info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Teszteltük - BUILT hőtartó ételtermosz

Teszteltük - BUILT hőtartó ételtermosz

Akár irodába vagy iskolába viszel ebédet, akár autóval egy hosszabb útra mész, vagy egy egésznapos kirándulással töltöd a napot, mindig jól jön, ha nemcsak hidegélelem, de meleg ebéd is van nálad, amit kényelmesen el is tudsz fogyasztani. A BUILT hőtartó ételtermosz ideális megoldást jelent annak, aki minőségi, hosszú hőtartású, szivárgásmentes és kényelmes ételtermoszt keres. Ha Neked is fontos, hogy az otthonról elhozott meleg ételt napközben is ugyanolyan kellemes hőmérsékleten tudd elfogyasztani, mint amikor otthon elkészült az étel, olvasd el blogbejegyzésünket, melyben bemutatjuk miért jó választás ez a termék.

Egy minőségi termoszban a meleg ételek akár egész nap megtartják hőmérsékletüket, így a mikrohullámú sütő használatát is mellőzheted. Nyáron akár fagylaltot is csomagolhatsz bele, de a salátákat is kellemesen hűvös hőmérsékleten fogyaszthatod el belőle.

Mi a New York-i tervezésű BUILT hőálló ételtermoszt teszteltük hőmérséklet-tartás, a tartósság, kényelem és a használhatóság szempontjából. Az alapvető célunk, hogy olyan megoldást találjunk, amely biztonságban és melegen tartja az ételeket, és élvezetes étkezési élményt biztosít, még akkor is, ha úton vagy. Ez azt jelenti, hogy nincs frusztráló szivárgás, kényes tisztítási eljárás vagy nehézkes kiegészítők. 

termosz

Mitől jó egy ételtermosz? 

Egy jó termosz megkönnyíti az életet.  Legalábbis nem szabad, hogy megnehezítse és körülményessé tegye az étkezést. Az interneten több száz lehetőség közül választhatunk. A legfontosabb tényezők itt a hőtartás, a szivárgásmentes záródás, a biztonság, a megbízhatóság és a tartósság. Ezek azok a tulajdonságok, amelyek ezt a terméket olyanná teszik, amibe minden egyes nap szeretnél ételt csomagolni.

 

A biztonság az ételtermosz legfontosabb feladata. Ezeket a termékeket úgy tervezték, hogy sokáig megtartsák a hőmérsékletet. Ha többet szeretnél megtudni arról, hogy a jó termoszok hogyan tartják meg a hőmérsékletet sokáig, olvasd el a termoszokról írt blogcikkünket is.

Ha reggel elcsomagolod a levest, vagy a főételt, az ideális edénynek képesnek kell lennie arra, hogy az ételt biztonságos és élvezhető hőmérsékleten tartsa ebédig. Mivel ingázáshoz tervezték, az ételtermosznak a szállítás során is megbízhatónak kell lennie. Egy szivárgó edény könnyen tönkreteheti a napod és a táskádat.

Fontos szempont még a kényelem két okból is:

  • komfortos legyen az evés,
  • a tisztítása könnyű legyen.

Mire használhatod az ételtermoszt? 

Meleg ételek

Leves, ragu, curry,…ha melegen szeretnéd elfogyasztani az otthonról hozott ebédet, a BUILT ételtermosz megfelelő megoldás. Az ízletes étel akár hat órán keresztül is forró marad.

Hideg ételek

Rizs, saláta, gyümölcs vagy joghurt... amikor csak hűsölni szeretnél kedvenc hideg frissítőddel, a egy hőtartó ételtermosz jó megoldás.  

Fagyasztott termékek

Még fagylaltnak is megfelel... ne hagyd ki kedvenc ízedet sem. A jeges finomságok akár négy órán át fagyasztva maradnak. 

Tipp: a hosszabb hőtartás érdekében meleg ételek esetén forró, hideg ételek esetén hideg vízzel töltsd fel a termoszt 5 percig, majd ezután tedd bele az ételt.

 hotarto eteltermosz

Magas hőtartás 

Meleg ételek esetén

A hőtartás teszteléséhez egy klasszikus ebéddel kezdtük: csirke húsleves. A termoszt megtöltöttük kb. 80%-ig forró levessel, lezártuk a fedelét, és kétóránként megmértük a hőmérsékletet. Amikor beletettük a levest az kb. 90 fokos volt.

A hőmérsékletek alakulása, míg a termosz szobahőmérsékleten volt:

  • 2 óra elteltével: 80 fok
  • 4 óra elteltével: 75 fok
  • 6 óra elteltével: 62 fok

Itt megjegyeznénk, hogy általános vélemény szerint a leves elfogyasztásának ideális hőmérséklete 58 és 72 °C között van.

Szivárgásmentesség

A szivárgásmentesség vizsgálatához a termoszokat forró vízzel töltöttük meg, lezártuk őket, és mindegyiket az oldalára helyeztük egy konyha pulton. Kétóránként ellenőriztük a pultot, nincs-e nedvesség. Még egy csepp elszökött nedvesség is kizáró ok volt. Hat óra elteltével a termosz sikeresen átment a vizsgán.

Tisztíthatóság 

Nem számít, milyen hasznos egy ételtermosz; ha rettegsz a tisztításától, nem fogod használni. A BUILT ételtermosz nagy nyílásának köszönhetően egyszerűen mosható, tisztítható, könnyű hozzáférni a belsejébe. Alapos tisztítás, mosogatás után nem marad benne ételszag.

Kényelem

Fontos szempont, hogy kényelmes legyen az étkezés, el tudod-e érni az alját egy kanállal. A széles szájú kivitelek jobban teljesítenek, mint a magas és keskeny változatok. A széles szájú termoszok belsejébe könnyű volt belenyúlni evés közben, és a belőlük való étkezés olyan érzés volt, mintha egy normál tálat használnánk. A magas és keskeny edények alját nehezebb elérni kanállal és szivaccsal, ami kissé kényelmetlenebbé teszi az evést és a tisztítást.

Ételbiztonsági szempontok

A BUILT ételtermoszok élelmiszerbiztonsági szempontból is megállják a helyüket. BPA-, PVC- és flatát mentesek.

BUILT hőtartó ételtermosz

 

Hogyan válaszd ki a számodra legjobb ételtermosz?

 

Egy tartós és megfelelő hőtartású ételtermosz, amelyet magaddal vihetsz egy hosszú útra, a munkába vagy piknikre, nem csak a forró és hideg italok tárolására alkalmas. Egy sokoldalú ételflaskával a régi és kiszámíthatatlan ételhordó edényt olyasmivel válthatod fel, ami nemcsak képes melegen tartani az ételt, de kényelmesen el tudod fogyasztani belőle az ebédet.

A megfelelő termék kiválasztásánál figyelembe kell venni az egyedi igényeidet is. Íme néhány szempont, amelyet figyelembe kell vennie, amikor kiválasztod az ételhordó termoszt.

 

Kapacitás

A legjobb ételtermosz rengeteg élelmiszert képes tárolni nemcsak Neked, de akár egész családod számára. Élethelyzettől, szituációtól függően van, amikor csak egy kisebb méretűre van szükséged, de ha családi kirándulásra mész, keress nagyobb változatot. Fontos szempont a választásnál, hogy egy termoszban minél több a levegő (vagyis nem töltöd tele) annál hamarabb veszít a hőmérsékletéből.

Gondosan mérlegeld a flaska kapacitását, online webáruházakban találhatsz sokféle méretet, egészen a 300 ml-től kezdve az 1 literes változatig.

Anyag

A legjobb ételtermosz vákuum szigeteléssel és duplafalú kialakítással rendelkezik, hogy tovább tartsa az ételek megfelelő hőmérsékletét. Az, hogy mennyi ideig képes a termosz megtartani a hőt, függ a felhasznált anyag minőségétől, a fal vastagságától és a nyílás méretétől is.

Design és megjelenés

Ha a termosz funkcionálisan mindenben megfelel, fontos lehet még az ízlésed is a termosz megjelenését illetően.

hőtartó ételtermosz pink

Válassz színben és formában hozzád illő változatot. Ne feledd, az étel sokkal finomabb, ha ízlésesen van tálalva az asztalon. Ez igaz az ételtermoszra is.

Fedezd fel a BUILT hőtartó ételtermosz kínálatunkat itt!

 

 

Használd keresőnket!

Kosarad