info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

Hogyan vigyünk vintage hangulatot a hálószobába?

Hogyan vigyünk vintage hangulatot a hálószobába?

A vintage stílusú hálószoba soha nem megy ki a divatból. Kényelmes, klasszikus, romantikus és rendkívül szemet gyönyörködtető, így az otthonunk legjobb és legszebb búvóhelye - legyen szó alvásról, pihenésről vagy készülődésről, bármikor örömmel térünk be ebbe a helyiségbe. Nézd meg ezt a néhány egyszerű módszert, hogyan varázsolhatsz stílusosan vintage hangulatot a hálószobába.

A vintage hálószoba színei

Fehér 

Legyen szó a falakról, a padlóról vagy a mennyezetről, a fehérre meszelt felületek szellős, barátságos, vintage hangulatot varázsolnak a hálószobába.

Válassz krétafehéret vagy meleg tejfehéret, és fess le mindent, ami szem előtt van. Keress egy régimódi ruhainast vagy akasztós polcot, majd akassz fel csinos virágos köntösöket és vászonszatyrokat, a polcokat pedig sorakoztasd fel vaskos kerámiákkal a rusztikus hangulat érdekében.

Kék

A tiszta jégkék színt egy csipetnyi rózsaszínnel kombinálva kaphatjuk ezt a szép, vintage stílusú hálószobát. Egy fém ágykeret jóérzésű csíkos, kockás és patchwork paplanokkal, pokróccal, és régi bútorokkal harmonizál ebben a szobában.

vintage hálószoba

Válassz pasztell kiegészítő, tompa színeket

A régies darabok és az újrahasznosítás a vintage megjelenés két kulcsszava. Használd kreatív fantáziádat, és adj új életet elhanyagolt, régi daraboknak, mint például egy régi komód, vagy fésülködő asztal.

Ha a rózsaszín és a lila túlságosan lányos az ízlésednek, válaszd a természet színeit, mint a barna különböző természetes árnyalatai vagy a faszén színe - visszafogott és elegáns alternatív színpaletta egy vintage hálószobába. 

Minták

A vintage megjelenés tekintetében nincsenek meghatározott stílusszabályok, ezért a virágmintás párnák, horgolt takarók, retró szövetek és tapéták használatával megteremtheted a kívánt hangulatot. Maradj a visszafogott pasztell puha színpalettánál, kopottas anyagoknál, és hagyd, hogy a minták inkább összeolvadjanak és keveredjenek, mintsem ütközzenek egymással.

Legyen hely egy fésülködő asztalnak

A fésülködő asztal a vintage hálószoba kulcsfontosságú bútordarabja.

Minden hölgy megérdemel egy fésülködőasztalt. Ez egy szent hely, amelyet csak neked szántak, ahol reggel gond nélkül felkészülhetsz a napra, vagy este egy színházba vagy étterembe. Itt kényelmes helyen tárolhatod kedvenc sminkjeidet és parfümjeidet is. 

Nincs is semmivel összehasonlítható, mint egy vintage stílusú fésülködő asztalnál és egy tükör előtt készülődni. 

Az öltözőasztalokat évszázadok óta használják, így rengeteg stílus, forma és méret közül lehet választani. A fából készült vintage fésülködő asztal a legnépszerűbb választás. Mahagóni, dió, teak, tölgy és fenyő, ezek a hagyományos alapanyagok és a korabeli stílus eleganciájának megtestesítői. Ezek a szettek általában egy fából készült székből vagy zsámolyból, kerek vagy négyzet alakú tükörből és magából az öltözőasztalból állnak, így minden megvan, amire szükséged van a kényelmes készülődéshez.

vintage hálószobaAkár egy fából faragott viktoriánus dizájn, akár egy 1950-es évekbeli retro megjelenés mellett döntesz, gondoskodj róla, hogy a hálószobában a megfelelő helyet foglalja el.

A legtöbb vintage stílusú fésülködő asztal önmagában is lenyűgözőnek tűnik, de ha tovább szeretnéd emelni a kinézetét, akkor asztali lámpát , dekoratív ékszertartót, gyertyatartót és képkeretet is helyezz el rajta - de ne legyan zsúfolt és maradjon kényelmes. 

Ékszertartó baba

Ha tehát úgy döntöttél, hogy egy kis személyiséget adsz hálószobádhoz, akkor az ékszereid is megérdemelnek egy kis vintage kedveskedést. Ha még nem tudod, hogyan kell ezt megtenni, nos, a megoldás egyszerűbb, mint gondolnád. Ékszereid francia eleganciát idézve ékszertartó babákon is tárolhatod. 

Ezek az állványok elegáns és személyes megjelenést kölcsönöznek a szobának. Lehetővé teszik csodálatos elrendezések létrehozását kedvenc nyakláncok, gyűrűk, karkötők és egyéb ékszerek használatával.

Egy csipetnyi régimódi csillogást kölcsönöz bármelyik hálószobának, az biztos.

Próbababa

A manökenállványok széles választéka áll rendelkezésre, amelyek formájukban, méretükben, színükben, anyagukban, kialakításukban és stílusukban mind a vintage hangulatot erősítik. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy stílusosan tárold legszebb ruhád, és tökéletesen illeszkedik a vintage hálószoba dizájnjához. 

Ágytakarók és díszpárnák

A textíliák a különböző elemek összekapcsolásával is hozzájárulhatnak a szoba egységes megjelenésének kialakításához.

Az ágy a hálószoba legjelentősebb bútordarabja. Így érthető, hogy egy új paplan- vagy takarószett azonnal megváltoztatja az egész szoba személyiségét. Virágos ágytakarók ideálisak egy romantikus dekorációs megjelenéshez. 

vintage hálószoba

A virág mintás steppelt ágytakarók és párnák barátságos és otthonos környezetet adnak a hálószobához. A virágminták vintage vagy a rusztikus bájt csempésznek otthonodba, és jól működnek a farmhouse dekorációval. A természet ihlette és virágos paplanok könnyedebbé és világosabbá tehetik a szobát, az öröm és a szeszélyesség érzését inspirálva. 

A ropogós lepedők, a vastag pehelypaplanok és a csipkével szegélyezett párnahuzatok mind gyönyörűen néznek ki, és mindezek egy igazán hívogató helyet alkotnak a valaha volt legjobb éjszakai alváshoz. 

Nagyméretű öltözködő tükör

A díszes tükrök a vintage hálószobák elengedhetetlen kellékei, minél nagyobb méretűek, annál jobb. Soha ne becsüljük alá egy gyönyörű antik sárgaréz fali tükör vagy öltözködő tükör erejét, mely a hálószobánk hangulatához sokat ad hozzá. Helyezd a tükröt olyan helyre, ahol a szemet és a fényt is megragadja. Így a tér nagyobbnak fog tűnni, mint amekkora valójában, miközben felidézi azt a kifinomult minőségi békebeli légkört, amire vágysz.

Vintage ágytámla

A vintage fejtámlák nemcsak hozzájárulnak a hálószoba esztétikájához, hanem fontos szerepet játszanak a kényelem biztosításában is.

A romantikus hálószoba kialakításában a legegyszerűbb előrelépési lehetőség közé tartozik a vintage fejtámla elhelyezése.

A kovácsoltvas fejtámlák népszerű választás időtlen eleganciájuknak és sokoldalúságuknak köszönhetően. Tökéletes kiegészítője az 1970 -es évek ihlette hálószobának.

Ha a pihenésen van a fő hangsúly, a párnázott és kárpitozott vintage fejtámla biztosítja a kényelmet, akár az esti olvasás, akár a hétvégi laza reggelit fogyasztod az ágyban. A masszív, időtálló és tartós megoldás érdekében a fa fejtámla mindig biztonságos fogadás. A század közepi dizájn jól fog működni egy modern hálószobában, míg a bonyolult faragott modell kiegészíti a klasszikus vagy vidéki stílusú teret. 

Vintage bútorok 

Egy vintage ruhásszekrény vagy egy komód nem csak extra tárolóhelyet biztosít (ami rendkívül üdvözlendő), hanem egy másik korszakba is visszarepít minket, amikor az ilyen darabok mindenütt jelen voltak a hálószobákban. Ha tudsz beszerezni egy vintage szekrényt, állítsd ki a hálószobádban, az eredmény nagyon elegáns.

vintage hálószoba

Az ágy mellett elfér egy vintage éjjeliszekrény, rajta pedig egy kisebb asztali lámpa.

Az olvasáshoz az ágy fölé is szerelhetsz vintage stílusú karos fali lámpákat is.

Összegezve

A hálószoba a személyes szentélyünk, ezért remek hely a vintage dekoráció beillesztésére, mivel ez a stílus sokkal több személyiséggel és karakterrel rendelkezik, mint a modern elemek. A vintage hálószobának páratlan varázsa van, fedezd fel Te is!

 

Használd keresőnket!

Kosarad