info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

A vintage ház így kezdődik - 6 lakberendezési tipp

A vintage ház így kezdődik - 6 lakberendezési tipp

A vintage kiegészítők hangulatos kiegészítői lehetnek az otthonunknak akkor is, ha összességében modernebb hangulatú az életterünk.

Ezekre a kiegészítőkre az a legjellemzőbb, hogy otthonos kopottasságot sugároznak. Azt a fajta kényelmet mutatják, ami a használatból és a praktikusságból ered.

Szeretnénk most 6 vintage lakberendezési kiegészítőt bemutatni, ami időtlenséget és vidám használhatóságot mutat majd nekünk, és emellett vendégcsalogató eszközei lesznek a minden napjainknak. 

Vintage postaláda

Eddig azt hittük, a postaláda legfontosabb funkciója az, hogy a leveleinket megvédje az időjárás viszontagságaitól. Pedig nem az!

Azt mondják, az első benyomás mindennél fontosabb. És amikor vendég érkezik hozzánk, az első között a postaládánkat látja meg.

A postaláda azt meséli el a lakókról, hogy mennyire törődnek a képpel, amit az otthonukról fest. Egy kopott, rozsdás, széthullott postaláda az igénytelenségről mesél. Míg egy öntött vas, tekintélyt parancsoló, esetleg arany díszítésű postaláda a részletekre való odafigyelésről és a praktikusságról.

A postaláda biztosítja, hogy a küldemények biztonságban megvárjanak bennünket ott, ahová a postás tette. Ezért is fontos, hogy a postaláda jól látható helyen, kiváló állapotban legyen.

A vintage postaládák használata, felszerelése könnyű, a látvány pedig igényes lakókról tájékoztatja az érkező vendégeket is.

 

Vintage postaláda

 

 

Vintage ajtókolompok, ajtótáblák

 Ahogy a vendég halad az otthonunk felé, a csodás postaládánk után az ajtóval találja szembe magát. Ha vintage ajtókolompot vagy táblát talál egy átlagos, dísztelen ajtó helyett, akkor kellemes és szokatlan meglepetésben lehet része.

Ráadásul egy kedves, üdvözlő ajtótábla, vagy egy komoly, ajtókolomp megalapozza a vendég elképzelését az otthonunkról.

Az ajtó táblák legkedveltebb felirata az isten hozott, a leggyakoribb színek pedig a fekete, fehér és a barna. Ezért minden ajtó típushoz találunk kedves, vendéghívogató ajtó táblát.

 Az ajtódíszként szolgáló kolompok pedig egyrészt aranyosan meghökkentőek, hiszen szó szerint kolompolni lehet velük, utalva azokra az időkre, amikor nem kellett zárni az ajtót, csak jelezni az érkezésünket egy-egy diszktér kolompolással.

 

Vintage ajtókolompok, ajtótáblák

 

A vintage ajtó díszek kialakítása annyira kreatív, hogy készült vintage ajtótáblás kolomp is!

Vintage lábtörlők

A kedves vendégváró ajtódíszeink után pedig a vendég megtörli a lábát, vagyis örömmel szemrevételezheti a vicces vagy szépségen vintage motívumokkal díszített lábtörlőnket, melyet elhelyezhetünk az ajtón kívül vagy belül is.

Mert a lábtörlő sem csupán praktikus funkciót lát el. Hanem az ötletességünkről és a részletekre való odafigyelésünkről is beszél. Egy fekete, dísztelen lábtörlő is elég praktikus lenne, de akkor hol a stílus és a kreativitás, igaz?

 vintage lábtörlő

A lábtörlő lehet állatos díszítésű, vagy egyszerű üdvözlő felirattal díszített is. A lényeg, hogy rólunk meséljen egy kicsit, és hangolja a vendéget arra, ami az ajtó mögött vár rá.

Vintage esernyőtartó

Közvetlenül az ajtónk mellett a vendégünket egy kissé elfeledett, de egy vintage háztartásban biztosan jelen lévő esernyőtartó fogadja. Ha esik az eső azért, ha pedig süt a nap, akkor azért lesz praktikus számára!

 esernyőtartó

Az esernyőtartó lehet esernyő alakú, vagy éppen egyszerű vödör alakját is idézheti. A lényeg az antik hatás, amivel azt a hatást kelti, hogy már a nagymama házában is szolgált. Időtlenség, hagyományok, tartósság, megbízhatóság.

Ezeket meséli rólunk egy vintage esernyőtartó.

 

Vintage virágtartók

A vintage stílusú lakásokban van egy tárgy, ami végtelen mennyiségben, méretben és formában fordul elő. Ez pedig a virágtartók. Kisebb – nagyobb méretben, különböző, világos, virágos vagy pasztellszínekben, kedves feliratokkal vagy állatos – virágos díszítésekkel.

Virágtartók a földön, az ablakpárkányon, a konyhában, nappaliban, de még a fürdőben is, ismerős? A virágokból és a virágtartókból sosem elég.

 Vintage virágtartók

A vintage virágtartó készülhet antikolt fából vagy fémből is. Lehet egyszerű forma, de formázhat akár biciklit is.

Vintage kertibútor

Amikor kerti bútorra gondolunk, akkor fehér műanyag bútorok jutnak eszünkbe? A vintage kerti bútor nem ilyen!

A fémből vagy kovácsoltvasból készült kerti bútorok méltóságteljesek és már rájuk nézni is jó. Ráadásul szépek, praktikusak és strapabíróak is.

kerti butor vintage

A vintage kerti bútor olyan hangulatot teremt a kertben, mint semmi más.

Összegezve

A vintage stílusra jellemző hangulatot a kiegészítők apraja – nagyja adja meg. A rengeteg virágtartó, bennük az illatosan szépséges virágokkal. A postaláda és az esernyőtartó mely azt sugallja, hogy még a nagypapa nagyapja készítette őket. És néha meghökkentően díszekkel tehetjük emlékezetessé az otthonunkat, mint az ajtókolomp.

Használd keresőnket!

Kosarad