info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Ezekből a desszertes tányérokból a legfinomabb a sütemény

Ezekből a desszertes tányérokból a legfinomabb a sütemény

Gyakran mondják, hogy először a szemünkkel eszünk, ezért is fontos, hogy megtanuljuk, hogyan kell helyesen tálalni a desszerteket. A desszertek és sütemények csinos tálalása egy olyan technika, amellyel már azelőtt kellemes, ínycsiklandó vizuális lakomát biztosítunk vendégeinknek, hogy a kanalat vagy a villát egyáltalán a kezükbe vennék. Ehhez az eredményhez nemcsak a desszertnek kell szépen kinéznie, de meg kell találnunk hozzá a megfelelő desszertes tányért is.

Néha elfelejtünk arra gondolni, hogy az étkészletünk is árulkodik rólunk. Van aki a letisztult, minimál, modern stílust szereti, vannak akik a színes, meleg és hívogató kinézetre esküsznek. Az étkészleteknél sincs ez másképp. Habitusunknak, stílusunknak és otthonunknak megfelelően választhatunk elegáns fehér tányérokat, vintage hangulatot keltő étkészletet, vagy a mediterrán konyha szerelemeseinek a színpompás, színekben és mintákban gazdag tányérok a nyerők.

Ezt szem előtt tartva most bemutatunk néhány olyan minőségi desszertes tányér megoldást, amiben ha tálalunk illeszkedik a stílusunkhoz, a személyiségünkhez és az alkalomhoz is. Ezek a desszertes tányérok mindegyike jó szolgálatot fog tenni, függetlenül attól, hogy mit választasz rájuk.

Mikor használjunk desszertes tányért? 

A desszertes tányérokat otthon sütemények, torták elfogyasztásához használjuk, de sokszor a reggelit vagy a vacsorát is ebben a kistányérban tálaljuk fel és fogyasztjuk el.

Ezenkívül hivatalos és informális rendezvényeken, esküvőkön, fogadásokon is használják. Ennek a tányérnak a funkciója igen változatos. Használhatjuk uzsonnákhoz, előételekhez és desszertekhez is. Ez a tányér mindössze körülbelül 18-20 cm átmérőjű. 

Vintage desszertes tányérok 

A vintage stílusú desszertes tányérok csodaszép virág mintákkal díszítettek, és a legkiválóbbak porcelánból vagy csontporcelánból készülnek. Ünnepi alkalmakra, vagy délutáni teázás közben egy finom sütemény elfogyasztásához jó választás. A vintage hatást emeli, ha nem a klasszikus kerek darabot választod, hanem már a tányér alakja is kissé míves, íves kialakítású.

desszertes tányér vintage virágos

Ez a tányér például  elegáns halványrózsaszín színű, amin a finom és színes vadvirágok tavaszi életerővel pompáznak.

 

Mediterrán stílusú desszertes tányérok

Az olasz Easy Life Maiolica Blue tányérjaival színpompát varázsolhatsz bármilyen terítékre. A kiváló minőségű porcelánból készült kék csempe mintás desszertes tányérok mindegyikén más, de összeillő mintát látsz ragyogó kék és sárga árnyalatokban, melyet Marokkó csempéi ihlettek.

 Porcelán Desszertes tányér szett 4db-Os Maiolica Blue

Másik kedvenc és népszerű kollekcióink a Capri. Ez a desszertes tányér megigézi Capri mesés szigetét, az égszínkék tengert és a hatalmas citromültetvényeke. Jó finom citromos torta fenséges ebből a tányérból.

Desszertes tányér sajtokhoz

Ez a négy darabos desszertes tányér szett tökéletes választás nemcsak sütemények, hanem sajtok fenséges elfogyasztásához. Mindegyik tányér porcelánból készült, és egy ínycsiklandó csendélet díszíti, amely különböző sajtfajtákat ábrázol fehér márvány háttér előtt. 

desszertes tányér sajtokhoz

A tányérokon vintage stílusú boros és sajt motívumok láthatóak, mindegyiken más, de teljesen összeillő készlet. Díszdobozban kapható, így ajándéknak is tökéletes választás.

Elegáns karácsonyi desszertes tányér

Ez a hófehér porcelánból készült desszertes tányér tökéletes választás az ünnepi asztalra. A magyallevél formájú desszerttányér domború felülettel rendelkezik. A fehér porcelánon egy kis aranyszínű bogyós gyümölcs dísz is helyett kapott. Megjelenése tiszta és elegáns.

Karácsonyi Porcelán Desszertes Tányér Fehér

 

Ezek a tányérok tökéletesen alkalmasak finomságok felszolgálásához és elfogyasztásához. Stílusos megjelenést biztosítanak akár otthon a mindennapokban, akár alkalmi összejöveteleken vagy nagyobb rendezvényeken.

Alkalomhoz illő választás az étkezések megkoronázásához torták, piték, sütemények vagy akár sajtok és gyümölcsök tálalásához. Ezek a darabok kis méretüknek köszönhetően az étkészlet sokoldalú kiegészítői is. Még akkor is ideálisak, ha nem előételeket vagy cukros finomságokat szolgálnak fel rajtuk az étkezés után, hanem például a főétel alatt helyet biztosíthatnak a köretek elhelyezésére. Lehetsz kreatív azzal kapcsolatban, hogyan használod fel őket az ékezések során. 

Válassz desszertes tányérok közül egyszínű, semleges színekben vagy színes mintákban és különféle alakzatokban. A fehér desszertes tányérok például bármilyen étkészlethez illenek, míg a merészebb minták vintage vagy mediterrán hangulatot kölcsönöznek.

Bármelyik változat mellett is döntesz, a tányérok feldobják az ételek bemutatását. Az ideális ajándékhoz válasszon négy darabos desszertes tányérkészletet. Ezek egységes hangulatot kölcsönöznek az étkezőasztalnak, és különösen praktikusak azok számára, akik jelentősen bővíteni szeretnék tányérgyűjteményüket.

Tippek a desszertes tányér kiválasztásához 

Anyag

A desszertes tányérok általában csontporcelánból, porcelánból, melaminból vagy kerámiából készülnek. Mindegyik anyagnak megvan a maga haszna, és a legjobb választás nagyrészt a személyes preferenciáktól függ. 

A csontporcelán tányérok elegánsak és erősek, de drágábbak, mint a porcelán vagy kerámia tányérok. Ha délutáni tea és a süteményezés rajongója vagy, a csontporcelán tányér elegáns és tökéletes választás. A porcelántányérok nagyon kedvező árúak és tökéletesek a mindennapi használatra. Ellenállnak a rendszeres kezelésnek, és általában mosogatógépben mosogathatók.

A melamin a legtartósabbak. Ezek kibírják a kemény padlóra való leejtést, és nagyon hosszú ideig kitartanak. 

Design

A desszertes tányérok a legkülönfélébb mintákban kaphatóak; a merész színektől kezdve a világos fehéren át a kézzel festett illusztrációkig. Bár sok desszertes tányér készletben kapható, ne félj keverni és kombinálni egy stíluson belül. 

Méretek

A desszertes tányérok mérete változó, az átmérő általában 15 cm és 25 cm között mozog. A kisebb tányérokat könnyebb tárolni, de természetesen kevesebb hely marad a desszertnek! Ha a desszertes tányérokat más ételekhez, például köretekhez, salátákhoz vagy a reggeli pirítóshoz kívánjuk használni, keress nagyobb átmérőjű tányért. 

Tartósság

A legjobb desszertes tányéroknak hosszú ideig kell kitartaniuk, ezért figyelj, hogy a mindennapi használatra alkalmas tányérokat keress. Ha csak különleges alkalmakkor tervezed használni a tányérokat, a tartósság nem annyira fontos.

Tisztítás

Ha napi szinten használod a tányért, fontos szempont lehet, hogy mosogatógépben és mikro sütőben is használhatóak legyenek. A legtöbb tányér bír ezzel a tulajdonsággal, de az igazán szép, egyedi darabok nem annyira szeretik a mosogatógépet, a minta hamarabb lekophat róluk. Ha számodra fontosabb a megjelenés, és csak kivételes alkalmakkor fogod használni őket, akkor nem baj, ha csak kézi mosással tisztíthatók.

 

A finom sütemények, desszertes elfogyasztásának nélkülözhetetlen tartozéka a stílusos desszertes tányér. Mindig válasz az alkalomhoz és az egyéniségedhez illő megoldást a stílusos tálaláshoz.

Aktuális desszertes tányér online kínálatunkat itt találod. 

Használd keresőnket!

Kosarad