info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Milyen egy vintage ruhásszekrény?

Milyen egy vintage ruhásszekrény?

Nem szoktunk azon gondolkodni hogyan néz ki a ruhásszekrény, igaz?

Pedig ez lehet az a szekrény, aminek a színe és stílusa az egész lakás, az egész otthon stílusát befolyásolja. Gyakran használjuk, mert a ruhásszekrény az, amit szinte egész nap használ valaki a családból. Valaki mindig öltözik, vetkőzik, átöltözik, behajtogatja a ruhákat, pakolja, szortírozza, vagy éppen az új ruhákat teszi a helyére. Ugye?

Ezért a legfontosabb tulajdonságnak azt tartjuk, hogy legyen praktikusan nagyméretű. Széles, magas és mély. Hiszen a ruhásszekrény inkább olyan eleme az otthonnak, aminek a mérete a mérvadó, és sohasem lehet elég nagy.

Mivel ilyen nagy a szekrény, ezért a stílusa befolyásolja az életünk minőségét, és az egész lakás hangulatát. Ha szeretnénk rendezett, békés hangulatot, válasszunk vintage ruhásszekrényt.

Vintage ruhásszekrény tulajdonságai

 

A vintage ruhásszekrény elég nagy. ez biztos. Abban az időben, mikor ilyen szekrények készültek, nagycsaládok életek együtt, sok pakoló felületre volt szükség. Ezért ezek a szekrények elég mélyek ahhoz, hogy több rendezett sorban lehessen belepakolni. Elég széles és mély ahhoz, hogy minden beleférjen. Pedig ez nagy szó, igaz?

A modern bútorok jellemzője a kevés díszítés. A vintage szekrény díszes. Dúsan faragott, a szekrény kazettái lehetnek akár színesek is, vagy feliratozottak. A lényeg, hogy nem csupán egy praktikus bútor darab, hanem egy dísztárgy is egyben.

A faragott díszítés időutazás hangulatát kelti, éppen ezért azonnal egy természet közelibb, békésebb érzést közvetít az otthonunk és a lelkünk felé.

A vintage ruhásszekrényre joggal mondhatjuk, hogy kiszolgálja még az unokáinkat is. Strapabíró, nehezen sérülő, és könnyen javítható.

vintage ruhásszekrény

A vintage szekrényben „van tartás”, stabil és kicsit akár robosztus is. Ráadásul a fából készült bútor nagy előnye, hogy javítható, kiegészíthető, felújítható. Ezért képes a megújulásra is.

Vintage ruhásszekrény anyaga

 

A vintage stílus a bútorok tekintetében is leginkább természetes anyagokkal és anyagokból dolgozik. Mert ezekkel csendesebb, nyugodtabb otthont teremthetünk.

Leggyakoribb ruhásszekrény anyaga fa, például a mangó, vagy az antikolt világos fa színű és anyagú szekrények. A fogantyúk is készülhetnek fából, de gyakoribb az strapabíró fém, vagy öntött vasból készült fogantyú.

Vintage ruhásszekrény méretei

 

A vintage ruhásszekrények általában magasabbak és mélyebbek egy átlagos, modern polcos szekrénynél. A nagyjából 2 méteres magasság, és az modern bútorokhoz képest szinte dupla mélység biztosítja, hogy sem a hálószobában, sem a nappaliban nem kell több szekrény a ruháknak, ágyneműnek.

A ruhásszekrény lehet polcos, és lehet akasztós is, amikor a magasság még fontosabb, hiszen a kabátok, ruhák nem érhetnek le a szekrény aljára, mert megsérülnének.

Vintage ruhásszekrény díszítése

 

A vintage szekrények színvilága inkább világos, gyakran fehér, tört fehér, világosszürke vagy natúr, barnás természet közeli színekből dolgozik.

De a legjellemzőbb, ami azonnal megfogja a figyelmet, azok a faragásos díszítések. A vintage ruhásszekrény elég nagyméretű ahhoz, hogy a díszítés figyelemfelkeltő legyen, már csak a méretei miatt is.

A leggyakoribb a virág motívumos faragás, de lehetnek madarak, például páva a díszítés ihletője.

vintage ruhásszekrény

Összegezve

A vintage ruhásszekrény olyan időtálló darabja az otthonunknak, ami nyugodtabb légkört, óriási pakoló felületet, és ezzel rendezettséget is ad az otthonunknak.

Strapabíró szekrény, kiszolgál több generációt is, mert nagy, nehezen sérül, de könnyen javítható. Gyönyörű díszítésekkel készülhet, mi által szinte műalkotásként is szolgálja az életünket és harmóniát nyújthat nekünk.

Használd keresőnket!

Kosarad