info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Hogyan díszítsük a karácsonyfát?

Hogyan díszítsük a karácsonyfát?

Idén olyan karácsonyfára vágysz, mint amiket a filmekben is látni? Ehhez nem elegendő egy csodálatos fenyőfa, kelleni fog rengeteg karácsonyfa dísz, izzósor, saját készítésű dekorációk, hogy tényleg igényes és elegáns legyen. Ennek köszönhetően az ünnepek alatt a nappalit egy igazán varázslatos, színes és egyedi fa díszíti majd.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan érdemes megvalósítanod mindezt!

Ezekre figyelj a karácsonyfa díszítés során!

Azt gondolhatod, hogy mindegy, milyen sorrendben kerülnek fel a dekorációk a fára, pedig igen fontos, hogy lépésről-lépésre haladj. Először az izzók kerülnek fel, majd jöhetnek a további kiegészítők, mint a vintage karácsonyfa díszek, a boák, végül a csúcsdísz.

1.   Kezdj az izzósorral!

Az első lépés mindig az izzósor legyen, de mielőtt felkerülne a fára, ellenőrizd, hogy minden része világít-e. Sokszor csak akkor derül fény erre, amikor bedugjuk, így az egész művelet hiábavaló volt. Ne a fa díszítés közben szembesülj azzal, hogy nincsen működő égősor. Pár nappal előtte vedd elő és nézd át az összes égőt, ha esetleg valahol gond van, akkor még legyen időd beszerezni egy újat.

 

A felhelyezés során mindig alulról indul és figyelj arra, hogy ne csak az ágak végére kerüljön a fényből. Tegyél a törzshöz közel is, így olyan hatása lesz, mint a filmekben. Szép, telt, színes, tele égőkkel.

2.   Girlandok

Amennyiben szeretnél boákat vagy girlandokat, akkor azok az égősorok után kerüljenek fel a fára. Ezeket pont az izzókkal ellentétesen, felülről lefele haladva helyezd az ágakra. Mindenképpen lazán, így kisebb az esély, hogy összenyomod a végüket.

3.   Karácsonyfa díszek

Ne feledkezz meg a karácsonyfa díszekről sem. Ezek esetében érdemes a nagyobbakkal kezdeni, amelyek mögött jelentés van. Ha van olyan, amit saját kezűleg készítettél, esetleg úgy kaptad nagyon régen, vagy örökölted, azokat tedd olyan helyre, ahol minden nap láthatod. A nagyokat kellően arányosan oszlasd el az ágakon, végül a köztük maradt résekre mehetnek a kisebb dekorációk.

Fontos, hogy mindig ügyelj a fa belsejére, így sokkal látványosabb lesz az összkép. Ne akarj a szélére pakolni mindent, így nem érhetsz el olyan hatást, mint a filmekben. Sokszor érdemes akasztót használni, mert így a fenyő minden részére tehetsz a díszekből.

Milyen egy szép karácsonyfa dísz?

Valószínűleg Te is minden évben elcsodálkozol, hogy mennyi új díszt tudnál beszerezni a fára. Érdemesebb azonban olyan darabokat választani, amelyek éveken át használhatóak, színesek, mintásak és a stílusodhoz is passzolnak. 

A nálunk kapható változatok között akadnak diótörő figurák, kutya alakú, de még antikolt hatású dekoráció is. Így nem okozhat gondot megtalálni a tökéletes dekort. Arra viszont ügyelj, hogy a színek illeszkedjenek egymáshoz, ellenkező esetben ugyanis túlzottan zavaros lehet az összkép. 

Összegezve

 

Egy igazán igényes fenyőfa díszítése mindig az izzósorral kezdődik, majd jöhetnek a boák és az egyéb kiegészítők. A karácsonyfa díszek mindig utolsóként kerüljenek fel, kezdve a nagyobbaktól az egészen aprókig.

Használd keresőnket!

Kosarad