info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Bájos vintage fali polcok

Bájos vintage fali polcok

A vintage stílus egy olyan irányzat, amely mindenkinek mást és mást jelent. Éppen ezért bár vannak általános jellemzői, folyamatosan változik és formálódik. Annyit biztosan állíthatunk róla, hogy tisztel mindent, ami régi és aminek új értelmet lehet adni. A nosztalgia elragadó, megőrzi a kopottas emlékeket és ezt ötvözi a modern stílusjegyekkel. Jelen van az élet szinte minden területén, így nemcsak a divatban találkozhatunk vele, hanem a lakberendezésben is. Egy vintage fali polc például még egy unalmas fehér falat is könnyen feldob. 

Ebben a cikkben elárulunk mindent, amit tudni érdemes a nosztalgia stílusról.

Mit jelent a vintage?

Az angol szó jelentése szüret, tehát főként a borászatban, valamint a fotográfiában volt használatos kifejezés. Előbbi esetében a régebbi évjáratú, neves borokra használták, míg a fotózás területén a vintázs kópiának hívtak minden negatívról készült másolatot. A vintage ma már szinte teljesen mást jelent, inkább egy modern stílusirányzat, amely sok területre hatással van.

Miért különleges a vintage?

A stíluson belül előtérbe kerülnek a ritka, régi és egyedi, valamint értékes berendezési tárgyak. A vintage fali polc pontosan egy olyan darab, amit egy sima fehér falra felszerelve is mutatós lehet. Kerülhetnek rá könyvek, de egyszerű dekorációként sem utolsó. Ugyanez elmondható a régebbi bútorokról, amelyeket új köntösbe öltöztetünk.

 

A régi dolgokat az újakkal keverni bár merész, ennek ellenére mégis harmóniát teremt. Olyan nosztalgikus irányzat, amely rengeteg stílus jegyeit ötvözi, pontosan ez adja meg a vintage egyediségét. A régi holmiknak új funkciót keresünk, így általában nem ugyanarra használjuk őket, mint az eredeti céljuk. Így lehet egy fémdobozból virág kaspó, valamint egy régi székből egy új éjjeliszekrény. Régi komód maradványaiból varázsolhatunk a falra vintage polcokat, de kiváló megoldások a teraszra is.

Vintage polcok otthonra

Az antikolt szürke kivitelünk fémből készült, jellegzetes díszítéssel és antikolt színben. Kiváló megoldás romantikus otthonokba, ahol amúgy is több hasonló berendezési tárgy kapott már helyet. Nem kell túlgondolni, hiszen a méretes polcon jól mutatnak a régi könyvek, esetleg apróbb virágok, amikkel még egyedibbé lehet tenni az amúgy sem unalmas polcot.

 vintage fali polc

Másik megoldás, amely tökéletes választás az előszobába, a három fiókos, fogasokkal ellátott polc. A bútordarabot virágok és pillangók díszítik, így kerülhet akár a konyhába, akár folyosóra, bárhova, ahol valamit fel kell akasztani, el kell rejteni. Nem túl nagy, ámde annál hasznosabb.

 vintage fali polc

Ha pedig a teraszra keresünk mutatós növényállványt, akkor a 3 részes polcos kivitel tökéletes választás erre a célra. A virágok kényelmesen elférnek rajta, de még önmagában is igen dekoratív kiegészítője lehet az otthonunknak.

 Összegezve

 Vintage fali polcot keresve az ember azonnal belebotlik a hatalmas választékba, amelyből nehéz kiválasztani azt az egyet, amire szükség van. Szerencsére nem kell kompromisszumot kötni, hiszen találhatsz teraszra, szobába, nappaliba, konyhába, de még előszobába is mutatós polcokat és állványokat.

Használd keresőnket!

Kosarad