info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Karácsony már Novemberben?

Karácsony már Novemberben?

Évről évre tapasztaljátok, hogy egyre korábban elkezdődik a karácsonyi készülődés. A bevásárlóközpontok és üzletek már ősszel elkezdik az ünnepi tárgyak, dekorációk értékesítését. Ilyen kampányok mellett nehéz is lenne nem észrevenni, hogy bizony közeledik a karácsony. Azon kevés ünnepek egyikéről van szó, amelyet a világ minden pontján ünnepelnek, ami mindenhol ugyanazt jelenti, azonos érzelmeket hordoz magában. Az elmúlt években a járványhelyzetnek köszönhetően sokan felismerték, hogy milyen fontos szerepe is van az együtt töltött időnek, a barátoknak és családtagoknak. 2021 karácsonya talán ezért lesz igazán különleges.

Korai még a készülődés?

Habár sokan úgy érezhetitek, hogy korai még a nagy készülődés, de talán mégsem az. Az ajándékok beszerzése, a dekoráció megvalósítása, a felkészülés és az ünnepi hangolódás nem telhet rohanással és teljes káosszal. Ahhoz azonban, hogy ezt elkerüljétek, valóban ideje elkezdeni tervezni. Gondoljátok át mikor mit kell tenni, kinek milyen ajándékot kell beszerezni, írjatok listát teendőkről és a beszerzésre váró dolgokról. Kezdjétek el időben a készülődést, hogy az ünnep előtti időszak már valóban nyugalomban és békességben telhessen!

Hangolódjatok az érzelmekre!

Az ünnep legfontosabb összetevője az érzelem. A karácsonyi érzés hangulata nélkül mit sem ér az egész?! A fenyőfa, a díszek, a fények és az illatok mind melegséget és nyugalmat, szeretetet és hálát hordoznak magukban. Ahhoz, hogy ez az érzés átjárjon, és egészen december 24.-éig kitartson, számos dolgot tehettek. Az első és legismertebb módszer a zenehallgatás. Évről évre jelennek meg újabb és újabb dalok, amelyek ezt igyekeznek felidézni, de akár a klasszikusokat is elővehetitek. Sokat segíthetnek az illatok és ízek is. A fahéj, a narancs, a szegfűszeg, a vanília, és legfőképp a fenyő illata, a mézeskalács vagy a forraltbor íze egyaránt az elérni kívánt hangulatot idézi. Kuckózzatok be otthon, nézzetek meg egy karácsonyi filmet, fogyasszatok közben forró csokoládét, forralt bort vagy teát, mellé egy kis mézeskalácsot és élvezzétek az így eltöltött időt!

Az idei év jellegzetességei:

Kétség kívül mindenki várja, hogy végre, hosszú idő után fehér karácsony legyen, így nem meglepő, hogy az idei évben a fehér dekoráció dominál, felidézve ezzel a havas napokat. A pandémiás időszak során felerősödött a természet iránti vágy, így az idei év dekorációs trendjei között a naturális, természetközeli elemek is megtalálhatóak. Ha már természet, ne feledkezzünk meg a fenntarthatóságról sem! Kézműves, fából készült, vagy újrahasznosított üveg- és papír dekorációk sora várja, hogy varázslatossá tegye otthonotokat. A járvány hatása is érezhetővé válik az idei ajándékozásban. Ez a helyzet sokakat rádöbbentett arra, hogy a család és a barátság mennyire fontos, így várhatóan személyre szabott ajándékok és kézműves különlegességek kerülnek majd leggyakrabban a fa alá.

 

„Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.” (Márai Sándor)

Használd keresőnket!

Kosarad