Kávézás vintage módra

04 Dec , 2020

A kávézás rituálé, mely kiszakít a napi rutinból és felfrissülést ad testnek és léleknek. A kávézás nem lehet rohanás. Kávézás közben lelassul az idő.
Te is ezt a könnyedséget és harmóniát szeretnéd megélni kávézás közben? A titok a részletekben rejlik! Megmutatjuk, hogyan alakíthatod a kávézásra szánt 5-10 percet igazi vintage kávéházi élménnyé!

Vintage környezet

Ha kedveled a vintage stílust, akkor bizonyára a lakásod is ezt a hangulatot árasztja. Ha ez nem így van, akkor is könnyen kialakíthatsz egy kis otthonos zugot az egyik szobában, ahol megteremted ezt a mesebeli stílust. Elég egy vintage kisasztal és egy csipkés-virágos terítő, s máris a békebeli időkben érzed magad kávézás közben!

Kellékek vintage kávézáshoz

Észrevetted már, mennyire más az étkezés varázsa, ha vintage étkészletet használsz? Így van ez a kávézással is. Az alábbi kiegészítők igazi meghitt élményt adnak!


Vintage kávéfőző

Félre a kapszulás kávéval és a méregdrága kávégéppel! Tudjuk, hogy azok nagyon praktikusak, de olykor légy egy kicsivel türelmesebb! Lassulj le és várd meg, míg a forró ital elkészül a vintage kotyogós kávéfőzőben! Persze egy acél kávékészítő kannát is választhatsz, ha inkább ez a stílus áll közel Hozzád.


Kávéskészlet

Milyen kedved van ma? Inkább egy levendula vagy rózsa mintás espresso kávés csésze vagy egy nagyobb, retro hatású bögre kerüljön az asztalra? A képzőművészet rajongói Gustav Klimt, Alfons Mucha vagy William Morris alkotásaival díszített kávéskészletet is választhatnak! A csésze mellé természetesen gazdagon díszített vintage kiskanál jár.

vintage kávézás


Kávé készítés vintage módra

Ha lehunyjuk a szemünket és egy igazi békebeli kávéházra gondolunk, egyből felidézzük a frissen darált kávé illatát, melyet egy régimódi mérleggel porcióztak ki. A minőségi kávét mi is őrölhetjük magunk egy csinos kis kézi kávédarálóval. Így aromája betölti a helyiséget. A kávé lehet a romantikus habos kávé, persze akár melange vagy espresso is, amilyenre épp kívánunk!


Hogyan fokozzuk a vintage élményt?

Ha kicsit több időnk van kávézni, akkor természetesen még jobban belemerülhetünk a kikapcsolódásba. Ehhez jól jön egy kis nassolnivaló és egy olvasmány.


Kézműves sütemények

A vintage kávézáshoz lehetőleg házi vagy kézműves süteményeket fogyasszunk. Egy díszes sütisdobozban tarthatunk mindig aprósüteményt a polcon. Így mindig kéznél lesz, ha egy kis édes luxusra vágyunk.

Olvasmány kávézáshoz
A vintage életképbe talán egy megsárgult napilap vagy magazin olvasása illik bele legjobban. De olvashatunk regényt vagy akár verseskötetet. A lényeg, hogy elrepítsen minket a megszokott hétköznapokból, így nyújtva igazi kikapcsolódást.

Összegezve: Ha szeretnénk a napi pár perc kávézásra szánt időt varázslatos vintage hangulatban tölteni, számos kelléket beszerezhetünk. Egy bájos csésze, egy békebeli kávéfőző, és indulhat a vintage utazás. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha mi magunk is tudatosan kikapcsoljuk a világ zaját, lelassulunk, és hagyjuk, hogy a vintage kávézás élménye magával ragadjon.