info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Stílusos fényképkeretek

Stílusos fényképkeretek

Valamikor az számított divatosnak, ha festményekkel zsúfoltuk tele a lakást. Ma azonban már tudjuk, hogy a kevesebb sokkal több lehet. Éppen ezért visszatértek a divatba a stílusos fényképkeretek, melyekben a család életének színeit és varázslatos pillanatait tehetjük a lakás díszeinek fénypontjává.

A stílusos fényképkeret tulajdonságaiban kicsit eltér a modern hangulatú, tömegesen kapható keretektől, ebben rejlik a varázsa, az egyedisége. Sokat számít a színe, vastagsága, és a mintázata is.
Nézzük, mi varázsol stílusossá egy fényképet.

Elegáns antik fényképkeret a nappaliba

Fontos, hogy a fényképkeret ne terelje el a figyelmet, viszont a képre vonzza a tekintetet. A fényképtől is függ, hogy fém vagy fa keretek közül válogassunk, illetve, hogy vékony vagy vastag legyen az a keret. Az egyszemélyes vagy természeti képekhez a dúsmintázatú keretek közül is válogathatunk, de többnyire érdemes a természetes díszítő motívumok közül választani, mint a hullám vagy a virágok.

Ha bizonytalanok vagyunk, akkor érdemes a klasszikusok közül választani. Egy antik díszítésű, aranyszínű képkerettel nem választhatunk rosszul. A vastag keret olyan távolságot teremt a képtől, hogy a túlságosan színes montázsok kivételével, minden keretnek elegáns keretet ad, ám nem vonja el róla a figyelmet.
A nagyon színes képekhez inkább vékonyabb, fém, vagy fém színű keretet válasszunk, a kontraszt miatt.

vintage fényképkeret

 

Stílusos fényképkeret az íróasztalra

Az íróasztalok dísze, legyen szó az otthonunkról vagy a munkahelyünkről, a kisméretű, vastag, virágdíszes fényképkeret. Az ezüstszín jó választás szinte minden témájú fényképhez.
Elegáns, és időtálló hangulatot ad a képeknek. Ráadásul többet is egymás mellé állíthatunk, variálva az ezüst és aranyszínű kereteket, és így is elegáns hatást fog adni, még az íróasztalunknak is.

A vintage stílus egyik védjegye a virágos díszítés, mely kedves, békebeli hangulatot ad. Ezenkívül, a virágok az állandóságot képviselik, hiszen virágok mindig voltak, és mindig lesznek, ezért olyan időtlenséget adnak a fényképeinknek, amire más díszítési motívum nem képes.

vintage fenykepkeret

Barokkos stílusú fényképkeret

A barokkos díszítésre azt mondhatnánk, hogy túldíszített, szinte zsúfolt és éppen ezért zaklatott hangulatot kelt. Azonban egy világos színű, kisméretű fényképkeret, barokkos díszítéssel olyan keretet adhat egy gyermek fotónak, ami hercegek és hercegnék íróasztalát díszítette egykor.
Ezzel pedig a vintage alaphangulatát, a békés időtlenséget adja meg a képeinknek.

barokk fenykepkeret

Vintage és modern stílus egyben

Amíg a vintage stílusú, békebeli fényképkeretek általában vastagabbak és nehéznek tűnőek. Ám a modernebb képkeretek között rábukkanhatunk, egy antik stílusú, aranyszínű ám ízig-vérig vintage, bármilyen fotóhoz passzoló, stílusos fényképkeretre.

A keret egyszerre tűnik vékonynak, és vastagnak. A mintázata könnyedséget sugall, az aranyszín pedig antik mélységet ad neki.
A pillangódíszítés az örök megújulást, az idő körforgását, és egy kedves pillangós, szinte mesebeli hangulatot ad a helyiségnek, és a fényképnek.

vintage fenykepkeret

Összegezve


A fényképkeret stílusát a színe, a mérete, vastagsága, a súlya és a díszítése adja meg. Stílusos fényképkeretnek nevezzük az antik színű és díszítésű kereteket. Ugyanakkor stílusos lehet egy modernebbnek tűnő vonalvezetésű, ám díszítésben és hangulatában antik képkeret is.

A választásban fontos az is, hogy falra vagy íróasztalra tesszük a képet, amihez keretet keresünk. Mert kisméretben a vastagabb, például virágdíszítésű képkeretek számítanak stílusosnak, örökzöldnek. leggyakrabban arany és ezüstszínben.

vintage fenykepkeret

Használd keresőnket!

Kosarad