info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

A vintage gyertyatartó

A vintage gyertyatartó

A gyertyatartó rég, életbevágó funkcionális eszköz, modernebb, kisebb változata. A régi gyertyatartók nélkül nem volt biztonságos fény az otthonokban. Talán furcsa elképzelni, de régen a csilláron is gyertyatartók voltak rögzítve, és gyertyák adták a fényt a bálokhoz, családi élethez, szerelemhez.

A házban lakók stílusáról és vagyoni helyzetéről árulkodott, hogy milyen anyagú, színű és megmunkálású gyertyatartók díszítették a fényt.

Ma a gyertya a romantika, a csendesen eltöltött, különleges órák kísérője. Amikor nem akarunk nagy fényeket, lármát magunk köré.

A gyertyatartók az ünnepek részei lettek, de ma is a stílusról és az ötletességről mesél, hogy a gyertyatartó milyen színű, stílusú és formavilágú.

A Vintage gyertyatartó hangulatot varázsol

A vintage gyertyatartók készülhetnek természetes anyagból, például fából, bambuszból, és készülhetnek fémekből is, melyek természetes anyagokat formáznak meg.

A vintage legjobb eszköze a természetes anyagok, és a minél természetesebb színek. Ezekkel varázsol natúr, békés, természetes élet, természetes életritmus közeli hangulatot, életet nekünk. Azonban egy a természetesen anyagok csak egy pontig formázhatóak, és például egy tűzbiztonsági dísztárgy jó is, ha fémből készül, nemigaz?

 A vintage gyertyatartó

A gyertyatartók varázsa a formától és színtől függ leginkább, ennek köszönhetően varázsol ünnepi, vallásos vagy éppen romantikus hangulatot.

 

Antikolt vintage gyertyatartók

 

Az antikolt fém vagy üveg gyertyatartók azt a fajta vintage hangulatot hozzák el nekünk, ami csendesebb, békésebb, értékállóbb időkről mesél. Amikor az otthon fénye a gyertya volt, és a az otthon még otthon volt.

Ezért az antikolt gyertyákkal békebeli, otthonos vagy szertartásos hangulatot termethetünk, már anélkül is, hogy a gyertyákat meg kellene gyújtani.

 antikolt gyertyatartó

Már egyetlen gyertyatartó is sokat tehet a hangulatteremtésért, de általában párosával érdemes elhelyezni őket, mert ez is szimbolikus. A gyertya sem szeret egyedül lenni.

 

Virág formájú vintage gyertyatartó

 

A vintage stílus kedvelt formája a virágok, ami az egyik legtermészetesebb formavilág. A virág formájú gyertyatartók önmagukban szépséges díszek, melyek kedvesebbé, lágyabbá formálják a helyiség hangulatát.

Virág formájú vintage gyertyatartó

Az ilyen gyertyatartókon meggyújtott fények a napsütést, az életet szimbolizálják, ezért életteremtő, ünnepi, vallásos hangulatot is adhatnak a különleges napoknak, eseményeknek.

Vintage üveg gyertya és mécses tartók

 

Ahogy a gyertyatartók és mécses tartók egyre kisebbek lettek, és már inkább csak a hangulatot és a hangulati „világítást” szolgálták, megjelentek az üvegből készült, kisméretű és biztonságos használatot garantáló mindenféle különleges alkalomra készült gyertyatartók és mécses tartók.

 A különböző mintájú üvegen átragyogó gyertyafény adhat romantikus, ünnepi, vallásos vagy éppen meditációs hangulatot is a szobának. A gyertyatartók variálhatóságának csak a fantázia szab határt, és ezzel a megteremthető hangulatok számára is.

üveg gyertyatartó

Egy dolog a hangulat és a szépség, a másik szempont pedig a biztonság. Az üveg, súlyánál fogva képes biztonságosan és egyenesen megtartani egy gyertyát, és ezzel délceg, ünnepélyes tartást adni neki, ugyanakkor ott marad, ahová letettük. Ezért is népszerűek a kisebb vagy közepes méretű üveg mécses tartók, mert szépek, hangulatosak és változatosak, és közben biztosak lehetünk benne, hogy a gyertyafényből nem lesz lakástűz.

Összegezve

A vintage gyertyatartók önmagukban képesek ünnepi hangulatot teremteni. A természetes anyagból, vagy a természetes formákat megteremtő gyertyatartók a vintage kedvelt elemei. Hiszen az antikolt fém vagy virág formájú gyertyákkal békebeli, otthonos vagy éppen szertartásos hangulatot termethetünk.

A vintage gyertyatartók és mécses tartók variálhatóságának és ezzel a megteremthető hangulatoknak csak a fantázia szabhat határt.

Használd keresőnket!

Kosarad