info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

A megfelelő tányéralátétek és poháralátétek kiválasztása

A megfelelő tányéralátétek és poháralátétek kiválasztása

A tányéralátétek és poháralátétek értékes kiegészítői az asztalnak, mivel a praktikum és a dekoráció nagyszerű kombinációját kínálják. A tányéralátétek és poháralátétek megvédik az asztalt, a bútorokat a karcolódástól, a foltoktól, az elszíneződéstől és az általános kopástól. 

A megfelelő alátétek hőállóak, könnyen tisztíthatóak és tartósak, és azt is segíti, hogy az asztal és az ételek még vonzóbban nézzenek ki.

A legjobb alátétek védelmet nyújtanak, szépen néznek ki és illeszkednek otthonunk esztétikájához, étkezés után gyorsan tisztíthatók, és nem csúsznak az asztalon, mint egy léghoki korong. 

A tányéralátétek és poháralátétek gyártásához többféle anyagot használnak, és több százféle minta közül választhatsz. Az, hogy milyen anyagból készült alátétet választasz legalább olyan fontos, mint az, hogy olyan mintájú darabot vásárolj, amely illik hozzád és az otthonodhoz.


Hogyan válasszuk ki a legjobb alátétet?

Íme néhány fontos szempont, amire érdemes odafigyelni, amikor új tányéralátét vásárolsz.

  1. Hővédelem: A hő elleni legjobb védelem érdekében keress olyan alátétet, amelyek legalább 100°C-on vagy afelett is szigetelnek. 
  2. Karcolás- és csúszásmentes: A sima felületeken, például fán, az alátét alján elhelyezett csúszásgátló gumilábak megakadályozzák, hogy elcsússzanak az asztalon, ami akár az étel kiborulásával is járhat. 
  3. Könnyű tisztítás: Gyakran előfordul, főleg kisgyermekes családban, hogy az étkezés közben az étel kifröccsen az alátétre. A kiválasztás előtt mindig nézd meg, hogyan tisztítható az adott termék. 

Miért hasznos az alátét az asztalon? 

A legtöbben napokat vagy akár heteket is eltöltünk azzal, hogy egy gyönyörű étkezőasztalt keressünk, amely otthonunk szívévé válhat. Így fontos annak védelme is, nincs értelme, hogy aztán forró tányérokat tegyünk erre a kedves felületre, örökre nyomot hagyva rajta. 

Ha meg szeretnéd védeni az étkezőasztal és az asztalterítő felületét a hőtől, a karcolásoktól és a rendetlenségtől, akkor szükség van alátétekre. Erre különösen akkor van szükség, ha fiatal családod van - mindannyian tudjuk, milyen messzire eljuthat az étel, amikor az izgatott gyerekek belekóstolnak egy finom levesbe, vagy főzelékbe. 

parafa-tanyeralatet

 

A parafa tányéralátét előnyei

Az egyik leggyakoribb és egyben legnépszerűbb anyag, amelyből tányéralátétet és poháralátétet készítenek, az a parafa.

A gyártási folyamat során 4 réteget hoznak létre

  1. a parafa az alapréteg, 
  2. ezt követi egy keménylemez, amely merevséget és szilárdságot kölcsönöz az alátétnek,
  3. majd következik a minta, amely a az egészet díszíti,
  4. és végül ezt egy hőálló laminált réteggel fejezik be.

A parafaréteg csúszásmentessé teszi a tányéralátéteket, miközben bizonyos fokú védelmet nyújt a bútoroknak vagy az asztalnak. Bár nem ajánlott az alátétre közvetlenül a sütőből kivett főzőedényeket helyezni, a jó minőségű parafa tányéralátétek 110-120ºC-ig hőállóak. A laminált vagy lakkozott réteg azt is jelenti, hogy könnyen tisztíthatóak, elegendő egy nedves ruhával letörölni a felületüket. 

A felső réteg azt is biztosítja, hogy a nedvesség ne folyjon az alátét belsejébe. 


További alátét típusok

Egy másik természetes anyag, amelyet tányéralátétek és poháralátétek készítésére használnak, a pala. A pala az utóbbi években nagyon divatossá vált, és mindenütt jelen van a modern konyhákban és étkezőkben. A pala azonban nem csak esztétikai okokból vált népszerűvé erre a célra, mivel erős, hőálló és nem porózus anyag.

parafa-tanyeralatet

Más anyagokból, például melaminból, üvegből és szövetből is készítenek tányéralátéteket és poháralátéteket. A melamin egy robusztus és könnyen tisztítható anyag, amelyet gyakran csúszásgátlóval is ellátnak, hogy megakadályozzák a bútorokon való csúszást. Az edzett üvegből készült alátétek stílusosak és funkcionálisak; gyakorlatilag törhetetlenek, valamint hő-, folt- és szagállóak. A műbőrből készült alátétek korszerű kiegészítői az asztalnak, és különféle mintákkal, például mozaik-, csempe- vagy virágmintákkal rendelkeznek.

Az  alátétek kínálatában több százféle minta közül választhatsz. A webáruházunkban forgalmazott parafa tányéralátétek közül ezek a legnépszerűbbek:

  • a vintage virágos,
  • állatos, például cicás, kutyás, madaras,
  • tájképek,
  • márvány mintás,
  • valamint a letisztult modern és dekoratív minta.

parafa-alatet

A megfelelő design megtalálása személyes ízlés és preferencia kérdése, de ha további segítségre van szükséged a megfelelő design kiválasztásához, kérjük, ne habozz felhívni elkötelezett ügyfélszolgálati csapatunkat, és mi örömmel segítünk megtalálni a számodra tökéletes tányéralátétet vagy poháralátétet.


Összegezve

A parafa alátétek tökéletes kiegészítői a minden otthonnak. Egy olyan extra kiegészítő az asztalra, amely funkcionális és esztétikai célt is szolgál. A parafa alátétek az étkezésekhez, az asztalhoz dekoratív díszítést ad, és így gyönyörűen védi az asztalt a roncsolódástól és a szennyeződésektől.

Webáruházunk aktuális parafa tányéralátét kínálatát itt találod. 

Használd keresőnket!

Kosarad