info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

A vintage lakberendezés és dekoráció karácsonykor is nyerő

A vintage lakberendezés és dekoráció karácsonykor is nyerő
Az áhítatos adventi készülődés és a karácsony a ragyogó fényeivel sokunk várva várt időszaka. Van, aki kicsit túl is tolja a dekorálást és ezzel a meghittséget szétzúzza. Mi az, amit megtehetünk azért, hogy a karácsonyi dekorációnk ne erőltette giccshalom legyen? A tanácsunk két szóba belefér: természetesség és vintage.


Természetesség és vintage

A természetesség és az egyszerűség sohasem megy ki a divatból, még karácsonykor sem. Az erdei sétákon összeszedett termések a zöld fenyőágakkal és borostyánokkal, piros bogyókkal és apró fényforrásokkal és némi leleményességgel csodás alaphangulatot kölcsönöznek az otthonunknak.


Az erdei sétáinkról ne térjünk haza üres kézzel

A saját kézzel készített karácsonyi dekoráció, amihez még ráadásul a hozzávalók nagy részét is mi magunk gyűjtöttünk nemcsak a látványával szerez majd örömet mindenkinek, hanem maga az elkészítése is élvezetes. Nem kell hozzá, hogy lakberendező vagy dekoratőri tehetségünk legyen, elég, ha örömmel díszítjük fel az otthonunkat az ünnepre. Mivel főleg a természet kincseivel dolgozunk, a pénztárcánkat is megkíméljük, sőt mivel a természet kincsei és vintage stílus szeretnek kéz a kézben járni a meglévő nagyitól örökölt porcelánok mellé még beszerezhetünk néhány apróságot a bolhapiacon vagy a régiségvásáron. olyan csodás csészékre és kistányérokra akadhatunk, amelyek nincsenek ugyan készletben, mégis eleganciát sugároznak.


Egyszerűség és a nagyi csipkéi remek párosítás

A cukorkaszínű kiegészítők, régi porcelánok csodás harmóniát képeznek a fenyőágakkal, borostyánindákkal és fenyőtobozokkal. Egy egyszerű faág feldíszítve fehér díszekkel mellé fehér kézzel horgolt csipketerítő varázslatos hangulatot teremt. Adventi naptárt is készíthetünk vintage jellegű borítékokból, amelybe minden napra egy szép idézetet vagy egy jókívánságot írhatunk. Szép dekoráció, ha fenyő alakban egy nagy kartonlapra ragasztva a falra helyezzük.


A vintage minden évszakban nyerő

Ha nem csupán karácskor, de egyébként is szeretjük a vintage stílust bolhapiacon régi kisbútorokra akadva és némi tejfestékkel új életet lehelve beléjük várakozáson felüli szépségekkel gazdagíthatjuk az otthonunkat. A természettől csent kincseket terméseket, ágakat is használhatjuk egész évben az otthonteremtésben. A vintage stílus a természet kincseivel átszőve és kiegészítve változatos, színes, mégis visszafogott és megnyugtató látvány.
Az adventi koszorúnk és a kopogtató is készülhet ebben a stílusban.
 
 

Használd keresőnket!

Kosarad