info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Karácsonyi dekorációs ötletek

Karácsonyi dekorációs ötletek

 

Hamarosan itt a december és az adventi várakozás örömteli pillanatai. Mindenki izgatott, hogy ünnepi díszbe öltöztesse otthonát, kertjét, házát vagy akár az utcáját – jelezve, hogy nemcsak lelkünkben készülünk a várva várt ünnepre. Otthonok, házak, üzletek, utcai lámpák, autók - minden ragyog és világít, mintha csak egy mesebeli, téli képeslap elevenedve meg. Akármerre is pillantunk, mindenhol a jóleső, izgalommal teli kedves várakozás érzése tölt el minket. Az otthonodban elhelyezett néhány télapó vagy hóember figura, világító mécsesek, vagy LED-s kiegészítők, a hófehér havas dunna alatt roskadozó fenyő dekorációk igazi békebeli karácsonyi hangulatot keltenek. Az egyszerű díszek és fények nappal is szépek, de estére még inkább szemet gyönyörködtetővé válnak az utcai világítások, kandeláberek látványa, melyek fényénél megcsillanva járják szüntelen táncukat a könnyed libbenéssel aláhulló hópelyhek.

Különösen jóleső érzéssel tölt minket gyermekeink, unokáink feltétel nélküli hite, rajongása és várakozása e nemes ünnep iránt. Reggelente és esténként közösen adventi dalokat éneklünk és karácsonyi meséket mesélünk.

Karácsonyi hangulatos világítás

 

Talán a leghangulatosabb dekorációs elemek a télapó és mikulás figurák, mécsesek, és a különböző LED-s világító dekorációk.

Például ez egy vidám, kerámiából készült télapós dekoráció: három télapó áll egymás nyakában, a legfelső egy kis lanternt tart a kezében. A magassága 52 cm, így igen látványos. A lámpásba teamécses tehető, így egy apró kis gyertyafényes világítás a halványan megvilágított szobában, vagy az udvarodon máris autentikus hangulatot varázsol és jókedvre derít mindenkit.

Kerámia mikulások egymás nyakában figura mécsestartó lámpással

Hasonlóan ehhez az átvilágítós kerámia hóemberhez: a gyertya fénye az apró lyukakon keresztül teremt szép hangulatot.

átvilágítós karácsonyi hóember

Sok kis apró mécses a szoba különböző pontjain meggyújtva otthonos, nyugodt hangulatot teremt. Használd ezeket a kis karácsonyi teamécses tartókat.

karácsonyi mécsestartó

A ledes kiegészítők is lehetnek cukik és aranyosak, mint például ez az igen magas, 62 cm-s télapós vagy rénszarvasos kerámia figura.

ledes karácsonyi télapó

Karácsonyi dekorációk

 

Vidám karácsonyi dekorációkkal is feldobhatod otthonodat. Itt van ez a biciklizős mikulás, amit a nappaliban mindenki megcsodálhat és biztosan mosolyt csal az arcára minden nap.

 

Ha egy kicsit komolyabb dekorációt szeretnél használni, akkor válaszd ez a mosolygós angyalkát, csillaggal a kezében. 55 cm magas, így a padlóra téve is biztosan észrevehető.

 

Natúr színek

A natúr színbe öltöztetett dekorációk is tudnak hangulatot nyújtani. Ha nem szereted vagy meguntad a klasszikus piros és zöld dekorációt, akkor ne félj a natúr színt választani. A natúr önmagában is csodálatos tud lenni, de ha tartasz a drasztikus változtatástól, akkor még kombinálhatod a piros vagy zöld színekkel, vagy pasztell díszekkel. Ez a natúr fából készült karácsonyfa a maga közel 70 cm-s magasságával minden szoba ékes dísze lehet. Teteje csillag alakzatúra formázott, oldalán üveg díszekkel.

Natúr fa karácsonyfa üveg díszekkel

Ha a fenyőfát is natúrba öltöztetnéd, akkor akaszthatunk akár szív vagy csillag alakú fa díszeket, a karácsony hagyományos motívumaival: rénszarvas, mikulás, angyalka.

 

 

Karácsonyi textilek

A karácsonyi jutazsákot kétféle célra is használhatod. A télapó vagy a Jézuska ebbe hozhatja az ajándékot, nagyon dekoratív az ablakban, vagy a karácsonyfa alatt. De használhatod dekorációként vagy akár tárolóként is.

karácsonyi juta zsák

 

Ismered a karácsonyi manó történetét? A Gnome egy skandináv folklórból származó mitológiai lény, aki a legenda szerint házadban lakik, és titokban őrként védi a családot és az állatokat a gonosztól és a szerencsétlenségtől éjjel-nappal! Az utóbbi években a karácsony egyik népszerű és kedves szimbólumává vált.

 

karacsonyi-dekoracio-textilmano-zsakkal

 

Karácsonyi Hintaló

A klasszikus, régi karácsonyi képeken mindig ott volt a fenyőfa alatt egy gyönyörű hintaló. Ez a karácsonyi dekoráción egy vidám télapó ül a hintalovon egy gyermekkel és az ajándékokkal. A fehér színnel gyönyörű, letisztult hangulatot érhetünk el és csempészhetünk bele egy kis csillogást arany vagy türkiz színekkel.

karácsonyi hintaló dekoráció

Karácsonyi felíró visszaszámláló tábla

A gyermekek mindig izgatottak és minden nap megkérdezik: hányat kell még aludni karácsonyig? Hát, az igazat megvallva, ezt mi felnőttek sem tartjuk minden nap nyilván, így nem mindig tudunk pontost választ adni.

Ez a felíró tábla nemcsak arra jó, hogy tudjuk, hány nap van még karácsonyig, de a gyerekek is gyakorolhatják rajta a számok írását.

karácsonyi számláló

Vidd otthonodba a karácsonyi, adventi ünnepi szezon varázsát karácsonyi dekorációs ötleteinkkel.

Használd keresőnket!

Kosarad