info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Kerti dekoráció farmhouse stílusban

Kerti dekoráció farmhouse stílusban

Természetes anyagok, egyszerű formák és meleg színek - ezek azok a jellemzők, amelyek a farmhouse stílusra jellemzőek. Ha Te is szeretnéd a kertedet ebben az egyedi és hangulatos stílusban berendezni, akkor az alábbiakban ötleteket adunk kerti dekorációkhoz, amelyek segítenek megteremteni a kívánt hangulatot.

  1. Fa dekorációk A farmhouse stílusban kiemelkedő szerepet játszanak a fa dekorációk. Szerezz be fa padlódeszkákat vagy egyéb fa elemeket, amelyeket használhatsz virágágyások körül vagy a terasz szélén. Ha pedig van néhány fa ágad vagy fatörzsed, azokat is felhasználhatod a kertben. Például készíthetsz belőlük egyszerű, de mutatós támaszt a kerti cserepeknek.

  2. Régi tárgyak új funkcióval A farmhouse stílusra jellemző a kreatív újrahasznosítás is. Szerezz be régi tárgyakat a bolhapiacon vagy az antikváriumban, majd alakítsd át őket kerti dekorációvá. Például készíthetsz egy kerti padot régi ágykeretből vagy felhasználhatsz egy régi galamból épült ólajtót a kerítésed díszítésére.

  3. Virágok és növények A farmhouse stílusban a virágok és növények is fontos szerepet játszanak. Ültess színes virágokat és dísznövényeket a kertbe, amelyek a kívánt hangulatot idézik. A farmhous stílusban gyakran használt növények például az orgona, a rózsa vagy az évelő napraforgó.

  4. Fém dekorációk A fém dekorációk is passzolnak a farmhouse stílushoz. Válassz egyszerű, fekete fém kerti dekorációkat, mint például az állatfigurákat, a táblákat vagy a kosarakat. Ezek jól kiegészítik a természetes anyagokkal díszített kertet.

  5. Kerti bútorok Válassz egyszerű, rusztikus kerti bútorokat, amelyek passzolnak a farmhouse stílushoz. Az öreg, patinás bútorok vagy az egyszerű fából készült kerti asztalok és székek jól mutatnak ebben a stílusban. A bútorokat díszítsd virágokkal és egyéb kerti dekorációkkal, hogy hangulatosabbá tedd a kertedet.

  6. Madárházak és madáritatók A farmhouse stílusban fontos szerepet kapnak a madarak is. Készíts egyszerű, rusztikus madárházakat és madáritatókat a kertedben, amelyek szép és hasznos dekorációk is egyben. Az öreg fa deszkákból vagy régi fa tojásdobozokból készült madárházak és a régi, kovácsoltvas madáritatók nagyszerű kiegészítői lesznek a farmhouse kertnek.

kerti dekoráció

kerti dekoráció

vintage kerti bútor

Bicikli virágtartó

 A bicikli virágtartó remek ötlet, ha egyedi és kreatív kerti dekorációt szeretnél létrehozni farmhouse stílusban. A régi, vintage kerékpárok tökéletesek erre a célra, de ha nincs ilyen a birtokodban, akkor bármilyen más bicikli is megfelelhet.

  1. Első lépésként alaposan tisztítsd meg a biciklit, majd válaszd ki, hogy milyen növényeket szeretnél elültetni a tartóba. A virágok mellett akár zöldségeket, fűszernövényeket is ültethetsz, hogy hasznos és szép kiegészítője legyen a kertednek.
  2. Ha kiválasztottad a növényeket, akkor a következő lépés az, hogy elkészítsd a virágtartó kosarát. Vásárolj egy kosarat, amely a bicikli vázára rögzíthető, majd helyezd bele az általad kiválasztott növényeket és a földet.
  3. Ezután rögzítsd a kosarat a bicikli vázára. A legjobb, ha a kosarat olyan módon rögzíted a vázhoz, hogy a bicikli kormánya egyenes maradjon, és az egész tartó stabil legyen.
  4. Ha szükséges, akkor színezd át a biciklit egy olyan színre, amely passzol a kerted stílusához. Ha pedig szeretnéd még tovább növelni a dekoráció hatását, akkor készíts az ülésre egy szép párnát, vagy helyezz rá egy régi, rusztikus táskát.

A bicikli virágtartó nem csak egyedi és szép dekoráció, de a növényeknek is ideális helyet biztosít a növekedéshez. Próbáld ki te is ezt a kreatív és inspiráló ötletet, hogy még hangulatosabbá és otthonosabbá varázsold kertedet farmhouse stílusban!

Vintage kalitka

A vintage stílusú kalitka egy kiváló lehetőség arra, hogy otthonodban vagy kertedben kreatív és egyedi dekorációt hozz létre. A kalitka nem csak szép kiegészítője lehet a farmhouse stílusnak, de hasznos eszköz is lehet a növények és más dekorációk tárolásához.

A régi, antik kalitkák különösen vonzóak a farmhouse stílus kedvelői számára. Ezek a kalitkák rendszerint szép, dekoratív mintázattal vagy faragással rendelkeznek, amelyek tökéletesen illenek a rusztikus környezetbe.

Ha egy ilyen kalitkát szeretnél használni dekorációként, akkor először is tisztítsd meg a kalitkát, és ha szükséges, akkor védjük le egy réteg lakkréteggel, hogy megvédjük a rozsdától és az időjárástól.

Ezután döntsd el, hogy milyen funkciót szeretnél adni a kalitkának. A virágok és más növények elhelyezése a kalitkában egy gyakori lehetőség. Ültess be a kalitkába egynyári virágokat, vagy válassz szép, színes szobanövényeket, amelyekkel feldobhatod a nappalidat vagy a teraszodat.

Ha nem növényeket szeretnél elhelyezni a kalitkában, akkor más dekorációs elemekkel is díszítheted. Például kisgyerekek játékait, könyveket, vagy gyertyákat tárolhatsz benne. Az egyik legszebb megoldás a kalitka lámpa átalakítása. Egyszerűen tegyél bele egy égőt, és így kellemes hangulatvilágítást kaphatsz.

A kalitkát pedig tovább díszítheted apró dekorációs elemekkel, például mécsestartókkal, szalvétákkal, vagy száraz virágokkal. A lehetőségek száma csak a te fantáziádon múlik.

Összességében a vintage stílusú kalitka remek dekorációs elem lehet a farmhouse stílusban. Használd kreatívan, és hozz létre saját egyedi, otthonos környezetet, amely hangulatos és személyes.

Vintage postaláda

A vintage postaládák kitűnő kerti dekorációs elemek lehetnek a farmhouse stílus kedvelőinek. A régi, rozsdás postaládák meghitt, vidéki hangulatot teremtenek a kertben, és az életkorukból fakadóan egyfajta történelmi jelentőséggel is bírnak.

Ha van egy régi postaládád, amit már nem használsz, akkor használhatod dekorációnak a kertben. Ha pedig még nincs, akkor érdemes körülnézni az antik boltokban, vagy a bolhapiacokon, ahol gyakran lehet találni használt postaládákat. A régi postaládákat meg lehet tisztítani, felújítani, vagy hagyni lehet, hogy a múlt életkorából adódóan további jellegzetes jelzőként funkcionáljon.

vintage postaláda

A vintage postaládák tökéletesek lehetnek, mint dekoráció, a kertek, virágágyások és növények között, vagy akár a kerítésen is elhelyezhetők. A postaládákat lehet festeni vagy díszíteni, hogy még vonzóbbak legyenek, és illeszkedjenek a farmhouse stílushoz.

Ha van némi kreativitásunk és kézügyességünk, akkor a postaládát átalakíthatjuk egy virágtartóvá, és így hasznosabbá tehetjük a kertünkben. A postaláda falára virágokat, vagy növényeket lehet ültetni, vagy egy fából készült állványra helyezve egy virágtartóvá alakíthatjuk.

A vintage postaládák nagyszerű kerti dekorációk lehetnek, és segítenek létrehozni az otthonos, meghitt farmhouse hangulatot a kertben is. Ha teheted, érdemes beszerezni egyet, és beleszeretni a múlt varázslatos világába.

 

Összegzés

Reméljük, hogy ezek az ötletek inspirációt adtak neked, hogy a kertedet farmhouse stílusban díszítsd. Az egyszerű formák, a természetes anyagok és a meleg színek kombinációja garantáltan kellemes és otthonos hangulatot teremt a kertedben. Ne felejtsd el, hogy a farmhouse stílus alapja a kreatív újrahasznosítás és az egyediség, így bátran hozz létre saját, személyes kerti dekorációkat is!

Használd keresőnket!

Kosarad