info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Vintage fürdőszoba

Vintage fürdőszoba

Miért fontos a vintage fürdőszoba? Mert a vintage hangulat nyugalmára és békéjére van szükségünk minden egyes reggel, de hétfőn egészen biztosan. Ugye?

A Vintage hangulatot néhány fontos fürdőszobai kiegészítő stílusa tudja megadni nekünk. Ilyenek a kerámia szappantartók, a tárolók és a szőnyegek.

Nézzük, melyik mit tesz hozzá a vintage fürdőszoba élményért. 

Vintage fürdőszoba legfontosabb elemei

Most felsoroljuk a legfontosabb alkotórészeket, amiktől egy fürdőszoba igazán vintage hangulatban tud pompázni.

 vintage fürdőszoba

Szappanok és szappantartók

A vintage fürdőszobában is lehet folyékony szappanadagoló. Például egy elegáns vintage fürdőszobát varázsolhat egy modern, aranyszínű nyomóval díszített folyékony szappanadagoló. A kerámia színe tört fehér, ami jellegzetesen vintage szín, és kompatibilis szinte minden színnel és formával.

 vintage fürdőszoba

És lehet a fürdőben hagyományos szappan is, vintage szappantartóban. A jellemzően kerámia vagy fém szappantartók mintái és formavilága változatos. Például a kád alakú szappantartó népszerű és végtelenül praktikus, mert a szappan kevésbé csúszik ki belőle.

Vannak kézzel festett, egyedi kerámia vintage szappantartók. Ezek gyönyörűek, mert egyediek, és bennük rejlik a készítésükre szánt idő és energia is.

A kézzel készített kerámia egyedi, minőségi, igényes. Tökéletes példa a vintage hangulatú fürdőszoba kiegészítőkre.

A vintage szappanok többnyire világos színűek, vagy lehet vegyesebb színű, de gyógyhatású. Esetleg tisztán gyógynövényből készültek, mint annak idején, mikor még otthon főztük, készítettük a szappant az udvarban szedett növényekből.

shea vajas szappan

Vintage fürdőszoba szőnyegek

A fürdőszoba szőnyeg az első, amit a fürdőbe belépve meglátunk, már csak méreténél fogva is. Ezért érdemes a fürdő hangulatának és egyben a vintage hangulatának megfelelő, mégis, egyedi, számunkra örömet adó mintájú fürdőszoba szőnyeget választani.

A szőnyeg lehet egyszínű, lehet feliratos, lehet figurális, és lehet mindez egyben.

Tároló kosarak

Ahogy a nappaliban a párnák és terítők, úgy a fürdőszobában a tároló kosarak adják meg a színbeli hangsúlyt. Ezért a színűk és mintájuknál fogva igazi vintage hangulati elemek lehetnek. Elegendő az is, ha csupán díszítésként is a fürdőben a polcokon. 

Kiegészítők a vintage fürdőszobában

Számos kiegészítőt találhatunk a fürdőszobában, amik mind hozzá tesznek egy kicsit a vintázs hangulathoz. Ezért érdemes őket jól megválogatni!

Fém kiegészítők

A fürdőszobában nincs sok fém dísz, de például a toalettpapír-, és a törölköző tartók nagyon szépek tudnak lenni, ha vintage formát választunk. A formájuk többnyire lekerekített, nem éles. A színük többnyire barna és fekete, kicsit a kovácsoltvas termékekre hasonlítanak.

A másik lehetőség, egy-egy polcon nagyszerűen mutat egy kisebb fémvödör vagy kaspó, és benne egy kedves művirág vagy néhány pillangó.

Antik kiegészítők

A vintage hangulatot néha egy-egy antik vagy antikolt tárgy adja meg. Például egy antik formájú kancsó. Mert régen a fürdőszobát egy kancsó és egy lavór jelentette.

Abszolút vintage hangulati elem a kerámia kancsó és a hozzá tartozó tál.

 vintage fürdőszoba

Összegezve

A vintage fürdőszoba alapelemei leginkább a szappantartók, a rusztikus fémek és a textilek, mint a szőnyeg és a rendező kosárkák. Ezenkívül, lényeges, hogy milyen színű kerámia poharakat választunk a fogmosáshoz és a folyékony szappantartónak.

Érdemes próbálgatni az elemeket, esetleg csereberélni, míg megtaláljuk azt a hangulatot, ami nyugalmat ad nekünk és a szeretteinknek.

Használd keresőnket!

Kosarad