info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Milyen egy vintage díszpárna?

Milyen egy vintage díszpárna?

A díszpárna a nappaliban és a hálószobában is kedvelt kiegészítő. Nagyobb az otthonosság és a kényelem érzése, ha díszpárnák közé huppanhatunk le a kanapén vagy napközben az ágyon. Mivel a díszpárnák szerepe meghatározó a szoba stílusában, olykor elég csak másik díszpárna huzatot feltennünk, máris megújul a szoba. A díszpárna bármilyen külsőt ölthet, így a vintage lakberendezési stílus követői is megtalálják kedvenc darabjaikat. Cikkünkben arról írunk bővebben, milyen is lehet egy vintage díszpárna a nappaliban vagy a hálószobában.


Vintage díszpárna nappaliba

A nappali elsősorban a család belső életének meghitt tere, hiszen itt zajlik az élet. Helyet ad nagy beszélgetéseknek, társasjáték partiknak, családi eseményeknek. Emellett a nappali berendezése közvetíti azt a képet, melyet önmagunkról mutatni szeretnénk a világnak, hiszen a vendégeket is itt fogadjuk. A nappaliba szánt vintage díszpárna tehát egyrészt illik az összképbe, passzol a stílusunkhoz és meghittséget áraszt.

Bútorhoz illő vintage díszpárna

A tökéletes vintage díszpárna nem üt el a berendezésről, hanem kiegészíti azt. Lássuk, milyen lehetőségeink vannak.

  • Ha a fehér szín uralkodik a szobában, akkor a díszpárna színe drapp, barna, szürke vagy natúr lehet, esetleg halványkék. Csak a szolid, halvány minták illenek ide, például a natúr rózsás vagy finoman hímzett darabok.
  • Színesebb nappaliba választhatunk a szoba domináns színét hozó vintage díszpárnákat.
  • Ha egyszínű az ülőgarnitúra, akkor bátran vásároljunk mintás párnákat. Lehet például a minta rózsás, levendulás, kagylós, horgonyos, vagy angol feliratos.
  • Mintás kanapé vagy túldíszített szoba esetében maradjunk a szolid mintás vagy egyszínű vintage díszpárnánál.
vintage diszparna

Művészi hangulat a nappaliban

Aki kedveli a képzőművészetet és szívesen látja viszont textíliákon nagy művészek alkotásait, nappalijába választhat például Van Gogh vagy William Morris műveivel díszített párnát. Ezek a minták nemcsak gyönyörűek, de emelkedett hangulatot teremtenek.

Vintage díszpárna hálószobába

Könnyen rendet tehetünk reggelente a hálószobában, ha az ágyat leterítjük egy gyönyörű vintage ágytakaróval, s díszpárnákat helyezünk el rajta. Így a napközben érkező vendégeket bátran körbevezethetjük a házban! Meg fogják dicsérni, milyen hangulatos és rendezett a hálószoba is.

vintage diszparna


Vintage díszpárna az egyéniségedhez

A hálószobában még meghittebb a hangulat, mint a nappaliban. Több a személyes tárgy, hiszen az ide behívott látogatók jobban ismerik személyiségünket. Ezért itt a díszpárna is lehet személyesebb vagy merészebb. Állatrajongók nyugodtan választhatnak kutyás vagy cicás vintage díszpárnát, de megjelenthetnek a nagyobb pillangó és virág motívumok is.


Ágytakaróhoz illő díszpárna

Ha a hálószobában is fontos az egységes megjelenés, legjobb, ha már az ágytakaró kiválasztásakor gondolunk a díszpárna huzatra. Így biztosan összehang lesz a kettő között. Sok virágos vagy más mintás ágytakaróhoz kapható hozzáillő vintage díszpárna huzat.


Díszpárna gyerekeknek

Vintage díszpárna kerülhet a gyerek szobájába is. Mind a kislányok, mind a kisfiúk örülnek a sok cicás vagy kutyás mintának. A kislányok persze díjazzák a rózsaszín árnyalatait, valamint a kedves madárkákat és pillangókat is.

Összegzés: A vintage díszpárna segít megalapozni az otthonosságot és a kényelmet a nappaliban, és a hálószobában. Többféle mintában és színben találunk vintage díszpárna huzatot, de gyakoriak a virág-, állat-, és pillangó motívumok, valamint a Van Gogh és William Morris műveivel díszített textíliák. Akár a társasági élet színterét rendezzük be, akár személyesebb hangulatot szeretnénk teremteni, a vintage díszpárnákkal nem hibázhatunk.

Használd keresőnket!

Kosarad