info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

A tökéletes étkezőszék megtalálása | Premiumbutor

A tökéletes étkezőszék megtalálása | Premiumbutor

Megtalálni a tökéletes étkezőszék alternatívát, bizony nem mindig egyszerű feladat. Fokozottabb odafigyelést igényel, mint gondolnánk. Sokan elhanyagolják az étkező, mint helyiség jelentőségét, pedig a nagy családi ebédeknek ez a színtere. Ezáltal fontos, hogy ne kényelmetlen széken kelljen végig üljük az ebédet, vagy az azt követő családi beszélgetést. De milyen a tökéletes étkezőszék? Melyek azok a szempontok, melyeket érdemes fontolóra vennünk a kiválasztás előtt? A válasz, mint a legtöbb esetben, most is azon múlik, hogy milyen enteriőrbe szánjuk a kiválasztani kívánt bútordarabot. Fontos, hogy stílusban mindig passzoljon az adott helyiség hangulatába. Viszont vannak olyan kivételek, amikor egyáltalán nem probléma, ha egy kicsit változatosak vagyunk.

 

Hova szeretnénk?

Az étkezőszék esetében nagyon fontos szempont, hogy épp modern, skandináv, loft, vintage vagy klasszikus környezetbe szánjuk azt. Továbbá érdemes fokozott figyelmet szentelnünk annak, hogy tökéletesen illeszkedjen az asztalunkhoz is. Fa asztal esetén például, mindenképpen érdemes fa étkezőszék alternatívát kiválasztanunk. Modern magasfényű asztal esetében az eco bőrrel borított szánkótalpas szék egy igazán lehengerlő megjelenést nyújt. Azonban ezek a székek egyáltalán nem passzolnak a klasszikus stílusú enteriőrbe. Tehát összességében mindenképpen érdemes elgondolkozunk rajta és megfontoltan döntenünk. Íme néhány izgalmas összeállítás lakberendezés példa inspirációként:

 

étkező, étkezőszék, modern étkezőszék, skandináv étkezőszék

 

 étkező, étkezőszék, modern étkezőszék, skandináv étkezőszék

étkező, étkezőszék, modern étkezőszék, skandináv étkezőszék

étkező, étkezőszék, modern étkezőszék, skandináv étkezőszék

 

A kényelem a lényeg?

 

A kényelem mindenképpen elsődleges szempont  az étkezőszék kiválasztása során. Különösen azért, mert nem csak az ebédünket fogyasztjuk el az asztalnál, hanem gyakran megesik, hogy az étkezést követő beszélgetéseknek is itt lesz a színtere.

Tehát mindenképpen érdemes fontolóra vennünk, hogy inkább egy kényelmesebb széket vásároljunk némileg magasabb költségért, mint egy kényelmetlen, ámde olcsó darabot. A kényelmetlen szék könnyen és gyorsan rányomhatja bélyegét a nagy családi és baráti étkezések élményére.

Gondolj bele, mennyivel minőségibb élményt nyújt, ha egy kényelmes háttámlás széken történik meg a családi étkezés. Pontosan ezt a szempontot kell figyelembe venned a kiválasztás során.

 

Hátra lehet dőlni?

 

Egy tökéletes étkezőszék esetében természetesen az is nagyon fontos szempont, hogy hátra tudjunk dőlni benne. Gondolj csak bele, milyen kényelmetlen érzést nyújt, ha nem tudsz megfelelően elkényelmesedni a székedben. Pontosan ebből az okból kifolyólag mindenképpen előnyt élveznek a háttámlával rendelkező székek.

 

Mi a helyzet a variációkkal

 

Régebben nem volt kérdés, hogy minden étkezőszéknek egyformának kell lennie. Mára már egyre nagyobb trend lett a lakberendezés világában, hogy variáljuk a különböző stílusú étkezőszékeket, hogy némi változatosságot csempésszünk az enteriőr hangulatába. Természetesen az alap koncepción nem érdemes változtatnunk, de stíluson belül nyugodtan variálhatjuk a székeket, igazán különleges designt alakíthatunk így ki.

 

Lássuk, milyen stílusú étkezőszék választékkal találkozhatsz a piacon

 

Skandináv

 

Az egyik legmodernebb és leginkább népszerűvé vált stílussal kezdjük a sort. Amennyiben elmerülünk a skandináv stílus világában, egyszerre kapunk hideget és meleget. Elsődlegesen a letisztultság, praktikum és egyszerűség jegyében született meg ez a stílus és alapvetően ezek a tulajdonságok jellemzőek leginkább a skandináv stílusú enteriőr esetében is.

Mivel nem sok időt töltenek az északi népek a szabadban a rosszabb időjárási viszonyoknak köszönhetően, kiemelt fontosságú vált, hogy az otthon lakberendezés terén a nyári napfény megteremtése. Pontosan ezért jellemzőek a nagy ablakok, amelyek minél több fényt engednek be az otthonunkba.

 Szín világában is a természetesség az elsődleges irányadó, ezért igencsak jellemzőek a szürke, barna és pasztell színek. Összességben azért rendkívül népszerű ez a lakberendezési stílus, mert szem előtt tartják a funkcionalitást, miközben letisztultságra és egyszerűségre törekszenek ezek a bútordarabok.

 

Lássunk néhány lehengerlően gyönyörű példát skandináv étkezőszékekre:

 

Brando étkezőszék

 étkező, étkezőszék, modern étkezőszék, skandináv étkezőszék

Egyszerűen nagyszerű. Kiválóan alkalmas a letisztult étkező kiegészítéseként, bármilyen skandináv enteriőrbe.

 

Kris étkezőszék

A Kris étkezőszékek egy különleges megjelenést csempész a helyiség hangulatába. Már ránézésre is rendkívül kényelmes darab, ezt az érzést pedig csak fokozza a valós használat során is.

 étkező, étkezőszék, modern étkezőszék, skandináv étkezőszék

 

CS-62 Étkezőszék

 

Fa fázával és szürke kárpitozásával igazán jól illeszkedik a stílus enteriőrjébe. Kényelmes és minőségi szék, amely hosszú éveken keresztül bőségesen kiszolgálja az igényeidet.

 

 étkező, étkezőszék, modern étkezőszék, skandináv étkezőszék

CD-56 Étkezőszék Fehér

Íme ismételten egy tipikusan skandináv stílusú szék, amely egyszerűségével nyűgöz le téged. Tökéletesen alkalmas rá, hogy az étkezőnk kiegészítéseként használjuk.

 étkező, étkezőszék, modern étkezőszék, skandináv étkezőszék

 

Klasszikus stílus

 

A régi korokba nyúlik ez a stílus, amikor létrejöttek a kézműves cégek és míves-íves bútoraikkal megtöltötték az otthonokat. A középkort követően a történelmi korok szerint alakultak ki a klasszikus stílusú bútorok. Napjainkban a klasszikus stílushoz kialakításához elsősorban nagy térre van szükségünk. Szimmetrikus, antik otthonra és teremszerű magas belmagasságú szobákra. Színek tekintetében gyakorlatilag bármit választhatunk, a lényeg az, hogy végül az eredmény letisztult és világos legyen. A klasszikus stílusú otthonok leggyakoribb hibája, hogy túl sötétek. Bútorok tekintetében az antik bútor természetesen maradandó, tömör minőségi. A szoba stílusát alapvetően a nagyobb darabok fogják meghatározni. A klasszikus otthon megteremtésénél a legfontosabb szempont az, hogy megtaláljuk a tökéletes egyensúlyt.

 

Lássunk néhány példát a kínálatunkból

 

Aleksander étkezőszék

A háttámlán található mélytűzéseknek köszönhetően rendkívül elegáns étkezőszék. A legtöbb klasszikus stílusú otthonban tökéletesen megállja a helyét, akár egy sötétebb árnyalatú asztal körül elhelyezve is.

étkező, étkezőszék, modern étkezőszék, skandináv étkezőszék

 

August Velvet étkezőszék

Bársony kárpitozásával a Velvet egy igazán különleges étkezőszék, amely méltán vált az egyik legkedveltebb darabbá a vásárlóink körében. Kizárólag minőségi darabokból készült bútorcsoda, amely hamar az étkező központi elemévé válik.

 étkező, étkezőszék, modern étkezőszék, skandináv étkezőszék

Modern stílus

A modern stílus nagyon hasonlít a minimálhoz, viszont a színek tekintetében lényegesen szélesebb skálát engedélyez. Több díszítést és nagyobb körű anyag használatot tesz lehetővé. Tulajdonképpen ettől lesz otthonosabb és barátságosabb az enteriőr hangulata. Nem is véletlen, hogy pontosan ezért az egyik legkedveltebb lakberendezési stílus. Bátran lehet fa, fém, üveg, kő, vagy fényes anyagokat használni itt. Színek tekintetében elsősorban a meleg színek dominálnak a stílus világában. A dekorációra is lényegesen több hangsúlyt fordít. A modern stílusban bátran használhatunk a szögletes formákon túl ívelt, kerek formákat is használni. Ez a design a bútorok vonalvezetésére is jellemző. A letisztult formákat is előnyben részesíti, de teret hagy az íves formáknak is, természetesen.

 

Matias étkezőszék fehér

Egyedülálló kényelmet varázsol az étkezések hangulatába ez a gyönyörű és rendkívül népszerű bútordarab. Kiváló minőségének hála hosszú éveken keresztül hűségesen kiszolgálja majd az igényeidet. Ráadásul nem csak a modern otthonokba, de a skandináv stílusú életterekbe is kiváló választás.

étkező, étkezőszék, modern étkezőszék, skandináv étkezőszék

 

Enzo étkezőszék

 

Az enzo étkezőszék szintén egy olyan darab, amely mind a skandináv, mind pedig a modern otthonok számára kiváló alternatívát kínál. Könnyen tisztítható és tartós anyagból készült szék.

 étkező, étkezőszék, modern étkezőszék, skandináv étkezőszék

 

 

H-261 BIS Étkezőszék

Modern és stílusos kialakítású szék, amely nem csak lakossági felhasználásra, de irodába is kényelmes alternatívát kínál.

 étkező, étkezőszék, modern étkezőszék, skandináv étkezőszék

 

Martin étkezőszék

A martin étkezőszék a klasszikus stílus és a modern vonalvezetés kitűnő kombinációjából született meg. Kiválóan alkalmas a modern otthonok enteriőrjébe. Különleges megjelenésével elvarázsolja a beltér hangulatát.

étkező, étkezőszék, modern étkezőszék, skandináv étkezőszék 

 

Konklúzió

Összességében elmondhatjuk, hogy akárcsak a többi bútor esetében, az étkezőszéknél is érdemes körültekintően választanunk. Természetesen fontos az is, hogy ne a legolcsóbb darabot válasszuk ki, hiszen egy kényelmetlen étkezőszék könnyen rányomhatja a bélyegét a közös családi vagy baráti étkezésekhez. Köszönjük, hogy elolvastad a cikket és reméljük, hogy sikerült inspirálnunk téged.

Használd keresőnket!

Kosarad