info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Ezzel a 3 vintage konyhai kiegészítővel visszarepülhetsz a múltba

Ezzel a 3 vintage konyhai kiegészítővel visszarepülhetsz a múltba

Mivel rengeteg időt töltünk a konyhában, így sokszor alig találjuk meg azokat a kiegészítőket, amelyek nemcsak hasznosak, de még jól is néznek ki. A főzéshez persze nem kell mindenből elegáns és dizájnos darab, azért sokszor kellemes érzés lehet egy olyan konyhában ételt készíteni, ahol minden kézre áll, ahol minden olyan, amilyennek mi elképzeltük. Ehhez azonban kellenek olyan kellékek, amikkel visszarepülhetünk a múltba, abba az időbe, amikor még a nagymama készítette a finom kelt tésztákat. Ilyenkor hasznos darab egy vintage szakácskönyvtartó, de szóba jöhet még akár egy porcelán fűszertartó, illetve egy kávés kanna egyaránt.

Lássuk azokat a bizonyos szépségeket!

Kerámia tárolók

A kerámiából vagy porcelánból készült kis tartók rengeteg mintával és felirattal kaphatóak. Talán a legjobb választásnak a fűszeresek bizonyulnak, amelyek stílusukban is könnyedén belepasszolnak egy vintage konyhába. Nemcsak praktikus tárolási lehetőséget biztosítanak, de még a helyiséget is szebbé tudják varázsolni. Legyen szó borsról, babérlevélről, cukorról, esetleg lisztről, kerámiából bármihez találni megfelelő edényeket. Ismét eszünkbe fog jutni a nagyi régi lisztes bödöne, de még a kakaót tároló fémdoboz is garantáltan előtérbe kerülhet.

kerámia konyhai tároló

Vintage szakácskönyvtartó

Ki gondolná, hogy milyen hasznos találmány a vintage szakácskönyvtartó. Ez egy fantasztikus és sok esetben teljes mértékben elfeledett eszköz, amely nemcsak hasznos, de még jól is mutat a konyhában. A mai napig vannak ugyanis olyanok, akik inkább a könyvekből készítik el a vasárnapi ebédet, így nagy változást és rendszerezettséget hozhat a lakásba egy ilyen tároló. Mivel mindig szem előtt és kéznél van a szakácskönyv, így nem kell egyfolytában lapozgatni, ráadásul sokkal tisztábban tarthatjuk a lapokat is. Főzés közben nem kell a kötethez nyúlni, tehát jóval hatékonyabban zajlanak majd az előkészületek. Egy vintage szakácskönyvtartó tehát aranyos és hasznos kelléke lehet a konyhának, bármikor elő lehet venni, ha éppen ételkészítésre kerülne a sor.

vintage szakácskönyvtartó állvány

Ott van például a cicás barna kivitelünk, ami egy nagyon dekoratív eleme lehet az otthonunknak. A fém modellen három kis állatka kapott helyet, akik figyelik a receptet főzés közben. Nemcsak saját részre kiváló, hanem akár ajándékba is adható.

Kávézáshoz szükséges eszközök

Koffeint mindig ittunk és fogunk is, így kétségkívül szükség van otthonra olyan kiegészítőkre, amik a kávé elkészítéséhez és felszolgálásához szükséges. A KitchanCraft La Cafetiére Pisa kollekciójának csodálatos darabja a nyolc személyes kávés kanna, amiben teát egyaránt tudunk főzni. A stlíusos rézből gyártott, hőálló üveges kivitel kicsit visszahozza a régmúltat, közben pedig modern koffeinfogyasztást tesz lehetővé. Emellett igazán impozáns látványt tud nyújtani a konyhában, hiszen egyszerű, de mégis nyújt egy kis pluszt. Végre átadhatjuk magunkat a pillanat örömének egy jó meleg espresso, esetleg egy habos latte mellett.

retro kávéfőző

Összegezve

A vintage stílus kedvelőinek nagy része tehát szeret nosztalgiázni, így sok esetben a lakás is olyan eszközökkel van felszerelve, amelyek a régmúlthoz köthetőek. Miért ne lenne ez másként a konyhában? Egy vintage szakácskönyvtartó, egy french press kávéfőző, esetleg egy kerámia fűszertartó nemcsak dizájnos, de még hasznos is egyben.

vintage konyha

Használd keresőnket!

Kosarad