info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

7 nélkülözhetetlen vintage esküvő dekoráció

7 nélkülözhetetlen vintage esküvő dekoráció

A vintage esküvő az egyik kedvenc témám: klasszikus, elegáns és időtlen. Ez az egyik olyan esküvői stílus, amely soha nem megy ki a divatból. Ebben a bejegyzésben megosztok néhány kedvenc vintage esküvői dekorációs ötletet. Ezek a vintage esküvői ötletek minden hozzávalót tartalmaznak ahhoz, hogy a nagy napod emlékezetes legyen számodra és szeretteid számára.

Mi a vintage esküvő 

A vintage esküvő napjaink egyik legromantikusabb és legkedveltebb témája. A vintage téma az esküvődön gyönyörű és romantikus hátteret ad a napodnak. Nemcsak a múlt romantikáját eleveníti fel, hanem olyan érzékenységet teremt, amely különleges nosztalgiát idéz.

Az elegáns és egy letűnt, romantikus korszakot igéző, igazi vintage esküvő a múltból merít, miközben a mai modern környezetben is megállja a helyét. A bútoroktól és a dekorációtól kezdve a kiegészítőkön át a bonbonier-ig sokféleképpen lehet gyönyörűen megvalósítani a vintage témát az esküvődön.

A vintage esküvő olyan esküvő, amely egy letűnt korszak esztétikáját tükrözi. A legtöbb vintage témájú esküvő a Viktóriánus-korszakból, valamint a 20-as vagy 40-es évekből merít ihletet. 

Ezt a témát a pár által viselt ruhák, a haj és a smink, valamint a virág, a vintage dekoráció és a helyszín kiválasztása fejezi ki. Ha vintage témájú esküvőt tervezel, íme 7 vintage esküvő dekoráció, amit érdemes beiktatnod az esküvődön. 

Vintage bútorok

A vintage témát a választott korszakhoz illő bútorok teszik hitelessé. Az oltárnál elhelyezett vintage asztal például gyönyörűen illik az esküvői szertartáshoz.

Használj art deco bútorokat (például kanapékat, nyugágyakat és székeket) a vintage témához illő színekben, hogy úgy tűnjön, mintha mindenre gondoltál volna az esküvőd napján, hogy vendégeid kedvébe és kényelmébe járj.

Akár néhány 70-es évekbeli pávaszéket, akár két bársonyborítású antik, szívhez szóló széket használsz, akár néhány jól megválasztott és elhelyezett bútor darab nagy költségvetés nélkül is fantasztikus wow-faktort hozhat létre.

vintage esküvő dekoráció

És néhány vintage kerti bútort, padot is elhelyezhetsz akár dekorációként, akár ülőalkalmatosságként. 

Vintage tükör 

A tükör dekoráció az egyik finom módja annak, hogy különleges vintage hatást hozz létre az esküvő napján. A tükrös vintage esküvői dekorációk egy kis luxust és eleganciát is kölcsönöznek a fogadásnak, különösen akkor, ha vintage esküvőt szeretnél. Bármilyen színnel kombinálhatók, ami csak tetszik, és a tükrök is tökéletesen kombinálhatók virágokkal és gyertyákkal. Sokféleképpen használhatod ezt a mesés dolgot a nagy napodon. Íme néhány tükrös esküvői ötlet a számodra:

A tükröknek több célja is van az esküvő napján. Amellett, hogy a készülődéshez szükségesek, üdvözlő táblaként, kísérőkártya-kijelzőként, vacsora menüként a fogadáson, és még sok minden másként is használhatók. Írd fel a koktél kínálatot egy tükörre, majd állítsd a bárpultra. Mutasd az asztal számokat kis keretes tükörre írva, így mindenki könnyen megtalálja a helyét. Támassz ki egy nagy tükröt a szertartás bejáratánál, amely meghirdeti az esemény forgatókönyvét. Vagy használj álló tükröt az egyik kedvenc idézet megjelenítésére, hogy szentimentális hatást kelts.

A lehetőségek tárháza végtelen. 

Vintage fényképkeret 

Az igazi vintage hangulat érdekében keress olyan kereteket, amelyeknek antikolt arany színe és díszes részletei vannak. A fényképkereteket többféle célra is használhatod.

Imádjuk azt az ötletet, amikor az antik keretet ültetési táblaként használjuk - ez az első dolog, amit a vendégek látni fognak, amikor belépnek az esküvői fogadásra, így ideális módja a vintage téma megvalósításának.

A másik módja, ha például egy fára, vintage stílusú képkereteket akasztasz fel, melyben felelevenítitek a legszebb pillanataitokat, ami ehhez a neves naphoz vezetett. 

Vintage kalitka 

A vintage madár kalitka tökéletes eleme a rusztikus és vintage esküvőnek! Imádnivalóan néznek ki önálló dekorációs elemként vagy más esküvői dekorációs részletekkel keverve. Például töltsd meg a madárkalitkákat virágokkal vagy gyertyákkal a vintage esküvői megjelenéshez; használj madárkalitkákat a vendégek asztalszámainak megjelölésére; készíts elegáns és shabby chic esküvői asztaldíszt virágdíszekkel, vagy akaszd fel fára, tornácra, vagy az asztalok fölött elhelyezett gerendára. 

vintage esküvő dekoráció

 

Vintage étkészlet

A vintage tányérok, evőeszközök és poharak szintén kiemelt helyen szerepelnek a listán. Nemcsak, hogy nagyot ütnek bármilyen vintage esküvői témában, de a darabokat újra felhasználhatod a saját konyhádban. És bár otthon valószínűleg nem lesz helyed 125 pohár és tányér tárolására, az esküvői asztalra vásárolhatsz egy válogatást kisebb darabokból (például kenyér- és vajtartó tányérokat), amelyek még így is nagy hatással lesznek rád. De bérelhetsz is szép tányérokat.

 

Vintage gyertyatartó és lámpás 

Minden esküvőn nagyszerű világításra van szükség, de egy vintage esküvőn ki kell használni az összes hangulatos, csodálatos lehetőséget. A megfelelő világítás az egyik legfontosabb szempont, és nem nehéz megérteni, hogy miért. A helyszín megvilágítása drasztikusan befolyásolhatja a tér általános hangulatát. Ha vintage hangulatú esküvőt tervezel, válassz olyan hangulatos helyiségeket, ahol nagy csillárok borítják a mennyezetet. A díszes, lógó lámpatestek kiemelkedő részletet jelentenek majd az esküvődön - ráadásul az össze nem illő stílusok elegáns és történelmi hangulatúvá varázsolják a teret.

De ha nincs lehetőséged erre, akkor az apróbb megoldások is célra vezetnek, mint a gyertyatartók, a szabadon hagyott izzók, lámpások vagy a gyertyák.

Az esküvői asztalra vagy az oltárhoz elhelyezhettek egy kisebb gyertyatartót vagy lámpást, de az impozáns hangulatért egy központi helyre állított, több ágas, 1,5 méter magas gyertyatartó is meghozza a várt romantikus hangulatot.

 

Bicikli virágtartó

A vintage a régi darabok felújításáról, újra-hasznosításáról is szól.

vintage esküvő dekoráció

A bicikli már régóta a vintage dekoráció egyik jelképe, így tökéletes egy esküvőre is. Díszítsd fel vágott virágokkal, vagy egy bicikli virágtartóba, akár több kosárba is el tudsz helyezni csodás növényeket.

 

Vintage tortatál 

Az esküvői torta kiválasztása az esküvőszervezési folyamat izgalmas része. Egy gyönyörű esküvői torta igazi fókuszpont lehet az esküvői fogadáson, hozzáadva az esküvői témához, és igazán látványos megjelenést nyújt, mindamellett, hogy nagyon ízletesnek is kell lennie.  A megjelenítés fontos része a megfelelő tortatál, tortaállvány kiválasztása. Használj a dekorációhoz illő fehér, vagy pasztell színeket, lehetőleg magas, talpas tortatálat. Figyelj arra, hogy a torta illeszkedjen méretben a tálhoz, és könnyű legyen a felszeletelése is.

vintage esküvő dekoráció

A tortatál mellett hasznos kiegészítő lehet egy több emeletes süteményes kínáló tál is, ahova a kisebb méretű desszerteket, csokoládét, süteményeket, vagy a gyümölcsöt tálalod fel stílusosan.

Webáruházunkban megvásárolható vintage esküvő dekoráció termékeinket itt találod!

Használd keresőnket!

Kosarad