info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

4 kiegészítő egy vintage nappaliban

4 kiegészítő egy vintage nappaliban

A nappali otthonunk egyik központi helyisége. A családi időtöltés, beszélgetés, kikapcsolódás színhelye. A vintage stílus tökéletesen mutat a nappaliban, hiszen az igazi otthonos érzést könnyed bájjal tölti meg. Cikkünkben mutatunk néhány kiegészítőt, melynek minden vintage nappalinkban ott a helye!

Vintage konzolasztal nappaliba

Egy aprólékosan díszített, ugyanakkor masszív vintage konzolasztal nem hiányozhat egyetlen vintage nappaliból sem. Már csak azért sem, mert önmagában is ékesíti a szobát, s emellett hasznos funkciója is van. Általában a szívünknek kedves tárgyak kapnak rajta helyet, ugyanakkor jól mutat rajta egy virágcsokor, de a tálaló szerepét is betöltheti. Fiókjában fontos iratokat vagy régi fényképeket is tárolhatunk. Megjelenését tekintve nagyon sokféle lehet ez a bútordarab. Néhány példa:
  • fém vázas, arany-fekete konzolasztal üveglappal
  • mangófa antikolt asztal virágdíszekkel
  • fa konzolasztal színes virágmintával
  • lakkozott és koptatott kék konzolasztal
Vintage konzolasztal

A Te vintage nappalidba melyik illik?

Vintage kisasztal az apróságoknak

A vintage stílus szereti a kisebb, egyedi bútorokat, a sok apró pakolófelületet. Így a vintage kisasztal is elengedhetetlen és praktikus kelléke a nappalinak. Általában fából, fémből vagy a két anyag kombinációjából készülnek ezek az édes asztalkák. Az antikolt, fehér, mandala- vagy retro mintás darabok között minden nappaliba találunk megfelelő kisasztalt!

Vintage kisasztal

Otthonos nappali vintage lámpával

A fény és a fényforrások minden lakberendezési stílusban meghatározó szerepet töltenek be. Minél több, kisebb fényforrást alkalmazunk, annál sejtelmesebbé, titokzatosabbá, ugyanakkor otthonosabbá válik a szoba. A vintage lámpa kínálatban például a következők közül válogathatunk:

  • mennyezeti lámpa
  • fali lámpa
  • asztali lámpa

A lámpa stílusát a többi bútorhoz igazítsuk. Ha főleg kecsesebb, fémes elemek uralkodnak a nappaliban, akkor ilyen legyen a fényforrás is! Ha azonban rusztikus, erőteljes fa elemekkel rendeztük be a szobát, akkor a lámpa is hasonló stílust képviseljen!

Vintage Lámpa


Vintage textíliák a nappaliban is


A vintage helyiségek jellegzetes díszei a virágmintás, romantikus textíliák. A kanapéra mindenképp kerüljön a szoba stílusával harmonizáló vintage díszpárna. Az ablakok dísze például vintage csipkefüggöny lehet, pasztellszínű vagy virágos sötétítővel. A vintage konyhai textilek között is sok olyan bájos darabot találunk, mely a nappaliban is csodásan mutat. Ilyen lehet például egy rózsás asztalterítő vagy asztali futó, akár vintage kenyérkosár, cukorkákkal teli.

vintage konyhai textil

Összefoglalva: A vintage stílusban különlegesen is szép és vonzó, hogy sok apró kiegészítőből jön létre az összkép. Az így megteremtett harmónia olyan varázslatos, hogy legszívesebben örökre ott maradnánk a vintage nappaliban vagy konyhában. A vintage nappali praktikus és stílusos kiegészítője lehet a vintage konzolasztal vagy kisasztal. Ha további dekorációs elemekre vágyunk, akkor érdemes körülnézni a vintage lámpa és textília kollekcióban.

Használd keresőnket!

Kosarad