info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Milyen egy hangulatos karácsonyi asztalterítő?

Milyen egy hangulatos karácsonyi asztalterítő?

Az ünnepi dekoráció remekül megalapozható egy karácsonyi asztalterítővel, amelynek köszönhetően sokat tehetünk a teríték összhatásáért. Bár kissé érdekesen hangozhat, de a feldíszített fenyőfa után talán a karácsonyi asztal áll a központban. Nemcsak a vendégek komfortérzetéről gondoskodik, hanem ezáltal sokkal otthonosabb körülmények között ünnepelhetünk. De vajon milyen egy hangulatos kiegészítő? Cikkünkben ezt fejtjük ki részletesebben.

A karácsonyi asztal

A megterített asztal a lakás középpontja, hiszen itt gyűlik össze az egész család, az összes vendég, így nem árt tökéletes összképet létrehozni. A fejedelmi fogásokon kívül azonban fontos, hogy a dekorációs elemekkel harmóniát teremtsünk. Ennek alapja egy ízléses karácsonyi asztalterítő amelyekből léteznek mintásabb és egyszerűbb kivitelek egyaránt.

Ezekben a napokban mindenki ünnepélyes öltözetben tündököl, így nem árt olyan abroszt eltenni, amelyet a hétköznapokban nem használunk. A hagyományos motívumok mellett azonban számos egyéb lehetőségünk is akad arra, hogy stílusos összhatást hozhassunk létre. Érdemes olyan típust választani azonban, amely könnyen tisztítható és amire akár egy még színesebb asztali futót is feltehetünk.

A teríték akkor lesz csak tökéletes, ha a mind a stílus, mind a színvilág passzol egymáshoz, így az egész kompozíció egy egységet képez a lakásdekorokkal. Ráadásul, ha nincs kedvünk végig futni a várost, akár online is beszerezhetőek a különleges kiegészítők.

Karácsonyi asztalterítők

Az ünnepi fények, a megfelelő teríték, mind hangulatosabbá teszik a karácsonyi időszak. Ha azonban elegáns csillogásra vágyunk, akkor azt nyugodtan tovább tudjuk vinni a dekorokban is. Náunk beszerezhető akár skandináv rénszarvasos, akár diótörős, akár pamut szarvasos kivitel egyaránt. A hangulatért persze a család és a barátok felelnek, ám ezekkel az apróságokkal még tovább fokozhatjuk azt. Érdemes azonban nemesebb anyagot beszerezni, hiszen ezek akár több évig is szolgálhatják a családot.

Jól jöhetnek az arany, a vörös, a zöld színek, amikből rendelhető szatén, illetve hagyományosabb pamut egyaránt. Ezek alkalmasak arra, hogy még a pislákoló gyertyafényben is tündökölhessen a teríték.

Szenteste napján tehát mindenki leül a családi asztalhoz, majd együtt fogyasztjuk el az ünnepi fogásokat. Ehhez remek alapot szolgál egy csodálatosan megterített asztal, aminek kötelező kiegészítője egy karácsonyi asztalterítő. Ezek általában fehér és piros árnyalatúak, attól függően, hogy a további elemek milyen színben pompáznak.

Összegezve

A karácsonyi asztalterítő remek hangulatot teremthet az ünnepi asztal körül. A Szenteste közeledtével érdemes elővenni a kedvenc darabjainkat, ha pedig nincsen, akkor itt az ideje beszerezni egy igényes és egyedi darabot. Lehet szó rénszarvas mintás, kockás, de akár télapós változatokról egyaránt. Ami pedig a színeket illeti, talán a legjobb megoldás a fehér és a piros, hiszen ezeket könnyedén párosíthatjuk különleges asztali futókkal.

Használd keresőnket!

Kosarad