info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Vintage tálalószekrény

Vintage tálalószekrény

A tálalószekrény meghatározza a konyha vagy étkező hangulatát, biztonságos és reprezentatív helyet biztosít a szépséges étkészleteknek, akár a dédszülőkig visszamenően.

Egy olyan bútor, ami praktikusan egybetartja akár az egész tálaló készletet, a tányéroktól az evőeszközökön egészen a legnagyobb leveses és tálaló tálakig, a legkisebb fűszertartóig.

A vintage tálalószekrények pedig még ennél is többet adnak a családnak. Egy olyan bútort, ami méltó a kézzel festett kerámia edényekhez, méltó a dédszülők tányérjaihoz is. Tartósságot, biztonságot, és egyben időtlen nyugalmat közvetít az egész család számára.

Vintage tálalószekrény tulajdonságai

A vintage bútorokat nem csupán a végtelen praktikusságukért szeretjük, hanem azért amit képviselnek. Azért is, amiért egyszerűségükben vagy díszítettségükben olyan szépek. Ritka, hogy ennyi minden benne legyen egy-egy bútor- vagy dísztárgyban, igaz?

Ráadásul tartósak, nem kell jqavítgatni vagy éppen lecserélni pár hónap múlva. A vintage bútorokban „van anyag”, mondhatjuk.

A tálalószekrény is fából készült bútor, aminek nagy előnye, hogy egyedi módon díszíthető, faragásokkal, betétekkel és fogantyúkkal. Ráadásul időről időre felújítható, vagy éppen a divatnak megfelelően kicsit átalakítható.

Vintage tálalószekrény

Vintage tálalószekrény anyaga

A vintage stílus leginkább természetes anyagokból készít bútorokat, és ez a tálalószekrénynél sincs másképp, mert így harmonikus, nyugodt körülményeket termethetünk az étkezések alkalmával, a vasárnapi és ünnepi nagy családi lakomák idején. 

Leggyakoribb a natúr fa, vagy az antikolt világos színű bútorok.

A fogantyúk is készülhetnek fából, de gyakoribb az időtálló hangulatot fokozó öntött vasból készült fogantyú sem ritka, ami fokozza az „örökké itt leszek” kellemes érzését.

Vintage tálalószekrény méretei formavilága

A tálalószekrény az, ami leginkább egyedi tud lenni, a bútorok közül. Lehet két méter magas, de lehet egy 80-100 centiméter magas, és inkább széles, komód jellegű is.

Lehet inkább szekrény stílusú, sok csukott ajtóval, és lehet vitrines, légiesebb formájú is.

A szekrények és polcoknak a praktikusságát, vagyis, hogy mennyi minden fér el rajta és benne, a mélysége adja meg. Az átlagos tálaló vagy kamraszekrények mélysége 20 centi körül van, azonban egy vintage tálaló nagyjából 40 centiméteres mélységgel bír, vagyis bőven lehet bele pakolni, generációról generációra.

És találhatunk meglepően praktikus, bár ma már inkább csak díszesnek számító, kerekeken guruló tálalószekrényt is. Ami megkönnyíti, ha esetleg máshol szeretnénk tálalni, például egy nagycsaládos ünnep alkalmával.

Vintage tálalószekrény

Vintage tálalószekrény színei 

A vintage stílus színvilága inkább világos, gyakran fehér, tört fehér, világosszürke vagy natúr, természet közeli színekből alkot. A tálalószekrények között is leginkább a fehér, koptatott fehér, vagy a fa színei a leggyakoribbak. 

Azonban érhet bennünket meglepetés is. Mert a vintage bútorok egyik legjobb tulajdonsága, hogy az idővel megújulnak, például egy gyönyörű tálalószekrény, fényes, fekete színben, a legmodernebb stílusú konyhában is megállja a helyét, hosszú évtizedekig is.

Vintage tálalószekrény

 

Összegezve

A vintage tálalószekrény a konyha vagy a nappali meghatározó egyénisége. Egy olyan szekrény, amely díszként és időkapszulaként is szolgál a családot, megőrizve az előző generációk étkészleteit, szépséges porcelán tálalóeszközeit is.

Időtlenség nyugalmat és közben olyan tartást sugároz magából, ami képes a megújulásra. Egy fényesen fekete tálalószekrény, a legmodernebb hangulatú konyhába vagy nappaliban is megtalálja a helyét.

A tálalószekrény a vintage stílusú bútorok minden előnyével bír, szép, praktikus, tartós, és javítható. Az idő előrehaladtával újra és újra átfesthető, a faragásai és a fogantyúi által megújítható, a divatnak, vagy a család hangulatának megfelelően.

A vintage tálalószekrények méltók a kézzel festett kerámia edényekhez, méltók a dédszülők tányérjaihoz, és megőrzik a miénket az utódaink számára.

 

Használd keresőnket!

Kosarad