info@keramiaotthon.hu
A vintage lakberendezés szerelmeseinek

A mediterrán konyha négy stílusjegye

A mediterrán konyha négy stílusjegye

Terveidben van egy igazán rusztikus és mediterrán konyha kialakítása? Ebben az esetben sajnos hanyagolni kell a modern bútorokat és lakberendezési tárgyakat, hiszen ezek nem illenek ehhez a stílushoz. De vajon mi akkor a mediterrán konyha négy stílusjegye? Ebben a cikkben megmutatjuk az alapokat.


Mediterrán konyha

A tökéletes mediterrán helyiség megteremtéséhez fontos terveket készíteni. Legyen szó a falfestésről, a bútorokról, vagy éppen a lámpákról, mindent alaposan át kell gondolni. A mediterrán konyha jellemzői között ott van a természetesség, a fehér szín, illetve a sok-sok faanyag használata is. De vajon milyen stílusjegyei vannak még?

mediterrán étkészlet capri

Különleges padlóburkolat

A padlóburkolat esetében a legjobb megoldás a hajópadló, esetleg a parketta, de választható kerámia lap, vagy éppen terrakotta burkolat is egyaránt. Amennyiben kedveljük a különlegességeket, akkor természetesen szóba jöhet a kőből készült padló is. Célszerű alkalmazni érdes felületeket mind a padló, mind pedig a falak esetében. Egy mediterrán enteriőrnél nem gond, ha akadnak olyan részletek, amelyeket nem dolgoztak ki tökéletesen.
A különleges padlóra mehet egy durva szövésű szőnyeg. Ilyen például a kókuszrostból készült, vagy éppen a szizál termékek is.

Fa bútorok

A bútoroknál jó választás lehet a tömörfa kivitelű darabok, amely mellé vásárolhatunk nehezebb, vastagabb lapból gyártott étkezőasztalokat és szintén súlyosabb székeket egyaránt. Jöhet továbbá egy kopottas tálaló komód, illetve egy szekrény is. A régies hatást keltő termékek manapság már készen is megvásárolhatóak, de ha sikerül, akkor keressünk pár eredeti terméket, amelyek sokat dobhatnak a helyiség hangulatán.

Egyedi konyhai kiegészítők

Ne feledkezzünk meg továbbá az egyedi és stílusos kiegészítőkről sem. Választhatsz a kínálatunkból porcelán desszertes tányért, olíva mintával ellátott kötényt, kék porcelán teáskészletet, vagy éppen egy különleges edényfogó kesztyűt egyaránt. A hal formájú kínáló tálak pedig rendkívül hasznosak és mediterrán hatást keltőek lehetnek, amennyiben vendégeket várunk.

mediterrán konyha

A rusztikus konyha gépei

Vajon mi dobhat még a mediterrán konyha összképén? Például egy jellegzetes páraelszívó, esetleg egy konyhasziget feletti láncon függő tároló, amelyekből bátran választhatunk egyedi kivitelezést. Továbbá a több kisebb fiók, a rekeszek, a pohár- és a fűszertartók elengedhetetlen kiegészítői ennek a stílusnak. Manapság már kaphatóak különböző rusztikus konyhai gépek, mint például egy pasztell árnyalatban tündöklő pirító, esetleg egy mintás vízforraló. Amennyiben tehetjük, szerezzünk be egy passzoló, régies változatú hűtőszekrényt, hiszen ez pozitívan befolyásolja a helyiség hangulatát.


Összegezve
Egy rusztikus helyiség kialakítása némi tervezést igényel. Kiválasztani a megfelelő padlót egy mediterrán konyhába, már önmagában is hatalmas feladat. Emellett ügyelni kell a tökéletes, régies stílusú kiegészítők, gépek és fa bútorok megtalálásra is egyaránt. Bízunk benne, hogy ebben a cikkben segítségedre voltunk, hogy mindezt megvalósíthasd!

Használd keresőnket!

Kosarad