info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

A shabby chic stílus romantikus varázsa

A shabby chic stílus romantikus varázsa

Mit jelent a Shabby Chic stílus?

A Shabby Chic stílus az egyik legnépszerűbb lakberendezési trend napjainkban.

Ez a gyönyörű lakberendezési stílus több mint 20 évvel ezelőtt vált először népszerűvé, és a tervezők azóta is imádják annak minden folyamatosan fejlődő formájában is.

A Shabby Chic mára egy olyan eklektikus lakberendezési stílus gyűjtőfogalmává vált, amely az antik ihletésű bútorokat, a pasztell vagy semleges színpalettát és a rendkívül nőies esztétikát ötvözi. Gondolj a vintage stílusra rusztikus vidéki csavarral és rengeteg szép, pasztell dekorációs kiegészítővel, és már majdnem kész is!

A Shabby Chic egy olyan lakberendezési stílus, ahol régies, kopottas, ámde bájos és romantikus bútorokat és lakberendezési tárgyakat használunk. Lehet szó új darabokról is, ebben az esetben mesterségesen antikolt, koptatott hatást kapnak a régies megjelenés érdekében.

A Shabby Chic stílust lágynak, romantikusnak és nőiesnek tartják. Ez a belsőépítészeti irány gyakran tartalmaz díszes részleteket íves kialakítással, virágos festéssel vagy faragással ellátott bútorokat és dekorációt, valamint egy jellegzetes, koptatott felületet.

A shabby chic színe

 A szín nagy szerepet játszik abban, hogy ezt a stílust otthonunkban megvalósítsuk. A Shabby Chic célja, hogy romantikus, álomszerű hatást kelts otthonodban. A merész színeket csak takarékosan, vagy egyáltalán nem szabad használni.

 

Először is ki kell választania egy alapszínt a falakhoz. A semleges árnyalatok, például a fehér, a krémszínű és a halványszürke jól működnek a Shabby Chic belső terekben, és könnyen kiegészíthetők más színekkel.

A pasztellszínek a Shabby Chic, a Vintage vagy a Country stílusú otthonok alapszínei. Egy pasztell árnyalat, például a halvány rózsaszín, a világoskék vagy a halvány sárga azonnal nőies hangulatot teremt bármelyik szobában, és feldobja a teret.

A tapéták szerelmeseinek nem kell aggódniuk, a tapéta nyomatok és falfestmények használata megengedett a Shabby Chic enteriőrökben, különösen, ha ezek virágos vagy barokk ihletésű nyomatokat tartalmaznak a klasszikus francia hangulat érdekében.

shabby chic stílus

Bútorok

A Shabby Chic stílus egyik legfontosabb jellemzője a vintage vagy vintage ihletésű bútordarabok beépítése az egész otthonodba. Itt jön a képbe a Shabby Chic eklektikus stílusa, hiszen a bútorok széles választékából válogathatsz, nagy szabadságod van, amíg ezek klasszikus vintage megjelenésűek, addig bármi belefér!

Bár a nagyméretű bútordarabok költségesek lehetnek, erre a stílusra ezek gyakorolják a legnagyobb hatást. Gondolj egy lenyűgöző rokokó stílusú öltözőasztalra, egy díszes, vintage stílusú tükrös szekrényre vagy egy fényűző bársony és arany fotelra; ezek mindegyike önmagában is gyönyörű, és mindegyikük szerepelhet egy Shabby Chic stílusú otthonban.

Ha nagy nappalid van, és elfér benne egy kandalló, ne felejtsd el már a tervezénél egy vintage stílusú kandalló keretet választani hozzá.

Ha a falaknak semleges színt választottál, a bútorválasztásnál még dönthetsz úgy, hogy egy kis színt viszel a dekorációba. Egy vintage stílusú, halványkék vagy zöldre festett komód vagy szekrény nagyszerű bútordarab lehet, miközben még mindig illeszkedik az új, Shabby Chic ihlette belsőépítészeti témához.

Mint minden Shabby Chic elem esetében, a sérült, rusztikus vagy antik kivitelek előnyben részesülnek.

shabby chic stílus

Miért? Ez megteremti azt az régies hatást, amelyre ennek a stílusnak szüksége van ahhoz, hogy érvényesüljön. Ha azt szeretnéd, ha a belső tér olyan érzést keltsen, mintha egyenesen egy vidéki francia kastélyban vagy parasztházban lennél, ezek az antikolt felületű vintage bútorokra szükséged van. A sérült vagy rusztikus kivitel segít megteremteni ezt a régies, de álomszerű megjelenést, amelyből ez a stílus merít.

Tükrök és fali dekoráció

A tükrök és a fali dekoráció egyszerű, könnyű és elérhető módja annak, hogy a Shabby Chic megjelenést otthonodban is meghonosítsd. A Shabby Chic és vintage stílusú tükrök éppen ezért az egyik legkelendőbb lakberendezési tárgyaink közé tartoznak!

Mitől lesz egy tükör Shabby Chic? Természetesen a kifinomult részletek, a koptatott hatás és az elegáns megjelenés kombinációja teszi azzá! Minden tükörnek, amelyet egy Shabby Chic ihletésű szobába választanak, rendelkeznie kell valamilyen rokokó, barokk vagy vintage stílusú faragással - gondolj rózsákra, kerubokra vagy füzérekre, amik ezen tükröket díszíthetik.

shabby chic stílus

A fali dekorációnak is ezt a stílust kell követnie, mivel bármi, amit egy falfelületre helyezünk, azonnal a szoba jellegzetességgé válik.

Lámpák 

A fali lámpák nagyszerű módja annak, hogy egy kicsit több vintage stílust adj a belső tér hangulatához, különösen a gyertyás lámpatestek. Néhány kúpos gyertya hozzáadása egy falikarhoz, mint például ez a díszes fehér fali tükrös gyertyatartó, nem csak lágy hangulatvilágítást hoz létre, amely tökéletes ehhez a megjelenéshez, hanem bármilyen üres falfelületet jellegzetességgé változtat.

Más választási lehetőségek a tematikus fali dekorációhoz olyan elemek lennének, mint az angyalszárnyak, faljelek a vidéki hangulathoz, vagy vintage részletek, mint ez a fehér rózsa falikép vagy ez a szárnyas kerub falikép, hogy egy kis romantikus megjelenést adjon a falaknak.

Lakberendezési kiegészítők

A Shabby Chic dekoráció eklektikus stílusa azt jelenti, hogy az otthoni kiegészítőkhöz számos stílus, szín és kivitel közül választhatsz. Bár a Shabby Chic hangulatának átadásához a sérült vagy vintage témát javasoljuk, ez nem jelenti azt, hogy minden lakberendezési tárgynak régies megjelenésűnek kell lennie.

shabby chic stílus

A gyertyalámpák, gyertyatartók és lámpások minden lakberendezési témában használhatók, és a Shabby Chic stílusú dekorációban a vintage megjelenésüknek köszönhetően nagy szerepet kapnak. Minden helyiségbe tehetsz gyertyatartót, ez stílusos módja a polcok, komódok díszítésének, egy kis romantikus hangulatot adnak, valamint önmagukban is szép dekorációs elemként szolgálnak.

A vintage faliórák könnyen kitölthetnek bármilyen üres falfelületet, és az egyik legegyszerűbb kiindulópontot jelentik, ha vintage ihletésű dekoráció kiválasztásáról van szó. Válassz egy nagyméretű rózsa díszítésű órát a vintage hangulathoz, egy rusztikus fa faliórát a vidéki hangulathoz, vagy egy régies kandallóórát a klasszikus francia hangulathoz.

A Shabby Chic dekoráció egyik szempontja, amelyet figyelembe kell venni, az a nőiesség, amely ebben a dizájnban uralkodik, és a dekorációnak ezt tükröznie kell. Ezért elengedhetetlen kellékek a kis csecsebecsés tároló dobozok, tükrös tálcák vagy a dekoratív vázák, amellyel segítheted növelni a Shabby Chic stílus álomszerű, romantikus hangulatát.

A Shabby Chic stílus zseniális tervezési szempontja, hogy a színekre és az alapvető kialakításra vonatkozó általános stílusszabályok ellenére nagyon könnyű a sajátoddá tenni, és hozzáadni a személyes stílusodat ehhez a megjelenéshez. A legegyszerűbb módja ennek egy kedvelt fénykép kiválasztása, amit egy vintage fényképkeretbe teszel a tálalószekrényen.

Lakástexil

A Shabby Chic stílus a részletekben rejlik. Mint említettük, a Shabby Chic megjelenés a francia bútorokról, az álomszerű részletekről és a hagyományosan nőies érzésről szól.

Ennek elérésének egyszerű, de hatékony módja a lakástexilek használata. Az olyan fényűző szövetek, mint a bársony, a selyem vagy a csipke luxus megjelenést kölcsönöznek bármely térnek.

steppelt ágytakaró

A virágos steppelt ágytakarók, hímzett párnák vagy pasztellszínű szőnyegek segítenek a vidéki házikó Shabby Chic megjelenésében.

Fürdőszoba

A shabby chic fürdőszoba végtelenül romantikus. Ha meglátsz egy ilyen fürdőszobát, azonnal beleszeretsz, hiszen nincs is annál megnyugtatóbb, minthogy egy szabadon álló fürdőkádban, vintage gyertyatartók halvány fényében, néhány rózsaszál társaságában egyedül vegyél egy fürdőt. 

Végső soron számos módja van annak, hogy megteremtsd álmaid Shabby Chic belső terét. Válaszd ki a kedvenc típusú Shabby Chic dekorációt és bútorokat, és kezd el a stylingot!

Használd keresőnket!

Kosarad