbbjének egyszerű fedele van egy fogantyúval. A vajtartók az évek során különböző anyagokból is készültek, például üvegből, porcelánból, ezüstből és kerámiából.

               

              Miért használunk ma is vajtartót?

              Bár a vajnak már nem számít luxus terméknek, mint régen, a vajtartó nem veszett ki a népszerűségből. Míg eredetileg arra használták, hogy a vajat hűtő hiányában hűvösen tartsák, ma már azért használják, mert a vaj a legtöbb hűtőszekrényben hajlamos túlságosan lehűlni, megkeményedni, és így nem tudod azonnal kenni. Az általános vélekedés szerint a megfelelő vajtartó tökéletes hőmérsékletet és frissességet biztosít az ízletes és hatékony kenéshez.

               

              Melyik vajtartót válaszd?

              1. Kerámiából készült vajtartó: A kerámiaedények tartósak és újrafelhasználhatók. Ha nem esnek le és nem törnek el, akkor sokáig kitartanak.
                A kerámia vajtartók hosszú ideig frissen tartják a vajat. Ráadásul a vaj nem szívja fel az edény szagát, mint más, rossz minőségű tárolóanyagoknál.
                A kerámiaedények környezetbarátok is. Újrahasznosíthatók és újrafelhasználhatók.
                A kerámia vajtartók dekoratívak is, és szépítik a konyhát és a házat. Sokféle formában, méretben és színben kaphatók, fedéllel vagy fedél nélkül. Biztonságosak, egészségesek, valamint vonzóak. 
              2. Porcelán vajtartó: A kerámia kicsit erősebb, mint a porcelán, de ez csak akkor lényeges, ha gyakran használjuk, és ügyetlenek vagyunk.  A porcelán egy finomabb, törékenyebb agyag. Viszont könnyebben formázható és dekorálható, így szebb megjelenést tudnak varázsolni az asztalra.
              3. Rozsdamentes acél vajtartó: A rozsdamentes acélból készült vajtartó ideális azok számára, akik hajlamosak az edények leejtésére. A kerámiaedényektől eltérően a rozsdamentes acélból készült vajtartó felülete még sok használat után is vadonatújnak tűnik. A ragadós ételek, például a méz és a mogyoróvaj tisztításkor könnyen lejönnek a felületről. Arról is ismert, hogy jó hőmegtartó. A rozsdamentes acél nem szívja magába és nem bocsát ki szagokat, és frissen tartja a tartalmát. Jó a mindennapi használatra. Illeszkedik a modern asztali terítékhez.
              4. Üveg vajtartó:  minimalizmus manapság egyre népszerűbb a lakberendezők körében, és úgy tűnik, ez egy növekvő tendencia. Ha modern és minimál környezetet szeretnél létrehozni, az egyik nagyszerű tároló a vajhoz való üveg vajtartó. Az üveg nem szívja fel a szagokat és könnyen tisztítható a maradványoktól. Egy gyenge pont a törékenység. Ha leejtesz egy üveg vajtartót, nagy a valószínűsége, hogy eltörik. De minden típusú vajhoz alkalmas, nem marad szag.

               

              Egy vajtartó vásárlásakor több paramétert is figyelembe kell venni: Napi használat és mosás egyszerűsége, tömörség, tartósság. Az anyagnak egészségre biztonságosnak kell lennie (nem lép kémiai reakcióba az élelmiszerekkel). Fontos kritérium külleme is megfeleljen az Te és a konyhád ízlésének.

               

               

              Használd keresőnket!

              Kosarad