Kerámia fűszertartók, fűszertartó szettek

05 Sep , 2019

Kerámia étkészlettel teríteni, kerámia fűszertartót tenni az asztalra nem csupán egy hangulatot, hanem egy egész életformát jelent. Hiszen kerámia bögrék, tányérok mellé nem tehetjük oda egy műanyagban a sót, a tejet vagy a mézet, nem igaz?

Az étkészletet eltesszük használat után, de a változatos szépségű fűszertartók egész nap a szekrényen vagy az asztalon lehetnek, romantikus, kedves, békés hangulatot sugározva ránk.

Érdemes ezért szépet, szívet melengetőt választani, és gyönyörködni bennük folyamatosan. 

Kerámia fűszertartók

Fűszertartónak nevezzük az összes kisebb-nagyobb tároló edényt, amiben a tálaláshoz szükséges fűszereket, kiegészítő élelmiszereket odakészítjük az asztalra. A legismertebbek, az ebédhez odatett só és bors, de ilyen fűszertartóba tehetjük a cukrot, lisztet, kávét, darát, paprikát, delikátot is. Vagy a reggelihez előkészített müzlit, mézet. De ilyenbe pakolhatjuk a szekrénybe, kamrába az olyan különleges fűszereket, mint a rozmaring, csombor, őrölt kömény vagy koriander.

Nincs is szebb, mint egy fűszertartó szettel berendezett konyhaszekrény vagy kamrapolc. A rendezettség erősíti az otthonunkban a harmóniát és a békét.

Némely kerámiacsalád fűszertartó szettjei esetében arra is van lehetőség, hogy mi magunk válasszuk a leendő fűszertartóink feliratait, annak megfelelően, hogy éppen mi hiányzik a konyhából, a fűszerpolcról, vagy a kamrából. 

Vanília kerámia Violin levendula fűszertartó szett

Hagyományos mintának tekinthetjük a levendula mintájú díszítést a fűszertartókon. A kedves lila gyógynövény szép, és közben nyugalmat sugároz, ezért is vált nagyon népszerűvé.

A szépséges Violin Levendula kollekció kézi festéssel készült, ezzel megőrizve a kerámia egyediségét is. A nagy fűszertartó űrtartalma nagyjából 1,1 liter, a kis fűszertartóé 2,5 dl. A feliratok kiválaszthatjuk a saját szokásaiknak megfelelően.

 kerámia fűszertartó levendula

 

Rózsás Kerámia Só és Borsszóró

A kerámia fűszertartón pipacsok a vidám romantika hangulatát adják, a klasszikus rózsás minta viszont a szenvedélyes romantika üzenetét hordozzák. Egy ilyen hangulatú kerámiának mindig van helye az otthonunkban, akkor is, amikor még előttünk áll a szerelmes házasélet, és akkor még inkább, amikor az otthon tüzét óvjuk a minden napokban.

A só és a borszóró fűszertartó az alapkészletbe tartozik, minden asztalon ott a helye, sőt, néha nem is elegendő egyetlen szett belőle.

A fűszertartó magassága nagyjából 7 cm. 

 Rózsás kerámia só- és borsszóró

Vanília Kerámia Televirágos Pipacs fűszertartó kollekciója

A pipacs vidám színei igazán romantikus hangulatot mutatnak, elvarázsolva ezzel bennünket is. Engedjünk a vidámságának, és válasszuk magunk, milyen feliratú fűszertartókat szeretnénk az otthonunkban látni.

A vidám hangulat segít lelkesedni a szürke hétköznapokon is, a különleges napokat pedig bearanyozza a színes vidámságával, ha hagyjuk hatni magunkra. Ne váljon megszokássá, csodáljuk meg egy kicsit minden nap a kerámia szépségét, ezzel erősítve a hangulatot hatni önmagunkra.

A pipacsos fűszertartók igényes kézi festéssel készültek, és a minden napos használat sem koptatja el őket, de azért ne tegyük őket mosogatógépbe.

kerámia fűszertartó pipacs

A fűszertartók lehetséges feliratai: cukor, dara, kakaó, kávé, liszt, morzsa, müzli, paprika, porcukor, rizs, só és lehet felirat nélküli is. Válasszuk ki azokat, melyek most éppen hiányoznak a konyhánkból és a kamránkból.

Rusztikus konyha - Romantik Natúr fűszertartó

A rusztikus konyha kedvelőinek ajánljuk a Vanilia Kerámia Romantik Natúr kollekcióját. A kézzel festett antikolt fűszertartók a régi idők letisztultságát, természetes egyszerűségét és báját idézik, és viszik konyhádba. A 

kerámia fűszertartó

Összegezve

Fűszertartóra szükségünk van a mindennapokban. A kerámia fűszertartó tartós, környezetbarát és gyönyörű. Válasszuk ki azt a mintát, ami simogatja a lelkünket, mert így feltöltődhetünk már a látványtól is. A fűszertartóink változatos feliratait kiválaszthatjuk a saját a konyhánkra szabva. Nincs annál szebb, mint egy hosszú polcon, szép kerámia tartókban, harmonikusan elhelyezve az összes konyhai fűszer és kiegészítő. Válogatásra fel!