info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Éld át a levendulamezők végtelen nyugalmát

Éld át a levendulamezők végtelen nyugalmát

Azt mondják, hogy a levendula a szeretet és az odaadás jelképe, de azt is mondják, hogy jó szerencsét hoz. Tudósok már megerősítették levendula-illat nyugtató és pihentető hatását, így már az orvoslásban is használják.

Ha ez így van, akkor miért ne használnánk levendulát az otthoni dekorációban is? Már maga a levendula látványa is megnyugtató hatással van ránk, és jellemzően nincs alkalmunk arra, hogy naponta levendula mezőkre látogassunk.

De most összeszedtünk néhány tippet arra, hogyan érezhetjük otthununkban nap mint nap a levendula jótékony tulajdonságait.

A levendula szappan és története

Nincs egyértelmű utalás arra, hogy hogyan és mikor találták fel a szappant. Amennyire a történészek meg tudják mondani, a nyers szappant először közel-keleten és a Kínában használták már időszámításunk előtt 2800 körül, de ezek a szappanok még szagtalanok voltak.

A levendulát az ókori egyiptomiak kezdték el kozmetikumokban és parfümökben is használni, a görögök és a rómaiak pedig gyógynövényként is alkalmazták.

Az első feljegyzések illatos szappanról Perzsiából származnak. A közel-keleten gyártott szappanokat Európába importálták és oliva olajjal valamint illatként levendulával fűszerezték. A levendula népszerűsége a történelem folyamán egyre csak fokozódott.  A levendula szappan az aromás levendula gyógynövényből készül, amely számos egészségügyi előnye miatt is népszerű. A viktoriánus korban, Viktória brit királynő egyik kedvence volt. És ma ismét nagy reneszánszát éli.

A levendula szappan előnyei

A fürdés a nap egyik legélvezetesebb tevékenysége. Egy hosszú, fárasztó nap után, nincs más célunk, mint hogy este egy kellemes, lazító fürdőt vegyünk. A szappan amit ekkor használunk, nemcsak a bőrünkre lehet jótékony hatással, de befolyásolja a hangulatunkat is.

A levendula friss, virágos illata nyugtató hatással van a testre, és még a stressz, depresszió és szorongás kezelésére is használható.

PurPur szappan

A PurPur magyar kézműves szappan manufaktúra szappanjai tiszta növényi alapanyagokból, kézműves eljárással készülnek Veszprémben. Illata csodás, megnyugtató hatással van ránk.

Levendulás illóolaj

Ha szereted a jó illatokat, valószínű, hogy ismered a levendula illóolajat. A levendulaolaj a lavandula angustifolia növényből készül, és szappanok, parfümök és illóolajak készítésére szolgál. Édes természetes illata van, amit nagyon sokan szeretnek.

Aromás tulajdonságai mellett a levendulaolajnak számos egészségügyi előnye van. A levendula illóolaj, a szappanhoz hasonlóan nyugtató hatással bír ránk, segít a meghitt légkör kialakításában, segít ellazulni. Tökéletesen ráhangol minket az éjszakai alvásra és elősegíti a mély, hosszú, kiegyensúlyozott alvást.

A levendula olajnak ezenkívül számos más pozitív gógyászati hatása is van. Segít émelygés, ízületi fájdalom, fogfájás, migrén, étvágytalanság és sok más egészségügyi probléma kezelésében.

Hogyan használjuk a levendula illóolajat? 

  1. Kisebb hámsérülések esetén a levendulaolaj óvatosan a bőrre kenhető, hogy enyhüljön a fájdalom és nyugtassa a bőrt.
  2. Adjunk hozzá néhány csepp levendulaolajat a samponunkhoz, testápolónkhoz és bőrápolási termékeinkhez, hogy friss, édes illatot vigyünk életünkbe.
  3. Vigyél fel néhány csepp levendulaolajat a párnádra és a lepedődre, hogy ellazulj és lazíts, mielőtt elalszol.
  4. Párásítóba tegyünk néhány cseppet a megnyugtató hangulatért. Lélegezzük be szorongás vagy nyugtalanság esetén.
  5. Levendulaolajat parfümként használva tehetjük a bőrünkre, vagy a ruhánkra is. Ez az egyik legjobb természetes parfüm, amit a természet adott nekünk.

Honnan szerezhetünk be jó minőségű illóolajat?

A francia Le Chatelard 1802 igazi, autentikus forrás. Több mint két évszázados történelme, és közelsége a prevence-i levendula ültetvényekhez garancia a kíváló minőségű levendulás termékekhez. A családi gazdaságban a gyártási folyamat a levendula termesztésével kezdődik, és a feldolgozásától kezdve a kiskereskedelmi forgalmazására való előkészítéséig tart és mindent a franciaországi manufaktúrában állítanak elő.

levendula illóolaj

 

Kerámia és porcelán levendulás készletek

A levendulának nemcsak az illata, de már a látványa is varázslatos. Kerámia és porcelán konyhai kiegészítőkre kézzel festett levendulás motívumokkal átélheted a lila levendula mezők végtelen nyugalmát és boldoggá teszik a konyhában vagy az ebédlőben töltött pillanatokat. A Vanilia Kerámia magyar manufaktúra veszprémi műhelyében már több mint két évtizede készíti csodálatos kerámiáit. A kerámiák öntési technológiával készülnek és a csodaszép levendula motívumokat kézzel festik rá a gondos és hozzáértő kezek. A termékek között (szinte) majdnem minden szükséges konyhai kiegészítőt megtalálsz: levendula mintás fűszertartók, álló- és fekvő fakanál tartó, tortatál, étkészletek, tészta tároló edények.

Ha a porcelánt jobban kedveled, akkor az olasz Easylife Design Lavender Field kollekcióját ajánljuk.

Levendulás porcelán

A hófehér porcelánból készült termékeken megtalálod a bájos lila levendula virágokat melyek között lila színben pompázó pillangók szárnyalnak. A kollekció a levendula elegáns mivoltát és természetes szépségét mutatja be, amely segít felidézni a szeretett virág nyugtató illatát és aromáját.

Vintage lakberendezés a levendula bűvöletében

A vintage színpaletta puha, lágy pasztel színei közé tökéletesen illeszkedik a halvány lila levendula szín. Kitűnő kiegészítő szín halványkék vagy krém-fehér színű falakhoz, függönyhöz, textíliákhoz.

A lila levendula szín különösen jól illik a hálószobánkba és a fürdőszobába, ahol egy kis természetes luxus érzetet is ad. A levendula illatnyugtató hatása mellett kétségtelen, hogy a színe hasonló hatással lehet ránk. 

A textíliák egy másik nagyszerű lehetőség arra, hogy a levendulát nap mint nap élvezhessük otthonunkban és egy kis színes nyári hangulatot varázsoljunk.

A párnák és takarók mellett választhatunk konyhai textil kiegészítőket is, mint például konyharuha, asztalterítő vagy kötény.

Levendula

 levendula textilek

A fürdőszobába pedig tehetünk levendula mintás szappantartókat, szappanadagolókat.

Levendulás szappanadagoló

 

A levendulás termékeket megtalálod a Kerámia Otthon vintage lakberendezési webáruházban.

Használd keresőnket!

Kosarad