info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

A Savonnerie de Nyons francia kézműves szappanmanufaktúra sikerének titkai

A Savonnerie de Nyons francia kézműves szappanmanufaktúra sikerének titkai

Provence….olajfák, levendula, aromás gyógynövények, csodás illatok, napsütés és szőlőültetvények. A francia Drôme megye szívében található egy kis városka Nyons, ahol a kézműves szappangyártás hagyományai egészen a 16. századig nyúlnak vissza. Itt fedezték fel Franciaország legrégebbi szappangyárának maradványait 1592-ből. Több, mint 400 évvel később a francia Erwan ALLEE úgy döntött, hogy újjáéleszti a hagyományos szappankészítés szenvedélyét a La Savonnerie de Nyons márka útján. Erwan több mint 20 éves kozmetikai ágazatban szerzett nemzetközi tapasztalatával vágott bele a kalandba, hogy újjáélessze és tovább fejlessze a mai kor kívánalmainak megfelelően a provence-i szappangyártás évszázados hagyományát.Ez a régió híres olajbogyófáiról, levendula ültetvényeiről, gyümölcsfáiról és napraforgóiról. És ahogyan a Rhône folyón délre haladunk, hosszú, széles, egyenes, lapos utak vezetnek a végtelen nyugalmat árasztó olajfa-erdökön keresztül. Több mint 200 000 olajfa fut át ​​ezen a meleg és színes tájon, és ez teszi lehetővé Nyons városának, hogy évszázadok óta kiváló minőségű kézműves szappant és kozmetikai termékek egész sorát fejlessze ki a Nyons-i olívaolajból.

"A vállalat egyik alapvető értéke a munkahelyi boldogság…"

mondja Erwan ALLEE. A manufaktúrában csak néhány ember dolgozik, ezért családias a hangulat, mindenki bele tudja tenni szívét, lelkét, és persze azt a tudást, ami a több évszázados szappankészítési örökségből származik.

De nem csak az alapanyagok helyiek. A siker receptjének másik összetevője környezettudatosság, melynek érdekében a szappanok fémdobozban kerülnek a piacra, amelyekre egy helyi festő, Luke Mazan csodálatos képei kerülnek fel. A tehetséges művész a 20-as és 30-as évek nosztalgikus francia érzését varázsolja a vintage érzetű dobozok tetejére: a francia táj, emberek, életképek, építmények.

Egy másik érdekesség a szappanok illata, melynek anyagai a parfümgyártás fővárosából, Grasse-ból érkeznek, ahol az éghajlat és a talaj tökéletes a finom illatú rózsák, jácintok, jázminok és a levendula számára. A parfümgyártás múltja ebben a városban egészen a 16. századig nyúlik vissza.

De térjünk vissza a szappangyártás fontosabb elemeire.

A Savonnerie de Nyons a munkatársainak áhitatos szenvedélyével és a helyi termelőktől szigorúan kiválasztott összetevők felhasználásával készíti szappanjait, melyek többségét bio termesztéssel állítják elő. Bio shea vaj, szerves szamár tej, organikus argán olaj, a régió nagyszerű mezőgazdasági termékei. Céljuk, hogy az évszázados szappangyártási know-how-t tovább fejlesztve napjaink igényeit és elvárásait kielégítve felébressze olyan érzékeinket és érzelmeinket, amiket egy szappan csak adhat nekünk. Az alapanyagokat, színeket, illatokat a legnagyobb gondossággal válogatják ki, hogy nosztalgiázva felidézhessük a gyermekkori békebeli emlékeinket és mindemellett a természetes összetevőinek köszönhetően ápolja bőrünket.
A szappanok és kozmetikumok ötvözik a hagyomány és a minőség iránti tiszteletet, a boldogságot és a szenvedélyt, melyet a munkatársak tesznek bele minden egyes kézműves szappanba.
Ezek a csodálatos shea vaj szappanok már nemcsak Franciaországban de szinte már az egész világon elcsábították használóikat: Európában, Ázsiában, és Amerikában is már igen jól ismert és keresett márka, rengeteg nagyon pozitív vásárlói visszajelzésekkel.

 

Shea vajas levendula szappanok

A shea vajat évszázadok óta használják kozmetikai összetevőként. Magas vitamin- és zsírsavkoncentrációja miatt kiváló termékként szolgál a finom és sima bőr eléréséhez, megnyugtatásához és kondicionálásához. A jelentős mennyiségű A és E vitamint tartalmaz, ami elősegíti az erős antioxidáns aktivitást. A shea vaj könnyen felszívódik, hidratálja és megnyugtathatja a bőrt. A szappanban lévő levendula édes illata segít ellazulni a fürdőkádban egy hosszú, fárasztó nap után, felidézheted vele a provence-i levendula mezők végtelen nyugalmát. Nyons- olívaolaj tovább fokozza hidratáló és rugalmas hatást bőrödön.
Mindez a levendula csodás és megnyugtató illatával párosul ezekben a szappanokban.

shea vaj levendula szappan

Shea vajas rózsa szappanok

A rózsa illatú szappanok használatakor fenséges és frissítő rózsa illattal telik meg a fürdőszobád. A szappannal - a bőrödre kifejtett jótékony hatásai mellett - ha becsukod a szemed a friss tavaszi romantikus rózsa mezőkön érezheted magad. Egyszerűen simogat az illata.

rózsa szappan


Shea vajas verbéna szappanok

A friss és zamatos verbéna citromos illata élénkíti a testedet és frissíti az elmédet. Amikor a provence-i ültetvényeken roskadoznak a frissen szedett verbéna levelek, megtöltik frissességgel a levevőt, ahogy nálad majd a fürdőszobádat.


Shea vajas selyem szappanok

A selyem jól tartja a nedvességet, ezért nem szárítja a bőröd, és segíti megőrizni rugalmasságát. Rendkívül puha, bársonyos érzetet biztosít. A selyem szappanokkal igazi luxusként kényeztetheted magadat és ápolhatod bőrödet.

A La Savonnerie de Nyons sikerei szappanjaik kiváló minőségű bio alapanyagaitól kezdve, az izgalmas természetes illatokon át, a helyi művész által tervezett és illusztrált díszes fémdobozig körülbelül 300 éves múltra tekintenek vissza.

La Savonnerie De Nyons Shea Vajas Szappan

Szobaillatosító függő szappanok

Ha nem bírsz betelni a szappanok csodálatos illatával, akkor szobaillatosítóként is használhatod őket. A dekoratív szappanfonatok felakaszthatod akár a szekrényedbe, fürdőszobádba, nappalidba, és máris fenséges illattal telik meg a tér.

szobaillatosító szappan


Mint Franciaország legrégebbi szappangyártója, a La Savonnerie de Nyons valóban elsajátította a szappankészítés kézműves fortélyait, és kihasználva a Provence-i Nyons régió olajfáinak sokaságát bioolajokban és shea vajban gazdag szappanokat készít. 
A La Savonnerie de Nyons szappanok tápláló, regeneráló antioxidánsokat tartalmaznak és egészséges, jó közérzetet biztosítanak egy hosszú nap végén. 

Ideje, hogy felfedezd Te is ezt szépséges francia örökségét!

Klikk ide a La Savonnerie De Nyons Shea Vajas Szappanokért!

Akár napi használatra is.

Használd keresőnket!

Kosarad