info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Falióra történelem könnyedén

Falióra történelem könnyedén

Mi a napóra kései utódja? Igen, a falióra.

Az a falióra, ami díszíti az otthonunkat, színeivel és változatos mintáival. Egyben mutatja az időt, elég csak odapillantunk. A méretei miatt meghatározhatja a szoba hangulatát, stílusát.

Vajon hogyan lettek a földre rajzolt napórákból, gyönyörű faliórák? Nézzük a falióra történelmet röviden.

Óra történelem könnyedén

Gondolkodtál már azon, milyen folyamat eredménye készített a napórákból toronyórát, azokból pedig karórát és faliórát?

Hinnéd, hogy a középkorban, a fellendülő üzleti élet miatt már igény volt a pontosan működő, kisméretű órákra? Így születtek meg a hordozható órák, a kisméretű zsebórák, nagyjából a XVI. században.

Amíg a zsebóra tehetősebbekké volt, és aki tehette Svájcból vagy nürnbergi céhből rendelt, leginkább fémből vagy rézből készült órát, addig a szegényebbeknek fából készültek az olcsóbb faliórák, már a XVII. században. Ezek a faliórák terjedtek el Európában a XVIII. században.

Azonban a fa szerkezet nehézkessé tette az órákat, ezért legyőzte a modernebb rézszerkezet. Szerencsére az óra külső része, a burkolat továbbra is fából készült. Ahogy ez a mai napig is megtalálható a nagyméretű falióra kínálatban, mert gyönyörűek és divatosak maradtak annyi évszázadon át.

 

Nagyméretű vintage falióra pillangókkal

A vintage stílusú lakberendezés alapvető eleme, egy szép, lehetőleg nagyméretű falióra. Az óra külső, antikolt burkolat színe, a jellegzetesen „vintidzses” pillangós mintázata az egész helyiségnek megadja a szeretett hangulatot.

 

 

nagyméretű falióra pillangós

A faburkolat elegáns díszítő elemmé teszi az órát, és ez lehetővé teszi, hogy dolgozószobában, nappaliban, műteremben vagy galériában kapjon helyet.

A modern falióra nem csupán szép, de természetesen elemmel működik, és pontosan mutatja az időt is.

Nagy Méretű Fém Falióra Chateau Laurent

A fémből készült faliórák, mivel a történelemben régebbiek, mint a fából készült társaik, és inkább a gazdagok kiváltsága volt, ezért ma igazán különleges, múltidéző hangulatot adnak, és gazdagságot sugallnak.

Ezért a Chateau Laurent falióra, egy igazán izgalmas és kivételes nagyméretű falióra. Figyelemfelkeltő piros színű fém keretbe lett téve. Az óra antikolt, rusztikus hatásával, és a nagyméretű római és arab számokkal egyaránt.

nagyméretű falióra

Tökéletes dekoráció nem csupán otthonra, de az irodába is, de még szórakozóhelyekre is tökéletes választás.

Nagyméretű Falióra Kék Csempemintás

A vintage legkedveltebb színe a kék, ezért ez a falióra előkelő helyet foglalhat el egy vintage nappaliban is, ugyanakkor a csempés díszítés különlegessé teszi, és univerzálisan választható díszítő elemmé, akár lakásba, üzlethelyiségekbe, fürdőbe vagy éppen étterembe is.

 

 

nagyméretű falióra

Fali Világóra

A faliórák külön világa, a több órát is felvonultató világórák.

Az ilyen órák sugallják a tulajdonosról, egyrészt, hogy világlátott ember, másrészt azt, hogy széleskörű kapcsolatai vannak, ezért kell tudnia, hogy a világ nagyvárosaiban éppen mennyi az idő.

A világórák díszítésén gyakran térkép, tengeri utak, vagy domborzati képek szerepelnek. Ez mélyíti az utazás, a világuralom hangulatát. Üzletemberek, jogászok és a világ urai számára kötelező díszítő elem.

 

 

fali világóra

Összegezve

A falióra több száz éves történelme érdekessé, a nagy mérete feltűnővé, a díszítése pedig különlegessé teszi a helyet, ahová kerül. A fémből vagy fából készült nagyméretű faliórák nem csupán az otthonok dísze lehet, de a szórakozó helyeket is feldobja, az üzlethelyiségeket pedig megjegyezhetővé teszi. A dolgozószobák, üzleti tárgyalások helyszínére pedig egyenesen kötelező a gazdag díszítésű, és komolyságot adó világórák egyike.

Használd keresőnket!

Kosarad