info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Milyen valójában egy vintage lámpaernyő?

Milyen valójában egy vintage lámpaernyő?

Ki ne szeretné a vidéki életet, a nyugalmat, a régi parasztházakat, a természetes anyagokat és bútorokat? A vintage, más néven rusztikus stílus egyre elterjedtebb, bár ehhez nem muszáj azonnal egy faluba költöznöd. Pár apró kiegészítővel, berendezési tárgyal, egy vintage lámpaernyővel tökéletesen felöltöztetheted az otthonodat, anélkül, hogy költöznöd kellene.

Milyen a vintage lakberendezési irány?

Biztosan hallottad már a rusztikus vagy vintage kifejezést a lakberendezés tárgykörében. Ez egy olyan irányzat, amit igen nehezen lehet meghatározni, hiszen egyesíti a kopottas tárgyak szépségét az elegáns parasztházzal, esetleg egy erdei kisházzal. De honnan lehet tudni, hogy valami rusztikus? Ennek a stílusnak néhány kulcsfontosságú eleme van, amellyel felöltöztetheted a lakást, így mindenki tudni fogja, hogy melyik irány vonz téged.

vintage lámpaernyő

 

Egy vintage lámpaernyő például remek megoldás akár a nappaliról, akár a konyháról, akár a hálószobáról van szó. Bár a legtöbb rusztikus tárgy fából készül, azért bőven akad egyéb természetes dekoráció vagy bútordarab.

Milyen egy vintage lámpaernyő?

Egy jó vintage lámpaernyő kortalan, így sokáig hű társ lehet a mindennapokban. Felidézhető vele bármilyen gyerekkori emlék, amikor még a mamát látogattad meg vidéken és kuckózva ültél a fotelben egy pohár kakaóval és egy aranyos mese társaságában. A lámpaernyők először a viktoriánus időkben voltak népszerűek, azonban ma már nem csak a régi otthonokban találkozhatsz velük.

A kellékek mindegyike egyedi, karakteres, amely stílust ad az otthonodnak. Többféle mintás szövet, élénk szín és különböző elemek teszik őket annyira varázslatossá. A vintage virágos lámpaernyők mellett, válogathatsz a geometrikus, a pöttyös, vagy éppen a stílusos mintázatok között. A különféle kivitelben kapható darabok egy része ráadásul elegáns rojtokat és szíves díszítéseket kaptak, így biztosan rálelsz majd arra a vintage lámpaernyőre, amely megfelelő lehet az egyes helyiségekbe.

Hol használható egy jó vintage lámpaernyő?

Egy olyan otthonban, ahol sok a fa, a természetes anyag, ahol fontos, hogy ne legyen minden túl modern, biztosan megállja a helyét egy ilyen stílusos lámpaernyő. Ha tehát a konyhaasztal mellett, a bútorok, a komódok, a kiegészítők is vidékies jellegűek, rusztikusak és egyediek, akkor ne habozz vintage dekorációkkal kiegészíteni a helyiségeket. 

vintage lámpaernyő

Amellett, hogy megmarad az élettér régies jellege, környezetbarát is lehetsz, hiszen ezekbe a lámpákba manapság széles választékban kaphatóak energiatakarékos izzók. Ezáltal környezetkímélő módon élheted a mindennapjaidat. 

A LED-es fényforrások ráadásul megállják a helyüket a konyha mellett a nappaliban, illetve a hálóban is, hiszen igen erősek, így minden apró részletet jól láthatsz. Így este sem okozhat problémát enni, olvasni, beszélgetni, esetleg takarítani. 

Összegezve 

A rusztikus stílussal nagyon könnyen tudsz dolgozni, ha szívesen viszel az otthonodba természetes színeket és anyagokat. Nem szükséges túl sok erőfeszítés ahhoz, hogy dekoratív legyen egy lakás, hiszen egy vintage lámpaernyő igen praktikus megoldás kiegészítő gyanánt.

Használd keresőnket!

Kosarad