info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

A vintage tükör varázsa

A vintage tükör varázsa

A tükör maga a csapdába ejtett fény. Nemcsoda, hogy sok mesének és könyvnek a titkos fegyvere. Egy kicsit hétköznapi, és egy kicsit mágikus. A tükrök varázsa töretlen.
A helyiségben nagyobbnak látszik a tér, világosabbnak a helyiség. A szép tükör önmagában képes az egész helyiséget berendezni.
Milyenek a vintage tükrök? Melyik milyen hangulatot képes varázsolni? Nézzük.

Vintage Tükör tulajdonságai

A vintage legjobb eszköze a természetes anyagok, és a minél természetesebb színek. Ezekkel varázsol natúr, békés, természetes élet, természetes életritmus közeli hangulatot, életet nekünk.
A tükrök régen fa keretben voltak és a díszítésük a készítő ügyességéről és ihletettségéről mesélt. Ma egy az antikolt, koptatott hatású fa keretben lévő fali tükör igazi vintage darab. 

A natúr fa és a fehér szín a leggyakoribb a tükör keretnek, mert a fehér a tisztaság és a béke színe is. Ezért is terjedt el „lányos szobák díszeként”. A lakberendezésben pedig a fehér azért nagyon praktikus szín, mert illik mindenhez, kiemeli a tárgyak és falak színét.
Egy szépséges fa keretben lévő vintage tükröt jó szívvel ajánljuk fehér, vintage vagy rusztikus otthonokban, ahova szeretnénk még egy kis romantikát becsempészni.

vintage tükör

Vintage Tükör titka

A vintage bútorok és kiegészítők, mint amilyen a falitükör, mindig gyökereket és a múltról való meséket jelenti. Amikor egy antik kinézetű tükörbe belenézünk, mindig van egy pillanat, amikor eltűnődünk, ki mindenki nézett már bele az évek során, és vajon tetszett-e, amit látott.

vintage tükör

A vintage tükrök beindítják a fantáziát és meséket költenek a fejünkben. Adjunk nekik teret és időt, mert a világnak ilyen békés mesékre van szüksége.
Engedjük szabadjára fantáziát, és vigyünk az otthonokba egy kis rusztikus, romantikus bájt egy igazi vintage fali tükörrel. Akár a nappaliban, a fürdőszobában, de az előszobában és a hálószobában is szép és hasznos meséket fog adni.

Vintage Tükör formái

A vintage tükör leggyakoribb formái a kerek és téglalap. A forma, és a keret anyaga az, ami többrétegűvé teszi a tükröt.
Népszerűek a fa, pontosabban a rönk fa hatású díszítésű tükrök. A rönkházak, rönk bútorok és a rönkdíszítésű tükrök is valami ősi otthon-érzést adnak az embernek, mintha emlék lenne azokból az időkből, amikor a fák adták az otthonainkat. Ugye?
Ráadásul a rönkdíszítés szép. Régies, de stílusos. Ez erősíti a vintage hatást. Ha engedjük, a múlt hangulata békébe ringathatja a jelenünket.

Vintage Tükör színei

Leggyakrabban natúr fa, fehér vagy koptatott színek jellemzik a vinatge tükröket.
Ám van még egy, ami kimondottan kiemelkedik a hagyományos vintage színek közül. Ez pedig a fekete.

Fekete vintage tükör

A fekete keretes tükör kuriózum. A fekete szín veszélyt sejtet. A fekete az éjszakát, a sötétet, rejtélyt, titkokat jelent. Egy szép fekete tükörbe pillantva talán megpillantjuk a régi mesék negatív hőseit is.
A fekete tükör elegáns és kicsit távolságtartó. Nem hálószobába való, hanem például irodába. Ahol stílust és egyben rejtélyt akarunk teremteni.

vintage tükör fekete

A fekete szín a lakberendezésben az eleganciát jelképezi. Inkább kiegészítő színként érdemes használni, mellyel a figyelmet tudjuk koncentrálni. Egy fehér falon elhelyezett fekete tükör a luxus érzetét kelti. Ráadásul elvonja a figyelmet minden másról.
Ezért a fürdőszobában is helye van és az előszobába is tehetjük.

Fehér Vintage Tükör

A fehér keretű tükör a fekete ellentéte. Nyitottságot, ártatlanságot, átláthatóságot ígér.
A fehér tükör is elegáns, ám nem sugall veszélyt. Inkább békésen elegáns, kifinomult.

nagy vintage tükör
Ha pedig enyhén koptatott, anikolt felülete van, az igazi, ártalmatlan vintage hangulatot varázsol.

Összegezve
A vintage tükör olyan, hogy az egész helyiség hangulatát képes megadni. Nagyobbá, fényesebbé varázsolja a teret. A fehér, antikolt fali tükrök nyitottságot, kedvességet mesélnek rólunk, a fekete tükrök pedig azt mondják, vannak azért titkok is a tükrökben. Milyen hatást szeretnénk elérni, válasszunk olyan vintage tükröt.

vintage tükör

Használd keresőnket!

Kosarad