info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Ihlet a vintage nappalihoz

Ihlet a vintage nappalihoz

A vintage nyugalmat, békés hangulat adhat a családnak, a vendégeknek is. A nappali pedig az a helyiség, ahol leültetjük a vendéget, ahol összeül a család esténként és hétvégén. A nappali hangulata az egész otthon stílusát meghatározza. Ezért, ha vintage hangulatú lakást szeretnénk, kezdjük a nappalival.

A vintage lakberendezés legfontosabb elemei a lámpák, illetve lámpa burák, a lakástextil és a különböző órák. A lakástextil a takarókat, párnákat jelenti, melyeket a kanapékra, fotelokra, ágyakra tudunk teríteni. A párnák pedig nem csupán díszítő elemek, hanem praktikus és egyben kényelmi elemek is.

Nézzük meg részletesen, hogyan varázsolhatunk vintage nappalit az otthonunkban.

 

Vintage lámpa burák a nappaliba

Képzeld el, hogy a munkából hazaérve belépsz a nappaliba, és elterülsz a kényelmes fotelban. A fotel melletti lámpa búra vonzza a tekinteted, és azon kapod magad, hogy amíg a lámpa burára nézve bambultál, megnyugodtál, lelassultál. Hogyan történhetett ez?

A vintage alapvető motívumai a virágok, a pillangók. A békés, romantikus motívumok képesek megnyugtatni, oldani a napközben felhalmozódott feszültséget. Egy pasztel színű pillangós lámpa bura kimondottan ilyen hatású lehet.

vintage nappali

Textil Lámpa bura nappaliba - Hímzett Pillangós

A Clayre & Eef lakberendezési termékeivel megteremtheted a romantikus, vintage hangulatú otthonodat. A lámpa bura színe kedves pasztell, a pillangós minta pedig szinte beleolvad a háttérbe. Békét és nyugalmat sugároz.

Vintage lakástextil a nappaliba

A lakástextilek alatt most a takarókat és párnákat értjük. Ezek a legfontosabb elemei egy nappali hangulatának. Megfelelő ágytakaróval letakart kanapé vagy fotel máris ad egy megfelelően nyugalmas vagy éppen romantikus életérzést.

Steppelt Ágytakaró Vintage - Pillangós-Szives

Fehér-drapp alapszínű kockák, bennük szívecskék és pillangók. A takaró nem harsány, hanem kedves pasztell színű és hangulatú. Ágyra, kanapéra, fotelra kitűnő választás.

Strapabíró, és könnyen kezelhető, mosható. Ha vintage nappalira vágyunk, ez a takaró tökéletes választás.

Rózsa Mintás Vintage Párna Töltelékkel

A nappali hangulatteremtésének másik eszköze, a népszerű és örökzöld párnák. A párnák sokfunkciósak, szépek, támasztanak, ölelgetni valóak. Ezért fontos, hogy milyen színű, formavilágú a nappaliban elhelyezett párna, sőt párnák. Mert biztos, hogy sokat lesznek szem előtt, kézben és még többet használva. Tehát számszerűen több, sok egymással harmonizáló, vagy egy színvilágú családból választott párnára lesz szükség a vintage hangulat alapjaihoz.

Tökéletes hangulatú vintage párna a Rosie White, rózsa mintás textil párna töltelékkel.

rózsa mintás párna

Vintage órák a nappaliba

Az órák nem csupán a pontos időt mutatják. Hanem az otthon hangulatát, stílusát, és hőfokát. Az órák formák és színek, és néha hagyomány is. Az órák esetében is a vintage alapszíneire és formavilágára lesz szükségünk a megfelelő hatás eléréséhez.

vintage nappali

Levendula Mintás Falióra - La Provence

A vintage alapmotívumai közé tartozik a levendula is. A színe halványlila. A levendula, mint gyógynövény nyugalmat ad, segíti az alvást, oldja a stresszt. Tökéletes választás egy vintage nappaliba.

levendulás falióra

Az óra átmérője 34 cm.  Ideális dekoráció a vintage hangulat kedvelőinek. Anyaga: préselt fa.

Összegezve

A vintage hangulatteremtés a nappaliban kezdődik. A nappaliban szórakoztatjuk a vendéget, és a családot is. A vintage stílus legfontosabb elemei a nappaliban, a lámpa burák, a lakástextil és az órák.

Fontos, hogy az elemek egymással harmóniában legyenek. A lámpa bura színe és mintája szóródik a lámpa fényével együtt, ezért mindenképp békés, nyugalmat adó minták közül válogassunk.

A takarók és párnák ne sokszínűek, inkább puha és békés hangulatúak legyenek. Az órák pedig békét és hagyományt teremtenek, ha jól választjuk meg őket.

 

Használd keresőnket!

Kosarad