info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

13 rusztikus lakberendezési ötlet

13 rusztikus lakberendezési ötlet

Ha szereted a vidéki életet, a régi parasztházakat, a természetes anyagokat, textúrákat és színeket, akkor a rusztikus stílus a Te irányzatod. De ehhez nem feltétlen kell vidékre, régi házakba költöznöd. Most adunk néhány lakberendezési tippet, néhány ötletet, hogy közelebb kerülj a természethez és a rusztikus stílushoz.

Mi is az a rusztikus lakberendezési irány?

Valószínűleg nagyon sokszor hallottad már a rusztikus szót a lakberendezés tárgykörében, de ez az egyik olyan stílus, amelyet nehéz pontosan meghatározni. Akár egy szépen kopott, elegáns parasztházat vagy egy kis erdei házat nézel az erdőben, honnan tudhatod, hogy valójában mitől rusztikus valami? Csak néhány kulcsfontosságú elemre van szükség ahhoz, hogy az otthonod megfeleljen a rusztikus irányzatnak.

Ha rusztikus otthont szeretnél, ehhez nem kell faházban laknod - csak a természetességre kell fektetned a hangsúlyt. A legtöbb rusztikus darab valódi fából készül, néha csak enyhén kezelt vagy teljesen természetes anyagból.   

A rusztikus stílus főbb jellemzői 

  • Valódi fa: A rusztikus stílus valódi fa bútorokat, lakberendezési dekorációs kiegészítőket használ. Deszkázott fa padló, vagy fa mennyezet, fa ablakok, és bútorok. Ne félj olyan darabokat választani, amelyek kissé viharvertek vagy sérültek - a rusztikus dekoráció ritkán tökéletes, sőt, ez adja meg a természetközeliségét.
  • Textúra: a rusztikus dekoráció sok természetes anyagot használ, így számíts rá, hogy sokféle textúrád lesz. A tökéletlen nyersfa, melyen még látszanak a fa sajátos erezetei, rücskei, hibái tökéletes a rusztikus mintákhoz. Ugyanígy a jutából, vagy az állati bőrből készült szőnyegek, díszek is.
  • Nehéz: a rusztikus dizájnt gyakran nehéznek nevezik. Gondoljunk tömörfából készült mély barna konyhai asztalokra, nagy, négyzet alakú lábakkal, vagy a kanapékra, mély, sötét bőrrel.
  • Egyszerű: A rusztikus lakberendezés az anyagra összpontosít, nem pedig a design-re. Ezért a darabok lehetnek egyszerűek, mint a hagyományos 19. századi asztalok, székek, szekrények, melyek lehetővé teszik, hogy a szem az anyagra összpontosítson, ne pedig a formára.
  • Gerendák: Ha már vannak gerendák az otthonodban, házadon, tartsd meg azokat úgy. Legyen szó vidéki rusztikus parasztházról vagy egy toszkán otthonról, a gerendák rusztikus dizájnt sugároznak.

Milyen anyagok jellemzik a rusztikus lakberendezési stílust? 

A rusztikus stílus a természetről, és így a természetes anyagokról szól. Valódi fa, kő, tégla az rusztikus dekoráció jellemzői. Textil oldalról juta, bőr, és a vászon. A hálószobában a vászonból vagy organikus pamutból készült ágynemű, amely semleges színű, ami nem túlzottan díszes. De ne félj más anyagokat is használni, például fém, ha azok más módon illenek a rusztikus otthonhoz – persze visszafogottan.

Milyen színek jellemzik a rusztikus lakberendezési stílust?

A rusztikus stílus színei a természetben előforduló anyagok színek, mély, meleg színek, amik nyugalmat és barátságos hangulatot sugároznak. Ilyen a barna különböző világos és sötét árnyalatai, a bézs és homokszín, kövek szürke színei, sötét zöld, sötét arany sárga színek.

rusztikus lakberendezés színei

13 Rusztikus lakberendezés tipp

 

1. Rusztikus tálalószekrény

    A konyha és az étkező generációk óta nélkülözhetetlen darabja a tálalószekrény, melyben elférnek a tálaláshoz szükséges étkészletek, tányérok, evőeszközök, asztalterítők, és egyéb hasznos vagy kevésbé hasznos kiegészítők. Ez a tálalószekrény masszív fenyőfából készült, sötét barna színe tökéletes a rusztikus konyhához.

    rusztikus tálalószekrény

    2. Rusztikus dohányzó asztal

      Ez a dohányzó asztal robusztus fából készült, sötét barna színe a természetközeliséget szimbolizálja. Egy fiók, egy nyitott szekrény, és egy csúsztatható ajtó található rajta oldalán egy-egy szekrénnyel. Ideális rusztikus jellegű otthonokba, nappaliba, a meleg és barátságos hangulathoz.

       

       

      rusztikus dohányzóasztal

      3. Függő borospohár tartó

        A rusztikus konyha egyik ismérve a nyitott szekrények, polcok. Így ez a fém, függő borospohártartó tökéletes választás egy rusztikus otthonba, a poharak látványos, és könnyen elérhető tárolásához.

        függő borospohár tartó4. Fa borosüveg dugó tartó

            Szintén a borok kedvelőinek jön jól ez a fából készült fali boros dugó tartó. Üveg előlapján a vintage jellegű boros motívumok autentikus hangulatot varázsolnak, miközben láthatod a boros parafa dugók gyarapodását.

            5. Rusztikus hordó forma 12 rekeszes bortartó állvány

            A valódi, hamisítatlan borospince hangulatát idézheted fel ezzel a hordó formájú borosüvegtartó állvánnyal. Megfelel a rusztikus lakberendezés ismérveinek, a barna szín, a fa és a mintázat is autentikus. Az állványon 12 palacknak jut hely.

            borosüveg tartó6. Tyúkos tojástartó

            A vidéki hangulat, életforma elengedhetetlen szimbóluma a tyúk, kakas és persze a tojás. Ez a fából és kerámiából készült tojástartó ideális egy rusztikus jellegű konyhába, étkezőbe.

            tojástartó rusztikus7. Kerámia kávéscsésze szett bézs fa és fém állványon

            Ez a hat személyes bézs színű kerámia kávéscsésze szett barna színű fa és fém állványon gyönyörűen mutat egy rusztikus konyhában. A tetején lévő tyúkos dísszel még inkább a hamisíthatatlan vidéki bájt viszi otthonodba.

            bögre állványon

             

            8. Fém barna falióra kötél díszítéssel

            Az otthonból nem hiányozhat a falióra sem. Nemcsak praktikus, de díszíti és kitölti a teret, a falat és így a szobát. Ez a nagyméretű rusztikus falióra sötét barna színű, iránytűs motívummal, körben kötél díszítéssel. Mutatós és praktikus fali óra.

            falióra rusztikus

            9. Rusztikus lámpás

                A lámpások esténként meghitt, romantikus hangulatot tudnak teremteni az estéken. Ez a fa lámpás szett lucfenyőből készült, kötél akasztóval.

                lámpás fa10. Bicikli virágtartó

                    Mutasd meg gyönyörű zöld növényeidet, virágaidat ebben a barna bicikli alakú virágtartóban. A kis madárkával a tetején a virágtartó állvány egyedi megjelenést kölcsönöz az otthon dekorációjának. Használhatod nyáron akár kültéren is a kertben vagy a bejárati ajtó mellett, beltéren a nappaliban a komódon, a padlón, vagy az éjjeliszekrényen is.

                    bicikli virágtartó

                    11. Konzolasztal

                    A konzolasztal gyakran fókuszpontként egyedül áll a folyosón, előszobában, vagy a nappaliban a falnál, és gyakran legalább annyira dekoratív, mint amennyire funkcionális jelentősége van. Ezzel a fa, barna konzolasztallal vintage jellegű, szép, vésett motívumával szép dísze lesz az otthonodnak.

                    konzolasztal12. Fali tükör

                    A tükör is lehet rusztikus. Ennek a fali tükörnek a kerete fából készült, egyenletlen vonalai és barna színe a természetet idézik.

                    rusztikus tükör

                     

                     13. Rusztikus tároló láda

                    A tároló ládák nemcsak praktikus, de dekoratív kiegészítői lehetnek a nappalinak, hálószobának, folyosónak. Tárolhatsz bennük pokrócot, takarót, díszpárnát, vagy akár a gyerekek játékait.

                    Ez a természetes barna színű tároló láda fából készült, fém hevederekkel.

                    tároló láda

                    Összegezve

                    A rusztikus dekoráció az egyik legkönnyebben létrehozható lakberendezési stílus. Csak a természetes, színeket és anyagokat vedd igénybe, és ezt a stílust túl sok erőfeszítés, tervezés nélkül is megvalósíthatod.

                     

                    Használd keresőnket!

                    Kosarad