info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Mesés karácsonyi étkészletek – tippek a karácsonyi asztal megterítéséhez

Mesés karácsonyi étkészletek – tippek a karácsonyi asztal megterítéséhez

Hamarosan itt a karácsonyi szezon, amit azt is jelenti, hogy itt az ideje aktualizálni az ellenőrző listánkat: ajándékokat vásárolni, a fát beszerezni és gondoskodni arról, hogy otthonunkat egy szikrázó-tiszta téli csodaországba öltöztessük fel átadva magunkat az adventi várakozás szent és meghitt pillanatainak.  

A karácsonyi menüsor megtervezése és elkészítése sem könnyű feladat, de bármennyire is tökéletes és finom lesz a vacsora, az otthonunkhoz, egyéniségünkhöz illő ünnepi asztal dekorációjának megtervezése is kihívást jelentő feladat.

A menüsor, az asztali dekoráció és a karácsonyi étkészlet szépséges harmóniája teremti meg a vidám és egyben meghitt szent estét, amit együtt töltünk családunkkal, szeretteinkkel.

A legfinomabb karácsonyi menü is veszít élvezeti erejéből, ha nem megfelelő módon és körülmények között tálaljuk azokat az asztalra. Az ízlésesen megterített és dekorált asztal látványa még tovább fokozza az ünnepi étkezés hangulatát és a családdal együtt töltött pillanatokat.

Összeszedtünk néhány stílust a gyönyörű modern megjelenéstől kezdve a tradicionális megoldásokig, hogy biztosan megtaláld az egyéniségednek megfelelő karácsonyi terítéket.

Zöld, piros és arany

A mikulás virág a karácsony és az adventi időszak egyik szimbólumává vált az elmúlt évtizedekben.

Kiegészítve az arany színnel melegséget csempész az asztalra, és együttesen megadják a karácsony ünnepélyes és autentikus hangulatát.

Ha közel áll hozzád ez a stílus, akkor az asztal megtérítéséhez válaszd az olasz Easy Life Poinsettia karácsonyi étkészletét, mely alapmotívuma a virágzó piros mikulás virág hófehér porcelánon, kiegészítve zöld és arany színekkel és ünnepi motívumokkal. A kollekcióban megtalálsz mindent ami a menü elfogyasztásához szükséges: mélytányér, lapostányér, desszertes tányér, illetve a tálaláshoz akár tálakat, bögrét és tortalálat is találsz.

karácsonyi étkészlet

A terítőnek válassz drapp, vagy más világos terítőt, mellyel az étkészlet csodás színei kontrasztban vannak, így kiemeli az asztalon az étkészletet. Evőeszköznek pedig ne félj akár az arany színűeket is feltenni.

Az asztal közepén jól mutat egy fenyőből készült dekoráció mikulás virágokkal, piros gyertyával, akár meleg fehér ledes izzósorral.

Téli körhinta

A téli körhinta ihlette ezt a csodaszép, letisztult és elegáns karácsonyi étkészlet kollekciót. A hófehér porcelánon arany és piros színű míves motívumok futnak körbe, ugráló arany színű rénszarvasokkal díszítve.

A fehér, vagy világos színű terítő kiemeli a karácsonyi tányérok, tálak, bögrék dekoratív mintázatát, és megadják a fenséges és meghitt ünnepi vacsora hangulatát.

Ez a Winter Carousel, az évtizedes tradíciókkal rendelkező olasz Easy Life tervezése. 

winter carousel karácsonyi étkészlet

 

Az asztal díszítéséhez használhatsz tobozokat, fagyalt, akár gömb díszeket is.

Elegáns és letisztult: Fehér és arany találkozása

golden christmas étkészlet

Hófehér elegancia, modern és letisztult: ez a Golden Christmas karácsonyi étkészlet kollekciónk. A fehér porcelán tányérokon, terítéken az arany motívumok különlegesen szép kombinációja bensőséges hangulatot varázsol az ünnepi asztal köré.

Ez a megoldás a fehér, valamint metálosan fénylő sötét arany és ezüst színekkel vonzza a tekinteteket. A fehér szín ebben a kontextusban gyönyörű és szépen kiemeli az arany színű csillagokat és a Merry Christmas feliratokat. Az arany színű csillagok és feliratok melegséget, meghittséget sugároznak.

Az asztal díszítéséhez használhatsz még arany színűre festett diókat, fehér és arany színű gyertyát, és evőeszközkészletet.

Vidám és bohókás – Karácsonyi gnóm

Szereted a skandináv ihletési dekorációkat? A skandináv törpék, gnómok aranyos kis piros sapkás, nagy fehér szakállas kis lények, akik az utóbbi időben a karácsony egyik szeretett szimbólumává váltak, sőt, a skandináv Mikulás megfelelői is. Titokban őrzik és védik a házadat, családodat a gonosztól, szerencsétlenségektől. A legenda szerint karácsony este egy tálkába rizs kását kell tenned ahhoz, hogy Tomte, a gnóm, jövőre is védelmezzen. Természetesen reggelre a tálka biztosan kiürül.

 

karácsonyi gnóm étkészlet

A Christmas Gnome kollekcióval biztosan a kis aranyos lények társaságában töltheted az ünnepeket. Az étkészlet minőségi porcelánból készül, így biztos lehetsz abban, hogy még évekig a házadban élvezheted a társaságukat. A tányérok, tálkák, bögrék és csészék fehér felülete bohókásan domború és a piros manók biztosan jókedvre derítenek.

Téli Erdő

A Winter Forest kollekció nem csak megragad gyönyörű megjelenésével, de a hideg téli napokon melegséggel és megnyugvással tölt fel. A mesés téli, havas erdőben rénszarvasok lesznek a társaid, és a klasszikus norvég kockás karácsonyi mintán a gyönyörű mikulás virág piros színei visznek melegséget és megnyugvást otthonodba. A kollekcióban találsz a meleg italok elfogyasztásához bögrét, csészét, teáskannát, a finom karácsonyi sütemények elfogyasztásához desszertes tányért, kínáló tálakat, szalvétát. 

winter forest

Karácsonyi norvég minta

A norvég mintás darabok a klasszikus karácsonyi motívumok: az alap a piros és a fehér szín kombinációja hópelyhekkel, rénszarvasokkal, fenyőfákkal. A Nordic Christmas karácsonyi textilek vidám és meleg hangulatot visznek a konyhádba, otthonodba. A kollekcióban találsz rénszarvasos asztalterítőt, konyharuhát, edényalátét, amik egyben praktikus kiegészítő elemek is.

 nordic christmas

 

Végezetül néhány tipp a karácsonyi terítéshez:

  1. Ne csak a finom menüt tervezzük meg jó előre, hanem az asztali dekorációt is
  2. Válasszunk egyéniségünknek megfelelő színeket és mintázatokat: például: fehér és arany, vagy piros és zöld
  3. A kiválasztott étkészlethez illő asztalterítőt válasszunk, ami kiemeli és a fókuszba helyezi a terítéket
  4. Az asztali dekorációnak tehetsz fel gyertyákat, fenyőből készült dekorációt, de akár karácsonyi gömböket is
  5. Ne díszítsd túl az asztalt: legyen hely az ételeknek és az étkezésnek
  6. Ne feledkezz meg a dekorációhoz illő karácsonyi szalvétáról sem
  7. A tányérokat és kiegészítőket helyezd a megfelelő sorrendbe. Ehhez az alábbi ábra segít.

hogyan terítsük meg az asztalt

Böngéssz karácsonyi étkészlet ajánlataink között, és biztosan megtalálod a hozzád közel álló tányérokat, tálakat és kiegészítőket.

Használd keresőnket!

Kosarad