info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Milyen egy hangulatos karácsonyi szalvéta?

Milyen egy hangulatos karácsonyi szalvéta?

Az ünnepi vacsora hangulatát nagyban meghatározza a terítéken találhat dekorációs elemek, amikkel még egy unalmas abroszt is könnyen feldobhatunk. Remek kellékek lehetnek a karácsonyi szalvéták, amelyekből szerencsére manapság már hatalmas a választék. Alig győzzük megtalálni a tökéletes változatot. De vajon milyen egy hangulatos kiegészítő? Cikkünkben erre kerestük meg a választ!

Ünnepi teríték

A december hangulatát befolyásolja a család, a szerettek és persze a megfelelő atmoszféra. Nem véletlen, hogy már november végén, az adventi időszak kezdetén elkezdünk hangolódni a karácsonyra. Pár apró trükkel már most is elindulhatunk, de mindenképpen érdemes átgondolni az ajándékok mellett az ünnepi asztalt és a terítéket egyaránt. A tökéletes vacsora mellett ugyanis nagy szerepet van a dekorációs elemeknek is, amelyek sok esetben csalhatnak mosolyt az emberek arcára. Sokan nem is gondolnák, hogy a gyártók karácsonyi szalvétákat milyen sok díszítéssel látják el annak érdekében, hogy mindenki vigyen haza pár csomaggal belőlük.

karácsonyi szalvéta

Ötletes szalvétakompozícióval azonban biztosan nem lőhetünk nagyon mellé. Ebben az időszakban végre mindenki kicsit eltérhet a megszokottól és a hétköznapi monoton élettől. Eljött végre az idő, hogy mindenki kényeztesse magát egy kicsit, akár egy finom ebédről, akár egy esti közös vacsoráról van szó.

A karácsonyi szalvéták típusai

Választhatunk rendkívül egyszerű, megszokott mintákkal ellátott darabokat, de a webáruházunkban számos egyéb, igazán egyedi és igényes kiegészítőt találni. Legyen szó karácsonyfás, diótörős, vagy éppen angyalos kivitelről, ezek az igazán hangulatos karácsonyi szalvéták.

A dekorációként és persze használati tárgyként is alkalmazható kiegészítők esetében tulajdonképpen az a lényeg, hogy ünnepi színekben pompázzanak. Lehetnek zöldek, pirosak, fehérek, illetve természetesen ne feledkezzünk meg az aranyról és az ezüstről sem. Nem árt olyat választani, amely magához a terítékhez, illetve a karácsonyfa stílusához is passzol. Egy piros díszekkel tarkított fenyő mellé talán jobb választás egy piros vagy zöld kivitel, szemben például egy csillogó lila helyett.

karácsonyi szalvéta

Alapként azonban mindig jól jöhet az arany és az ezüst, ami szinte minden árnyalathoz remekül illik. A gyermekeknek ráadásul nyugodtan választhatóak állatmintás szalvéták, amelyekből nálunk kutyás, cicás, szarvasos, de még madaras is rendelhető. Az egyszerűséget kedvelők számára pedig ott van a mikulás virágos, illetve a hópelyhes kivitel, amelyek letisztultak, mégis ünnepiek.

Összegezve

Ki ne szeretné a karácsonyi díszeket? Sokszor azonban nem gondolunk olyan apróságokra, mint a hangulatos karácsonyi szalvéta, amely esetében nem árt a többi dekorációs elemhez passzolót választani. Lehet szó madarasról, angyalkásról, de akár egy egyszerű hópelyhes variációról is, a lényeg, hogy ne feledkezzünk meg róla. Csak ennek köszönhetően lesz szép egységes a teríték.

 

Használd keresőnket!

Kosarad