info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Milyen vintage konyhai kötény illik hozzád?

Milyen vintage konyhai kötény illik hozzád?

A kötények választéka elképesztően széles, ám ha stílusos konyhát szeretnénk, akkor kötényből is érdemes a vintage stílust választani.
A vintage nem egyenlő a retróval. A vintage igényes stílus választást jelent, ami a világos, virágos, békebeli hangulatot idézi meg a kötényeken is.
A vintage kötények választéka is bőséges. Nézzünk most néhány szépségesen stílusos kötényt egyenként, hogy ki tudjuk választani, melyik tetszik a legjobban és melyik áll jól!

Vintage kötény Hortenzia

A fehér alapon világoskék hortenzia virág díszítésű kötény több szempontból is, sugárzóan vintage. A világos kék szín, a virágos díszítés. Ezért választottuk elsőnek, mert egy az egyben megmutatja, milyen kevéssé intenzív, cserébe milyen szolidan figyelemfelkeltő.
Anyaga 100 százalék pamut, ami 100 százalékban természetes anyag, jól szellőzik, és jól bírja a gyakori mosást is. A kötény mérete: 70x85cm
Gyártója, az osztrák Country Home Style a dekoratív, minőségi lakástextileket adja nekünk, többféle stílusban. 

Vintage kötény Hortenzia

Vintage kötény Marillen

Ha erre a kötényre nézünk, önellátó kertek, a nagyi kamrája jut eszünkbe, a rengeteg finomabbnál finomabb saját kezűleg eltett lekvárral.
A kötények virágkora, a tömött kamra és nagy családi vacsorák ideje. És a kajszibarackkal díszített kötény elhozza nekünk ezt a hangulatot.
A kötény szép, praktikus, és 100 százalékban természetes pamutból készült. Hangulatában olyan, mintha otthon készült volna, egy esős délutánon, a természettel összhangban.

vintage köteny sárgabarack

Gyártója szintén az osztrák Country Home Style a dekoratív, minőségi lakástextilek képviselője. A kötényhez mintában és hangulatban passzoló asztalterítő és konyharuha is kapható, így az egész konyhát hangulatossá tudjuk varázsolni.
A kötény mérete: 70x85cm, anyaga: 100% pamut.

Piros kockás vintage kötény Laura

Némelyek azt mondanák, hogy retró kötényt látunk, de nem szabad összekeverni a régit, és a stílusos klasszikust. Egy piros-fehér kockás kötény igazi klasszikus a konyhában.

vintage kötény
A vintage hangulat egyik szép példája, egyszerű, mintha maradék anyagból dobtuk volna össze, ami tökéletesen passzol a konyha polcaihoz és edényeihez.
A konyhához, ami az otthonunk szíve, tökéletesen passzol a piros kötény, amihez azonos mintában kenyereskosarat, asztalterítőt és párnahuzatot is választhatunk.
A piros-fehér kockás díszítés a közösségi területekre is jellemző volt, amilyen az iskolai táborok menzája. A vintage kötény megidézi azokat az időket, amikor a közösség összetartó és segítőkész.

Vintage kötény nyárra

A nyári vintage kötény vidám, színes virágokkal díszített, fehér alapon. A virágok gondoskodnak a jó hangulatról.
Sunny Day kollekciót a vidám, színes napsütötte nyári virágok ihlették. A Clayre & Eef termékeit egy bájos, rusztikus kis holland városban tervezik, a virágok hazájában.

vintage kötény virágos
A 100 százalékban pamut kötény mérete 70*85cm.
A vidám, virágos nyári kötényhez választhatunk azonos mintájú, és szintén vidám hangulatú edényfogó kesztyűt, edényalátétet, kenyérkosarat, terítőt és konyharuhát is. Az egész konyhát pakoljuk tele vidám nyári virágokkal.

 

Farmerhatású vintage kötény

A farmer annyira a (modern) minden napjaink része, hogy azt hihetnénk, a farmer hatású kötény már nem lehet hitelesen vintage hangulatú.

farmerhatású kötény
Azonban kék farmer hatású kötény olyan, mintha maradék farmer anyagokból varrtuk volna magunknak. A kötény a ruha védelmét szolgálja, és a farmer hatású anyag pontosan úgy fest, hogy képes megadni ezt a védelmet. Ezért nem csupán hangulatos, de pontosan beleillik a vintage békés, praktikus világába.

 

Vintage Konyhai Kötény - Garden of Roses

Ez a kötény igazi vintage hangulatot idéz - a rózsák kertje. A vintage stílus egyik legjellegzetesebb motívuma a rózsa. Erre épül ez a csodaszép kötény, nemcsak a nyári napokra. A kötény felső részét nagyobb, piros rózsák díszítik, míg sok kisebb rózsa kapott helyett. Oldalán praktikus zseb segíti a konyhában való készülődést. Ha imádod a rózsákat, akkor ebben a kötényben a főzés minden pillanatát élvezni fogod. 

vintage rózsás kötény

Anyaga 100% pamut.

Vintage kék virágos kötény

Ez a kötény az egyik legnépszerűbb a kötényeink között. Csodaszép sötétkék szín, fehér nagy virágokkal. A kék a nyugalom és a béke szimbóluma, a megnyugvás kifejezője. 

vintage kötény

Összegezve
A vintage kötény kedves, stílusos hangulatot ad a főzésnek és a konyha hangulatának is. Ezért ha valaha kérdés volt, akkor most itt a válasz, a vintage kötény mindenkinek jól áll, aki a kedves, romantikus, békés, virágos díszítést kedveli.
A vintage kötények alaphangulata a békebeli háziasszony és konyha hangulatát adja, amikor a kerti veteményt befőztük, és a kockás asztalterítő mintájra, otthon varrtuk a kötényeket, majd a maradékból a konyharuhákat, környezetbarát módon, mindent felhasználva újra és újra.
A kötények pamut anyaga strapabíróvá teszi, ami jól bírja a mosást, folttisztítást és áztatást is, például szódabikarbónába, ami szintén természetes anyag és nem terheli a környezetet, viszont szépen kiszedi a foltokat és elveszi a kellemetlen illatokat.

A teljes vintage konyhai kötény kínálatunkat itt találod!

Használd keresőnket!

Kosarad