info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Konyhai tárolási megoldások vintage stílusban

Konyhai tárolási megoldások vintage stílusban

Akár kicsi, akár nagy konyhád van, a tárolási kapacitásból sosem lehet elég. És ha jól is szeretnéd magad érezni a konyhádban, fontos szempont az is, hogy ne csak praktikus, de esztétikus megoldásokat alkalmazz.

A sok tárolóhely elengedhetetlen ahhoz, hogy a konyha, és az otthonod rendezett, szervezett legyen és zökkenőmentesen működjön. Sokszor nehéz olyan darabokat találni, amelyek egyszerre szépek és funkcionálisak is. Bár a sarki háztartási boltban sokféle színes egymásra rakható műanyag fiókot, dobozt és rekeszt lehet kapni, ezek biztosan nem esztétikusak.

A vintage darabok a rendetlenséget megszüntető tárolóhely mellett bájos karaktert is adnak a konyhának. Ezek nem modern, high-tech megoldások, de funkcióban felveszik velük a versenyt.

A vintage megoldások egyik nagyszerű tulajdonsága, hogy könnyen újrahasznosíthatók vagy kreatív módon újra felhasználhatók más módon is. 

Ha vintage stílusú tárolási ötleteket keresünk, érdemes olyan dolgokat keresni, amelyek fémből, fából vagy textilből készülnek.

Mi szeretjük a farmhouse stílust, és ez bizonyára jól keveredik még néhány modern megjelenéssel is - a fém drótkosarak például mesésen mutatnak fonott kosarakkal párosítva. És ki tudna ellenállni egy shabby chic tálalószekrénynek?

Ezeknek a vintage stílusú tárolóknak a szépsége persze nem csak abban rejlik, hogy elrejthetjük bennük konyhai eszközeinket. Hanem az is, hogy kiegészítik a dekorációt, és egy sokkal otthonosabb és összeszedettebb megjelenést kölcsönöznek. A vintage tárolóeszközök tehát valóban több szempontból is megoldást jelentenek. Egy konyha rendezettebb lehet, többet tárolhatsz és romantikussá válhat, még akkor is, ha csak néhány ilyen vintage elemet teszünk bele. 

Ebben a blog cikkben mutatunk néhány izgalmas és praktikus ötletet.

Vintage polcok

A vintage és farmhouse stílusú konyhában a nyitott polcok gyakran újrafestett, újrahasznosított fából készülnek, ami a legtöbb térben jól mutat.

Ezek a polcok olyan darabok, ahol a fakéreg egy része még látható is, ami rusztikus bájt kölcsönöz konyhának.

Ha van egy szabad fal a konyhában, de nincs kamra, ez a megoldás ideális. A nyitott polcok akkor működnek a legjobban, ha csak részben a dizájnról, és inkább a funkcióról van szó. Ez a tárolási módszer segít rendezettebb éléskamrát tartani, és a láthatóságnak köszönhetően pontosan tudni fogod, hogy mennyi maradt bizonyos szárazáruból.

 

Bögretartók

Ha minden reggel úgy ébredsz, hogy szükséged van egy csésze kávéra, fontold meg egy bögretartó állvány beszerzését.

A bögrék nemcsak praktikusak, de szépek is, mert ugye ebből szeretünk inni. A konyhapult fölé felszerelhetsz fali bögretartót, de választhatsz bögretartó állványt is. Ha nagy a belmagasság, akkor akár mennyezeti bögretartót is felszerelhetsz.

Mennyezeti edénytároló

A mennyezetre szerelhető edénytartóval trendteremtő és egyben nosztalgikus megoldást választasz. 

Ez a megoldás praktikus és szép módja annak, hogy maximalizáljuk a konyhai tárolóhelyet, és szemet gyönyörködtető központi elemet hozunk létre a konyha központjában. Egy robusztus mennyezeti edénytároló állvány a régmúlt időkből merít ihletet. A letisztult, régies vonalak és az antik hatású funkciók keveréke. Akár a konyhát újítod fel, akár csak egy jóképű tárolási megoldást keresel, egy akasztós állvány nagyszerű módja annak, hogy megmutasd a stílusodat, amely hitelesen "te vagy". 

Vintage tálaló szekrény

Semmi sem tökéletesebb a vintage tányérok, étkészletek, evőeszközök, teáscsészék és csészealjak gyűjtemények bemutatására, mint egy nyitott nagyméretű vintage tálalószekrény.

Ez egy imádnivaló módja bármely gyűjtemény megjelenítésének, egységessé tételének és tárolásának. A nyitott polcokon jó ha van külön tányértartó és bögretartó kampók is. 

Konyhai fém tároló kosarak 

Hozd el a múlt idők praktikusságát az otthonodba egy nagyméretű drót tárolókosárral. Ez a darab a vintage háztartási eszközök által inspirált, robusztus drótot és elegáns, szürke kivitelben készült kosarat kombinálja. Igazán praktikus, ha a ház körül van. Használhatod zöldségek, tisztítószerek, piperecikkek és egyebek konyhai kiegészítők rendezett tárolására.

 

Egyszerű drótos kialakításának köszönhetően ez a nagyméretű kosár biztosítja, hogy a tárolt tárgyak mindig láthatóak és jól szellőző helyen legyenek.

Konyhai papírtörlő tartó 

Adj egy kis vintage stílust konyhádba egy bájos papírtörlő tartóval. A papírtörlőt szárazon és könnyen elérhető, mobilis helyen tarthatod. A tetején lévő szívecske pedig pozitív kisugárzást és vidámságot hoz.

Fali boros palack tartó

Ez a fém fali boros üveg palacktartó egy klasszikus dizájn kortárs változata, amely nagyszerű tárolási megoldás, és bármelyik otthonban megállja a helyét. Tökéletes a legfinomabb borok akár 9 palackjának elhelyezésére és bemutatására. Tetejét vintage jellegű szőlő díszíti. Könnyen felszerelhető, így miért ne tennéd a falfelület jellegzetes díszévé?

Kerekes zsúrkocsi 

A zsúrkocsi több szempontból is előnyös megoldás az üvegek, üdítők és poharak tárolásához. Egy vintage zsúrkocsi szemrevaló látvány, ráadásul könnyen mozdítható. Így ha szeretsz partikat rendezni, de néha úgy érzed, hogy túl sokat járkálsz a konyha és a nappali között, akkor mindenképp be kell szerezned egy darabot. Tartsd poharakkal, italokkal és egyéb kiegészítőkkel feltöltve,  és bármikor beviheted a nappaliba vagy akár a teraszra egy nyári összejövetelen.

 

Vintage tortatároló 

Tárold és tálald fel a vendégeknek a finom süteményeket és tortákat csodálatos hagyományos stílusban. Ez a vintage kék színben díszelgő tortatároló a megemelt tálalóalappal rendelkezik, hogy ne csússzon le róla a sütemény. A légmentes szilikon tömítésnek köszönhetően a benne lévő finomságok tovább maradnak frissek.  Így a biztonságos fedéllel frissen és ízletesen tarthatod a süteményeket.

Tyúkos tojástartó kosár

Nagyszerű és autentikus módja a tojás tárolásának ez a fém tyúk formájú tojástartó kosár! Szerencsére ez a csirke drótból készült, így védelmet, ugyanakkor vonzó megoldást nyújt a tojások számára a konyhában -  ideális hőmérsékleten - , hogy megőrizze a minőségi ízeket.

Emeletes gyümölcskosár

Ez a 3 szintes, lógó gyümölcskosár szett értékes helyet takarít meg a szekrényben, és a gyümölcsöket és zöldségeket vonzó asztaldísszé varázsolja!

Kiválóan alkalmas kis konyhákba, vagy csak dekorációként. Vagy használhatod más apróságok tárolására a fürdőszobában vagy a háztartási helyiségben.

 

Stabil, 3 szintes kialakítás, hogy rengeteg finom gyümölcsöt és zöldséget tárolhas. Rengeteg hely van benne, és jól bírja a súlyt!

Háromszintes tárolókosár szett

Ez a háromszintes fém tárolóállvány fonott rattan kosarakkal tökéletes tárolási megoldást jelentenek az otthon szinte bármely területére. Könnyen használhatóak gyümölcsök és zöldségek tárolására, vagy íróasztal-szervezőként is szolgálhatnak. Praktikusságat kölcsönöznek, és a függőleges hely kihasználásával igazi helytakarékosságot jelentenek. Egyszerű kialakításuknak köszönhetően bármilyen stílushoz illeszkednek.

Ráadásul a kosarakon egy felírótábla is található, így mindig tudni fogod mi van bennük, persze, csak ha következetesen mindig felírod rá. 

Vintage kenyértartó 

Nosztalgikus, bájos és gyönyörűen klasszikus ez az vintage, kék színű acél kenyértároló, mely tökéletes arra, hogy a kenyeret hosszabb ideig frissen tartsa. Ez a Living Nostalgia vintage kollekció részét képező kenyértartó remekül illeszkedik a konyhai felületekre, acél fogantyúval rendelkezik a könnyű használat érdekében, és gyönyörűen nyomtatott szöveggel, amely egyértelműen azonosítja a tartalmat.

Vintage kalitka

Ha valami új, eredeti ötletet keresel, akkor szakadj el a megszokott dolgoktól. A vintage kalitka nemcsak dekoráció vagy a pintyek részére megfelelő. A vintage madárkalitkák népszerű lakberendezési tárgyak, de okos tárolókosárként is szolgálnak a fürdőszobában. Lóghatnak a mennyezetről, elhelyezhetők egy kis asztalon. Egy vintage fürdőszobában akár a wc papírt is tárolhatod bennük, de használhatók kis törölközők tárolásához is.

Összegezve 

A vintage tárolási lehetőségek nemcsak praktikus megoldásokat kínálnak, de egyben bájos és otthonos varázst vihetnek a konyhába. 

 

 

 

Használd keresőnket!

Kosarad